reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

manja u mnie jest podobnie jak u ciebie;-) jak moj mezus ma na rano do pracy to wstaje razem z nim.. tylko u nas dzieje sie tak ze wzglegu na psy:dry: jak wyczaja tylko, ze mezus oko otworzyl to wariuja i ciesza sie, ze pojda na pole, nio a ja sie budze:sorry2: coprawda sniadanka mu nie szykuje, bo on nie jada sniadan, ale kawke poranna mu robie:tak: posiedzimy pogadamy chwile, on sie zbiera do pracy a ja sie klade spowrotem i spie do poludnia prawie;-):tak:

reklama
Ja po wizycie. Jest ok, szyjka zamknięta, trochę miękka, ale podobno na tym etapie ciąży to norma. Zastanowiło mnie jedno. Dostałam ostatnio Fenoterol na twardnienie brzucha, a dziś mi lekarka kazała go odstawić i brać dopochwowo 2 x dziennie luteinę. Hmmmm...Czy któraś z Was ją bierze?
Cześć. Ja żeby zajść w ciąże brałam i na początku ciąży też tylko że 2 tabletki na noc aplikowałam.
Gratuluje z okazji zaręczyn.
Ja też już po badaniu usg no i moje maleństwo waży 2084 no i prawdopodobnie będzie drugi chłopak.
5601.png

Viola - to chyba ja pisałam, ale w moim przypadku wstaję tak wcześnie razem z moim M. bo sama jestem głodna i jemu robię przy okazji, to znaczy do tej pory tak było, od 2 tygodni się zamieniliśmy, ja robię nam kanapki na kolację a M. robi rano sniadanie i wstaję na gotowe :-) ale najważniejsze że robię to z własnej woli a nie z przymusu, jak trzeba to mój M. obiadu gotuje i w domu wszystko zrobi
hejka:)
Ja tam mojemu M tez robię kanapki do pracy rano i śniadanie . jak tylko zamieszkaliśmy razem to tak jakos wyszło z miłości a poza tym ja wcześniej wstawałam do pracy zeby sie wyszykowac i marlenke do przedszkola on szykował. Teraz to nie robie tak od stycznia bo nie mam siły i kolacje nie zawsze zalezy jaki humor mam. czesto on robi kolacje. rano wstaje marlenke do przedszkola uszykowac a on ja zaprowadza i teraz czesto przyprowadza .
Powiem wam że duzo osób sie ze mnie smieje ze ja mu kanapki robie zawsze i sniadanie i drugie sniadanie ale ja lubie tak :) zreszta sobie robie tez sniadanie ale inne bo on na słodko a ja nie lubie.
Obiady on tez zrpbi jak jest potrzeba i posprzata razem ze mna ( teraz sam sprzata):rofl2::rofl2::rofl2:

ja swojemu gotuje codziennie i niech mu to wystarczy, no czasem tez mu zrobie kanapki do pracy ale to zadkosc. lepiej nie rozbestwiac bo puzniej sie nauczy i co ja z nim bede miala

Ja po wizycie. Jest ok, szyjka zamknięta, trochę miękka, ale podobno na tym etapie ciąży to norma. Zastanowiło mnie jedno. Dostałam ostatnio Fenoterol na twardnienie brzucha, a dziś mi lekarka kazała go odstawić i brać dopochwowo 2 x dziennie luteinę. Hmmmm...Czy któraś z Was ją bierze?
hejka
ja po ostatniej wizycie u mojego ginekologa tez mam zalecone i biorę luteine dopochwowo 2 razy po 2 tabletki a to przez to ze szyjka się skraca ma teraz 2,8 cm i jest miękka:) a to niby za wcześnie i dodatkowo biorę diprophiline na twardy brzuch:crazy:

ja niepilam piwa odkad z J zaszlam w ciaze jedynie jak przestalam ja karmic to Karmi zato od polowy tej ciazy czuje wrecz smak wareczki strong, chore jakies:dry:
Kochana, moja kumpela miala jazdy, bo wiesz, laseczka, nawet w ciazy popylala na szpileckach, garsonki te sprawy. a jak przechodzila kolo knajpy typu mordownia i czula zapach piwa, musiala wejsc i sie napic. Wychodzilo jej tego ok. 1 piwa w tyg, urodzila bardzo zdrowe dziecko, ktore w tej chwili ma 8 lat, pare razy mialo katar, a intelektualnie mnie powala....

a wlasnie.. tak mi wpadlo do glowy, ze musze z pralka zrobic porzadek i w tym momencie mam prosbe:-) czy moglaby mi ktoras tak lopatologicznie wytlumaczyc gdzie i ile mam nalac tych specyfikow, zeby bylo ok:confused: niechce takiej wpadki jak miala nenius;-)
Wlej najlepiej Ace do pojemnika na proszek albo plyn i tam, gdzie masz na detergenty wybielajace. A najlepiej wczesniej zanim zaczniesz jeszcze prac, na przynajmniej godzine natrzyj uszczelke tez Ace:-) i pozniej nastaw pusta pralke na gotowanie:-)

Wcinamy zapiekanki, M dzisiaj pierwszy raz sam robil:-) przyzwyczaja sie do obslugiwania zonki hehe:-):-) i nie narzeka;-) pozdrawia Was:-)

famme i jak łazienka? trzymałam kciuki za rury hihi daj znaka!!!!!!!!

ale tu romatyczne zaręczyny u kamille byly...kiedy to u mnie było...a jak pieknie naszykował cudo!!!!:-)

Kamile moje gratulacje, ale super i romantycznie, mi mój M na święta się oświadczył i nawet nie wysłuchałam do końca coma do powiedzenia tylko poryczałam się jak dziecko :happy: spodziewałam się tego pierdzionka i smiałam się , że pewnie nie wiedział co ma innego mi kupić pod choinkę :-) tylko teraz pierdzionek leży w pudełeczku bo paluszki popuchnięte :wściekła/y:

reklama
Do góry