reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
hej
a mi sie buziula cieszy :-):-):-) bo moja kolezanka urodzila drugiego synka :-):-):-)

a dzis bylismy z Marcelkiem karmic kaczki " kaka" i byl dlugi i bardzo przyjemny spacer.
teraz jeszcze chwilke moje dziecie bedzie spalo, a potem obiadek i zakupy.

Hej laseczki!
gosiaczku - witaj piękna, jak tam remonty w domku? Już pewnie wszystko urządziliście.
Nadii - całuję gorąco :) Jak tam KOleżanka Majuni z tego samego dnia się miewa?
klucha - u mnie z zakupem, to nie tak szybko. Ja się najpierw muszę rozeznać, poczytać, a nawet zadzwonić do serwisantów. Ale jestem zaprawionym kawoszem więc nie odpuszczę ;-). Co do maszynki, to dobry wybór. Mam ją już 9 lat i jest super - ani razu nie zawiodła.
diabliczko - jak tam dolegliwości - męczą cię, czy oszczędzają. Wiesz co będzie? - Chodzi o płeć:tak:
Ja miałam zwariowany tydzień, który jeszcze bardziej zawrotnie się kończy. To Rada, to szkolenie, taniec ze starszą itp. Myślałam, że jutro nadrobię sprawy domowe - a tu guzik. Emi ma kulig ze szkoły z rodzicami. Myślałam, że M pojedzie, więc zaplanowałam prasowanko, sprzątanko, pieczenie boczku - a tu klops. Okazuje się, że muszę jechać na ten kulig, a Majunię zawieźć do Babci. Impreza pewnie będzie przednia, ale cały tydzień latałam z jęzorem na brodzie i wychodzi na to, że i w sobotę nie pomieszkam :zawstydzona/y:.Za to polatam po lesie:-D.

Hejka

Ja jak zwykle w weekend sprzątam i wpadłam ttaj jak po ogień w szybkiej przerwie na kawę.
Szwedka- a dzięki że pytasz, no już praktycznie wszystko urządzone ale wiesz jak to w domu, zawsze jest coś do zrobienia.
Super wesoły dzionek Ci się dziś szykuje.
My nie mamy planów na ten weekend i chyba będzie po prostu rodzinny leniwy, no chyba że coś samo wyskoczy w międzyczasie.

Buziaki

Hej!

Szwedka - a dzięki! Coś tam jeszcze od czasu do czasu pomuli, ale w porównaniu z pierwszymi 3 miesiacami, to pikuś ;-)
A co do płci... W sobotę czyli za tydzień jadę na USG 3D i pewnie się wyjaśni, bo na razie to... 50% na córę, 50% na synka ;-):-D

Gosiaczek - u mnie dziś też leniwie, wczoraj były szaleństwa, jutro zostajemy z Anią same, to też nie powinno być zle.

Witam w rozpoczynającą się leniwą niedzielę.
Po wczorajszym kuligu byłam wyeksploatowana z wszelkich pokładów energii. :sorry:
Skąd te dzieci mają tyle powera - to nie mam pojęcia. Było super - pojechaliśmy autokarem. Najpierw rajd saniami po lesie, potem kiełbaski, zabawy przy muzyce, konkursy i wygłupy własne, a następnie autokar zawiózł nas na ogromne górki z wyciągiem (który nie działał :no:).
Dziś tylko będę się regenerować.
AsiekZ - ja też swoim dzieciakom daję tran. Starszej w kapsułkach, a młodszej w syropie i to ten cytrynowy, bo zwykły nie pasuje.
diabliczko - to ja ci życzę zdrowej, pięknej dzidzi :-) - czyli powtórki:tak:.
Ach słuchajcie. W Dekatlonie jest teraz wysprzedaż śniegowców. U mnie nie ma tego sklepu - najbliższy w Warszawie, więc poprosiłam szwagierki by kupiła. Na allegro chodzą po 99 zł, a tam teraz za 39,90.
A wyglądają tak:
ŚNIEGOWCE - QUECHUA - NA ZIMĘ # 34/35 (1465953373) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Udanej niedzieli i zapraszam na faworki:-p

Hej!

Szwedka - fajne te śniegowce! Skusiłabym się pewnie, bo promocja konkretna, ale mam już podobne. Za to moje stuletnie buty w których praktycznie przechodziłam całą zimę i kilka poprzednich, wczoraj się rozkleiły. I pewnie zaniosę do szefca, choć kusi mnie żeby połazić po sklepach i wykorzystać obecne tam obniżki i kupić coś już a konto przyszłej zimy.

Asiek - chciałabym wersję ekonomiczną ;-):-D Ale najważniejsze, by dziecko zdrowe było, a kochać tak samo kochane będzie.

reklama
Hej, hej

Szwedka, Zuzanka miewa się dobrze, czytałam, że macie nocne karmienie, u nas ten sam problem jest/był/... Zuza potrafiła jeść nawet do 3 razy w nocy, straszne to było... ale jakieś 3 tyg. temu powiedziałam dość i nie dałam jej jeść, pierwsze noce nie były ciekawe, budziła się płakała, a ja razem z nią, rzucała się po łóżku, smokiem też rzucała, ale po 10-15 min uspokajała się i zasypiała, bo kilku dniach, budziła się juz tylko raz, teraz czasem prześpi całą noc lub się przebudzi i biore ją do nas do łóżka, ale nie ma już wtedy krzyków i płaczu tylko zasypia z nami, ostatecznie butle dostaje 6-7 jak się przebudzi i jeszcze do 8-9 śpimy :) oby tak dalej chociaż nie ukrywam że ciężko mi było patrzeć jak płacze, ale konsekwencja mnie uratowała.

Miłego, PA

Do góry