reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

jak sie nie myle to glukoza bada sie czy kobieta moze nie ma cukrzycy ciazowej:confused:tak mi sie przynajmniej zdaje bo ja mam ryzyko i dlatego lekarz powiedzial ze w nastepnym miesiacu zrobimy ten test:tak:

reklama
Hej,wróciłam.
Szyjka się niestety skróciła do 25 mm:wściekła/y: Ale zamknięta i bez tendencji do otwierania.
No,ale mam dużo leżeć,nie denerwować się i być dobrej myśli.:baffled:
W ciąży z M przy tej dł.,mimo,że kilka tyg. później,to była pełna panika,zagrożenie porodem,leki,szpital itp.:confused::dry:
Na wigilię do rodziców mogę iść,tylko przy stole nie siedzieć.
A i przed świętami glukozę zrobić(75 g i badanie po 1 i po 2 h),to się jeszcze okaże czy będę mogła jeść:dry:
A dzidziuś ok.Ok.675 g waży.:blink:

Aniu,dziękuję za pamięć.
Ja glukozę chyba w poniedziałek zamierzam,bo mi kazał w przyszłym tygodniu.
A Ty się spieszysz,bo może byśmy razem poszły,zawsze to raźniej siedzieć:confused:
Wynik jest tego samego dnia.
Nenius,dobrze,że jesteś,bo się zastanawiałam gdzie tak przepadłaś.

Gabi, super wieści przynosisz, najlepsza z nich to ta że z dzidzią ok, no i klopsik chyba będzie.

Oby Cię ominęła ta paskudna dieta cukrzycowa, będę trzymać kciuki za Wasze dobre wyniki tej glukozy.

U nas ok, nauczyłam się chyba jak z tą cukrzycą postępować ale po porodzie to chyba wykupię jakąś cukiernię.

Bubasek i Madzia_Singh trzymam kciuki za wasze półówkowe :-)

Gabi cieszę się, że dobre wieści przynosisz.:tak: A więc teraz zapominasz co to nerwy, a skupiasz się na relaksie i odpoczynku. Grunt to pozytywne myślenie :tak:

Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej u położnej i wszystko jest ok oprócz poziomu żelaza. Bardzo drastycznie mi spadło, więc trzeba pobrać żelazo. Ale za to waga grastycznie idzie, tylko , że do góry :baffled:. Więc lipka.:wściekła/y: Wydawało mi się, że uważam na to co jem , wiec nie wiem skąd te kilogramy, ale trudno. :-p

Ja właśnie zapomniałam zapytać o tą glukozę, bo położna mi jak narazie nic o tym nie mówi. No nic w Polsce teściu pewnie mi wszytko powie. :happy:

Buzka

E,dziewczyny dzięki,ale to nie są dobre wieści.Bo dolna granica normy szyjki to 30mm,a ja mam 25mm.Od ostatniej wizyty (3 tyg.) 5 mm,mimo leżenia uciekło.:no:
A pierwszej ciąży na tym etapie miałam 35mm a leżenie,szpital,duże zagrożenie i mocne leki mnie nie ominęły:baffled:
Bo to jeszcze przecież duuuuuużo czasu,żeby było bezpiecznie.

Gabi, kochana ale najgorsze te twoje newsy też nie są. Dobrze, że nie musisz iść do szpitala, bo to dopiero byłaby tragedia tak leżeć w świeta w szpitalu.

Bądźmy dobrej myśli. :-) Ściskam za Ciebie kciuki i wierzę, że dasz radę.

Kurcze, tak sobie pomyślałam, że my to silne babki jesteśmy. Bo żeby przyszło dla naszych mężusiów chodzić w ciązy......to myśle, że naród byłby na wyginięciu :rofl2:

Głowy do góry, wszystkie damy radę. Oby do kwietnia..... :happy:

Gabi trzymaj sie dzielnie;-) moze wiesci nie sa najlepsze, ale wszystkie kwietniowki trzymaja za was kciuki i wszystkie wierzymy, ze bedzie dobrze.. na szczescie z dzidzia ok, wiec jakas dobra nowine przynioslas;-):-)
Bubasek i Madzia_Singh oczywiscie kcuki beda trzymane za wasze badania:tak::-)

nio a ja sie dalej wkurzam na moj komputer:angry: na szczescie internet dziala, za to cos z wordem jest nie tak i caly czas mi go wylacza, a chcialam zrobic sobie dzisiaj ogloszenia o szczeniakach i chyba znowu nic z tego nie bedzie, poki mezus do domu nie wroci:baffled:
wlasnie mnie dziwna zachcianka dopadla i sama sie z siebie smieje, ze na cos takiego mi ochota przyszla.. popijam czekolade barszczykiem czerwonym i zajadam do tego banany:szok:

Bubasek i Madzia_Singh ja też trzymam kciuki za wasze półówkowe :-):-):-)

Gabi dobrze że z dzidzią wszystko w porządku :-)

a ja miałam ochote dzis na...ziemniaki z kefirem...rozkosz...

reklama
Gabi najważniejsze że szyjka jest zamknięta, bo to przecież bardzo istotne. Trzeba mieć na dzieję, ze nie będzie sie skracać, aż tak szybko jak w poprzedniej ciąży. Trzymam mocno kciuki. Super też że maluszek zdrowy i całkiem duży:tak:Ja też w poniedziałek na glukoze idę i mam nadzieję ze nie będzie przeszkód co do świątecznego obżarstwa.:tak:

Nenius jak miło Cię widzieć, a raczej czytać:-) Zagladaj do nas częściej.

Malutka niezła mieszanka:-D

Bubasek i Madzia_Singh życzę samych dobrych wieści na USG

Ja dziś leniu****ę w łóżeczku prawie cały dzionek. I na jutro mam takie same plany:tak:

Do góry