w polskim pociągu przysługuje takiej mamie przedział osobny dla mamy z dzieckiem i jest luzHejaaa
Spaczyna jak masz opory przed ''obnazaniem sie'' w parku to sciagnij w domku i wsadz do opakowania termalnego zeby bylo cieple:-)
jak mieszkalam w UK to baby swiecily cycami w kazdym miejscu.Rozumiem zrobic to jakos dyskretnie ale w pociagu na przeciwko innych pasazerow???
Kwietniowki do roboty!!!macie dzis ostatni dzwonek!
reklama
Ja raz zrobiłam ten błąd i dałam spać małemu ile chciał po spacerze - noc nie przespana bo wtedy chciał się bawić z mamusią......
Wróciliśmy ze spaceru a Julian dalej w najlepsze śpi mimo, że od ostatniego karmienia minęły 4 godziny.Poczekam jeszcze kwadrans i jak nie otworzy oczek to chyba będę musiała go zbudzić. Nie będzie szczęśliwy, ale cyc skutecznie uciszy wszelkie skargi. ;-)
...
Przy kąpieli nasz maluch wymaga cieplejszej wody 38-39 stopni.Marys to zazdroszcze Ci tej radochy z kapania bo u nas to koniec swiata jak trzeba do wanienki![]()
No i musimy pamiętać o wkładaniu go do wanienki "wsuwem" czyli wsuwamy go powoli nóżki z pupą a później reszta... no i jak się nad nim nie nachylimy to się boi więc bliskość rodzica jest niezbędna... po za tym to marudzi tylko pomiędzy wyjęciem z wanienki a owinięciem w ręczniczek czyli jak mu chłodno
witam sie z rana nadal 2w1, do mnie dociera ze to ostatni dzwonek na bycie kwietniowa mama ale moje dziecko ma to gdzies.
podwujne mamy mam pytanko jak wy sobie radzicie z dwujka brzdacow w domu??? pewnie ciezko co??
podwujne mamy mam pytanko jak wy sobie radzicie z dwujka brzdacow w domu??? pewnie ciezko co??
Hej babki.
Ja tylko pozdrawiam,bo nie na bieżąco jestem.
Ostatnią stronę przeczytałam,to odpowiem,że my cycujemy na np.placu zabaw,nigdzie na razie nie chodzimy dalej,ale gdzie będzie potrzeba tam będziemy jeść;-).
A w domu wszędzie i w każdej pozycji,nawet umiem małą karmić,chodzić po mieszkaniu
W ogole zazwyczaj jak karrmię,to wolną ręką robię kanapki starszakowi,albo koloruję z nim,albo czytam albo coś.
Dziękujemy za wsparcie.Wstępne wyniki małej dobre.Na ostateczne genetyczne czekamy 2-3 tyg.
starszy brat chory i za bardzo czasu nie mam.
Buziaki dla wszystkich.
Ja tylko pozdrawiam,bo nie na bieżąco jestem.
Ostatnią stronę przeczytałam,to odpowiem,że my cycujemy na np.placu zabaw,nigdzie na razie nie chodzimy dalej,ale gdzie będzie potrzeba tam będziemy jeść;-).
A w domu wszędzie i w każdej pozycji,nawet umiem małą karmić,chodzić po mieszkaniu

Dziękujemy za wsparcie.Wstępne wyniki małej dobre.Na ostateczne genetyczne czekamy 2-3 tyg.
starszy brat chory i za bardzo czasu nie mam.
Buziaki dla wszystkich.
Ostatnia edycja:
diabliczka83
Jestem Mamą!!!
Gabi - to już coś, jak wstępne dobre. Jestem przekonana, że genetyczne też wyjdą OK i wreszcie odetchniecie z ulgą, czego szczerze życzę. No i zdrówka dla starszaka 
Klucha - moja też ma gdzieś, że Mama tak by ją już chciała zobaczyć, przytulić, nakarmić... nawet świecąc gołymi cycami ;-)
Idę na trochę do Mamy, potem może gdzieś niedaleko do miasta wyjdę... może coś wychodzę
A potem czeka mnie smażenie naleśników na obiad. Chociaz nie obraziłabym się, gdyby Ania "popsuła" mi te plany swoimi narodzinami
Narazie!!!

