reklama
Hej,wróciłam.
Szyjka się niestety skróciła do 25 mm Ale zamknięta i bez tendencji do otwierania.
No,ale mam dużo leżeć,nie denerwować się i być dobrej myśli.
W ciąży z M przy tej dł.,mimo,że kilka tyg. później,to była pełna panika,zagrożenie porodem,leki,szpital itp.
Na wigilię do rodziców mogę iść,tylko przy stole nie siedzieć.
A i przed świętami glukozę zrobić(75 g i badanie po 1 i po 2 h),to się jeszcze okaże czy będę mogła jeść
A dzidziuś ok.Ok.675 g waży.
Szyjka się niestety skróciła do 25 mm Ale zamknięta i bez tendencji do otwierania.
No,ale mam dużo leżeć,nie denerwować się i być dobrej myśli.
W ciąży z M przy tej dł.,mimo,że kilka tyg. później,to była pełna panika,zagrożenie porodem,leki,szpital itp.
Na wigilię do rodziców mogę iść,tylko przy stole nie siedzieć.
A i przed świętami glukozę zrobić(75 g i badanie po 1 i po 2 h),to się jeszcze okaże czy będę mogła jeść
A dzidziuś ok.Ok.675 g waży.
Aniu,dziękuję za pamięć.
Ja glukozę chyba w poniedziałek zamierzam,bo mi kazał w przyszłym tygodniu.
A Ty się spieszysz,bo może byśmy razem poszły,zawsze to raźniej siedzieć
Wynik jest tego samego dnia.
Nenius,dobrze,że jesteś,bo się zastanawiałam gdzie tak przepadłaś.
Ja glukozę chyba w poniedziałek zamierzam,bo mi kazał w przyszłym tygodniu.
A Ty się spieszysz,bo może byśmy razem poszły,zawsze to raźniej siedzieć
Wynik jest tego samego dnia.
Nenius,dobrze,że jesteś,bo się zastanawiałam gdzie tak przepadłaś.
gosiaczek1973
potrójna mamuśka
Gabi, super wieści przynosisz, najlepsza z nich to ta że z dzidzią ok, no i klopsik chyba będzie.
Oby Cię ominęła ta paskudna dieta cukrzycowa, będę trzymać kciuki za Wasze dobre wyniki tej glukozy.
U nas ok, nauczyłam się chyba jak z tą cukrzycą postępować ale po porodzie to chyba wykupię jakąś cukiernię.
Oby Cię ominęła ta paskudna dieta cukrzycowa, będę trzymać kciuki za Wasze dobre wyniki tej glukozy.
U nas ok, nauczyłam się chyba jak z tą cukrzycą postępować ale po porodzie to chyba wykupię jakąś cukiernię.
aha83
kwietniówka '09
Bubasek i Madzia_Singh trzymam kciuki za wasze półówkowe :-)
Gabi cieszę się, że dobre wieści przynosisz. A więc teraz zapominasz co to nerwy, a skupiasz się na relaksie i odpoczynku. Grunt to pozytywne myślenie
Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej u położnej i wszystko jest ok oprócz poziomu żelaza. Bardzo drastycznie mi spadło, więc trzeba pobrać żelazo. Ale za to waga grastycznie idzie, tylko , że do góry . Więc lipka. Wydawało mi się, że uważam na to co jem , wiec nie wiem skąd te kilogramy, ale trudno.
Ja właśnie zapomniałam zapytać o tą glukozę, bo położna mi jak narazie nic o tym nie mówi. No nic w Polsce teściu pewnie mi wszytko powie.
Buzka
Gabi cieszę się, że dobre wieści przynosisz. A więc teraz zapominasz co to nerwy, a skupiasz się na relaksie i odpoczynku. Grunt to pozytywne myślenie
Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej u położnej i wszystko jest ok oprócz poziomu żelaza. Bardzo drastycznie mi spadło, więc trzeba pobrać żelazo. Ale za to waga grastycznie idzie, tylko , że do góry . Więc lipka. Wydawało mi się, że uważam na to co jem , wiec nie wiem skąd te kilogramy, ale trudno.
Ja właśnie zapomniałam zapytać o tą glukozę, bo położna mi jak narazie nic o tym nie mówi. No nic w Polsce teściu pewnie mi wszytko powie.
Buzka
E,dziewczyny dzięki,ale to nie są dobre wieści.Bo dolna granica normy szyjki to 30mm,a ja mam 25mm.Od ostatniej wizyty (3 tyg.) 5 mm,mimo leżenia uciekło.
A pierwszej ciąży na tym etapie miałam 35mm a leżenie,szpital,duże zagrożenie i mocne leki mnie nie ominęły
Bo to jeszcze przecież duuuuuużo czasu,żeby było bezpiecznie.
A pierwszej ciąży na tym etapie miałam 35mm a leżenie,szpital,duże zagrożenie i mocne leki mnie nie ominęły
Bo to jeszcze przecież duuuuuużo czasu,żeby było bezpiecznie.
aha83
kwietniówka '09
Gabi, kochana ale najgorsze te twoje newsy też nie są. Dobrze, że nie musisz iść do szpitala, bo to dopiero byłaby tragedia tak leżeć w świeta w szpitalu.
Bądźmy dobrej myśli. :-) Ściskam za Ciebie kciuki i wierzę, że dasz radę.
Kurcze, tak sobie pomyślałam, że my to silne babki jesteśmy. Bo żeby przyszło dla naszych mężusiów chodzić w ciązy......to myśle, że naród byłby na wyginięciu
Głowy do góry, wszystkie damy radę. Oby do kwietnia.....
Bądźmy dobrej myśli. :-) Ściskam za Ciebie kciuki i wierzę, że dasz radę.
Kurcze, tak sobie pomyślałam, że my to silne babki jesteśmy. Bo żeby przyszło dla naszych mężusiów chodzić w ciązy......to myśle, że naród byłby na wyginięciu
Głowy do góry, wszystkie damy radę. Oby do kwietnia.....
malutka_z_krk23
kwietniowa mamusia '09
Gabi trzymaj sie dzielnie;-) moze wiesci nie sa najlepsze, ale wszystkie kwietniowki trzymaja za was kciuki i wszystkie wierzymy, ze bedzie dobrze.. na szczescie z dzidzia ok, wiec jakas dobra nowine przynioslas;-):-)
Bubasek i Madzia_Singh oczywiscie kcuki beda trzymane za wasze badania:-)
nio a ja sie dalej wkurzam na moj komputer na szczescie internet dziala, za to cos z wordem jest nie tak i caly czas mi go wylacza, a chcialam zrobic sobie dzisiaj ogloszenia o szczeniakach i chyba znowu nic z tego nie bedzie, poki mezus do domu nie wroci
wlasnie mnie dziwna zachcianka dopadla i sama sie z siebie smieje, ze na cos takiego mi ochota przyszla.. popijam czekolade barszczykiem czerwonym i zajadam do tego banany
Bubasek i Madzia_Singh oczywiscie kcuki beda trzymane za wasze badania:-)
nio a ja sie dalej wkurzam na moj komputer na szczescie internet dziala, za to cos z wordem jest nie tak i caly czas mi go wylacza, a chcialam zrobic sobie dzisiaj ogloszenia o szczeniakach i chyba znowu nic z tego nie bedzie, poki mezus do domu nie wroci
wlasnie mnie dziwna zachcianka dopadla i sama sie z siebie smieje, ze na cos takiego mi ochota przyszla.. popijam czekolade barszczykiem czerwonym i zajadam do tego banany
szczesliwa
Fanka BB :)
Bubasek i Madzia_Singh ja też trzymam kciuki za wasze półówkowe :-):-):-)
Gabi dobrze że z dzidzią wszystko w porządku :-)
a ja miałam ochote dzis na...ziemniaki z kefirem...rozkosz...
Gabi dobrze że z dzidzią wszystko w porządku :-)
a ja miałam ochote dzis na...ziemniaki z kefirem...rozkosz...
reklama
Margaret80
1 kwietnia 2009 :)
Gabi najważniejsze że szyjka jest zamknięta, bo to przecież bardzo istotne. Trzeba mieć na dzieję, ze nie będzie sie skracać, aż tak szybko jak w poprzedniej ciąży. Trzymam mocno kciuki. Super też że maluszek zdrowy i całkiem dużyJa też w poniedziałek na glukoze idę i mam nadzieję ze nie będzie przeszkód co do świątecznego obżarstwa.
Nenius jak miło Cię widzieć, a raczej czytać:-) Zagladaj do nas częściej.
Malutka niezła mieszanka
Bubasek i Madzia_Singh życzę samych dobrych wieści na USG
Ja dziś leniu****ę w łóżeczku prawie cały dzionek. I na jutro mam takie same plany
Nenius jak miło Cię widzieć, a raczej czytać:-) Zagladaj do nas częściej.
Malutka niezła mieszanka
Bubasek i Madzia_Singh życzę samych dobrych wieści na USG
Ja dziś leniu****ę w łóżeczku prawie cały dzionek. I na jutro mam takie same plany
Podziel się: