reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Doczytałam!!!!!!

Płodne jesteście niemożliwie:-D:szok::-D:szok:...

Diabliczko ucałuj córeczkę:tak::tak:

Didi witaj i udanej przeprowadzki,ode mnie życzenia miałaś na irlandzkim wątku;-);-)

Dziś ma jeszcze kursik do szkoły,mąż jedzie obejrzeć autko bo to które mieliśmy ciut małe....a i zapomniałam lekcje muszę odrobić....

reklama
Adusia, z tymi lekcjami to nieźle ;-)
a mój brat się postarał i juz mam necik na wsi , także w wolnych chwilah będę sie Was starała doczytywać, żeby wielkich zaległosci nie mieć, a i może napiszę coś od czasu do czasu, zebyście do końca o mnie nie zapomniały.:-D
diabliczka, Najlepszego dla Ani i jeszcze lepszego dla Twojej Mamy!
my paczki dostaliśmy dwie, trzecia - w rossmanie - jest do odebrania.
Didi, a to przeprowadzka tak już zupełnie na własne?:happy:
ja dzisiaj dziecko sprzedałam kuzynce, niech się wprawia, a sama nadganiam pracę zawodową (co widać, zwłaszcza jak siedzę na bb)
więc żeby nie powiększać wyrzutów sumienia, to już zmykam
całusy dla Wszystkich

latajace babki
jeszcze raz bo nie pamietam ktoras mowila ze przy starcie i ladowaniu dawala pic dla dziecia aby nie plakal ale co cyca moge czy butla musi byc???

Didi witaj i udanej przeprowadzki,ode mnie życzenia miałaś na irlandzkim wątku;-);-)
dzieki za zyczonka juz lece je poszukac bo tam tez produkcja postoe hurtowa normalnie

Didi, a to przeprowadzka tak już zupełnie na własne?:happy:

nie tak wlasne ale wnajmowane..tu w Ie wasnego chyba miec niebedziemy

latajace babki
jeszcze raz bo nie pamietam ktoras mowila ze przy starcie i ladowaniu dawala pic dla dziecia aby nie plakal ale co cyca moge czy butla musi byc???

ja latalam w i niedawalam bo zanm wystartowalam np.Al cycek..to cagnal cycca przed startem i uz jak odryalismy sie od ziemi spal i tak caly lot przed ladowaniem cyc i wszystko cacy..Ewa cyc jak lecialam do Pl i wyla nieboglosy straszny byl lot ale teraz jak wracalam butla i spanie caly lot ..wiec kochane dzieci

daj cyca tylko zakryj sie co normalne pielucha i bedzie ok.. po co targac butle skoro masz cycki :);-)

klucha - moja kumpela cyca daje przy starcie i lądowaniu. A ona dużo lata :tak:.
Witam się z wami słonecznie :-). Jestem wyspana i już lżejsza na koncie - bo porobiłam opłaty :sorry:. Jeszcze w tym miesiącu za przedszkole 2x trzeba płacić i ubezpieczenie :zawstydzona/y:. Q*** samo życie :-(. Grunt, to się za często nie logować do banku, żeby nie zdołować.
Dziś po odprowadzeniu małej do przedszkola zawędrowałyśmy do mięsnego. A pani bardzo uprzejma zaproponowała mi (wręcz wciskając) żeberka bo bardzo ładne. Ale okazały się świetne. Zrobiłam 5 porcji żeberek w sosie musztardowym:-p i gulasz dla przedszkolaka (tyle mięsiwa było):tak:. Ta ekspedientka jest ogólnie bardzo sympatyczna:-)
W piątek wybieram się do pracy, bo podanie o urlop zaniosę więc serniczek dziewczynom upiekę (bo podwyżkę dostałam - :-)- za nic nie robienie):tak:
Udanego dnia wszystkim życzę.
Diabliczko - buziaczki małej diabliczkównie!!!

Kurcze, moje dziecię tyle dziś śpi że mam czas i siedzę i czytam w necie na temat słabego przybierania na wadze i tak sobię myślę że może tak jak moja Natalia ma zespół złego wchłaniania, hmm, no nic na następnej wizycie u pediatry mam nadzieję że się okaże co i jak ale teraz normalnie świra dostaję z nerwów.

Szwedka- znam ten ból po opłatach też nienawidzę się wtedy logować do banku, a jeszcze wrzesień to już w ogóle masakra, wysłać dwie nastolatki do szkół,wrrrrr, dobrze że mój M nieźle zarabia i ja sobie ciut dorabiam pazurkami akrylowymi to chociaż na waciki mam, hihi.

Gosiaczku wspolczuje ale moze czytanie na internecie to zly wybor?zdenerwujesz sie tylko i tyle.
A tak w ogole to juz dawno mialam sie Ciebie zapytac--kiedy sa imieniny Alexa??

Gosiaczku wspolczuje ale moze czytanie na internecie to zly wybor?zdenerwujesz sie tylko i tyle.
A tak w ogole to juz dawno mialam sie Ciebie zapytac--kiedy sa imieniny Alexa??

pewnie masz rację że siedzenie i czytanie w necie to bez sensu ale to silniejsze ode mnie, nerwy biorą górę i tyle, a pediatra wczoraj wcale mnie nie uspokoiła, kazała obserwować i zapisywać wszystko w zeszycie i do kontroli za 2tyg, z Natalią mieliśmy innego pediatrę i do tej chyba nie za bardzo dociera że mam prawo się martwić bo Alex jako brat Natalii może mieć to samo czyli alergię na laktozę i gluten i dodatkowo zespół złego wchłaniania.

Co do imienin to nie mam pojęcia.

Alex właśnie zjadł obiad- 100ml obiadku Hippa potrawka z ziemniaków z królikiem i 50ml soczku jabłkowo-marchwiowy, za godzinkę dam Mu deserek.

reklama
Gosiaczku - skąd twój niepokój o Aleksa. On całkiem dobrze waży :tak:pewnie jest około 50 centyla?

no właśnie.. przcież dziecko nie może rosnąć on stop po 1kg na miesiąc:)) to normalne że po 4 miesiącu przybiera mniej, mam ulotki, w którym piszą że 400-700g na miesiąc...

moja w sumie mieści siew granicach, ale ma kiepski apetyt a jej mała waga tez jest związana z jej wcześniactwem i niską wagą urodzeniową. Moja ciocia, która jest lekarzem, stwierdziła, że ja bym chciała, żeby dziecko przy wadze urodzeniowej 2490 a najniższej 2300 wazylo teraz 8 kg?? a 6200 (około-bo o 15 idziemy sie wazyc) to i tak podwoila wage z nawiazką:))

Gosiaczku, nie martw się i nie wertuj netu :));-);-)

ja mykam na leczo:):happy::happy::happy:

Do góry