Klucha - moja też ma gdzieś, że Mama tak by ją już chciała zobaczyć, przytulić, nakarmić... nawet świecąc gołymi cycami ;-)
Idę na trochę do Mamy, potem może gdzieś niedaleko do miasta wyjdę... może coś wychodzę

Załączniki
diabliczka suuuper ten list gonczy!!!!!!!!!!!!!!
Auliya wiem o wsuwaniu i bliskosci ale wczoraj tez odkrylam w czym robilam blad--woda po prostu byla za zimna.Wczoraj zrobilysmy mu z mama na prawde cieplutka kapiel i na twarzy synusia wymalowal sie usmiech rozkoszy.Czyli nie do konca mozna ufac temu co pisza--ze max 37C
Auliya wiem o wsuwaniu i bliskosci ale wczoraj tez odkrylam w czym robilam blad--woda po prostu byla za zimna.Wczoraj zrobilysmy mu z mama na prawde cieplutka kapiel i na twarzy synusia wymalowal sie usmiech rozkoszy.Czyli nie do konca mozna ufac temu co pisza--ze max 37C
diabliczka, klucha no mój mały uparciuch tez chyba chce urodzic sie w maju;-);-), też mi juz jest strasznie ciężko z tym olbrzymim zwisajacym już brzuchem, no i do tego te popuchniete nogi:-
-( Dziś ide ze starsza córa na długi spacer jak wróci ze szkoły, może cos wychodzimy;-)wcale bym sie nie obraziła;-)
gabi bardzo sie cieszę, zobaczysz wszystko bedzie dobrze, tylko szkoda ze musisz przeztakie nerwy przechodzić.
gabi bardzo sie cieszę, zobaczysz wszystko bedzie dobrze, tylko szkoda ze musisz przeztakie nerwy przechodzić.
didi
Fanka BB :)
witajcie
chcialabym byc nabierzaco ale chyba jakos rady nie dam..
u nas ok..mala strzela fochy wieczorem jak pora do spania a ona drze sie w niebglosy az bebenki pekaja... musze ja przestawic bo cwana bestyjka z niej..a czulam po kosciach jak siedziala w brzuszku ze Ona da mi popalic nie to co Alutek..kochane dziecko grzecznie szlo spac a ta jazdy mamuni urzadza...haha..
u nas dzisiaj w koncu sliczna pogoda wiec na spacerek pojdziemy...w koncy wczoraj coprawda pierwsze wyjscie z domu ale mloda siedziala z tata w samochodzie a ja po sklepie myk szybko zakupki...
wywal cyca...a co..nie ma to jak meczko z dyspozytora..zaloz jakas taka bluzke co bedziesz miala latwy dostep..do cycusiow ..dodadkowo nakryj sobie ramie i cycka pieluszka i bach...jedzonko gotowe i nik nie widzi cycusia.....a napewno spotkasz sie z usmiechami kobiet starszych... i nietylko w koncu to naturalne..
ja zawsze i wszedzie wywalalam cyca..ale zakrywalam sie pieluszka dodatkowo i nic nie bylo widac ani gorszace tez to niebylo
lece na sniadaie bo mloda juz cos kreci sie i warczy..hehe
chcialabym byc nabierzaco ale chyba jakos rady nie dam..
u nas ok..mala strzela fochy wieczorem jak pora do spania a ona drze sie w niebglosy az bebenki pekaja... musze ja przestawic bo cwana bestyjka z niej..a czulam po kosciach jak siedziala w brzuszku ze Ona da mi popalic nie to co Alutek..kochane dziecko grzecznie szlo spac a ta jazdy mamuni urzadza...haha..
u nas dzisiaj w koncu sliczna pogoda wiec na spacerek pojdziemy...w koncy wczoraj coprawda pierwsze wyjscie z domu ale mloda siedziala z tata w samochodzie a ja po sklepie myk szybko zakupki...
helo, i ja się witam :-)
u mnie też pogoda super, więc na spacerek na pewno się wybierzemy, tylko czasem łapię stresa na spacerkach, że jak mi się Karol rozedrze, to co ja zrobię? cycka w parku wystawić, czy zapas w butli nosić? jak wy sobie radzicie z takimi dylematami?
wywal cyca...a co..nie ma to jak meczko z dyspozytora..zaloz jakas taka bluzke co bedziesz miala latwy dostep..do cycusiow ..dodadkowo nakryj sobie ramie i cycka pieluszka i bach...jedzonko gotowe i nik nie widzi cycusia.....a napewno spotkasz sie z usmiechami kobiet starszych... i nietylko w koncu to naturalne..
ja zawsze i wszedzie wywalalam cyca..ale zakrywalam sie pieluszka dodatkowo i nic nie bylo widac ani gorszace tez to niebylo
lece na sniadaie bo mloda juz cos kreci sie i warczy..hehe
reklama
aniolek20k
Fanka BB :)
u mnie super, Jula grzeczna zakochana w braciszku i bardzo samodzielna pomaga mi przy malym a Patryk jeszcze wiekszosc czasu przesypia wiec mam czas na wszystko

Hej babki.
A w domu wszędzie i w każdej pozycji,nawet umiem małą karmić,chodzić po mieszkaniuW ogole zazwyczaj jak karrmię,to wolną ręką robię kanapki starszakowi,albo koloruję z nim,albo czytam albo coś.
.
hehehe ja tak samo ablo latam i cos robie z mlodym przy cycu albo siedze i bawie sie z J, wczoraj np. karmilam mlodego a druga reka pomagalam J sie przebierac i dalysmy rade:-)
Podziel się: