reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kura domowa- "odszczekuję wszystko"

Doskonale rozumiem wszystkie kury domowe :) sama nią jestem od 9 m-cy. Też marudzę, ale u mnie jest tak, że mam te lepsze i te gorsze dni. Jak mój synek współpracuje i np. do 10 mam wysprzątaną kuchnię, wstawione pranie, podkurzane(lecę od razu po szafkach i kurzy nie ma) nakarmione dziecko..ja mogę później zjeść to przepełnia mnie ogromna radość i mówię sobie jestem bohaterem swego domu :) takie drobnostki dają mi radość :) są dni, że zmiana pieluchy to męczarnia nie do przebycia, wszystko idzie nie tak i nie można nawet z toalety skorzystać, a co mówiąc o pracach domowych.. wyjście do sklepu to wielka rozrywka, a co słychać u męża w pracy, niesamowicie ciekawe historia:)
I wiecie, co ta cała monotonia zmobilizowała mnie do znalezienia czegoś przyjemnego i pożytecznego..raz w tyg.chodzę z synkiem do klubu mamy i taty na warsztaty zabawowe dla maluszków, zabawy mamy oboje,a do tego jestem wśród ludzi :) soboty to czas na basen :) z jedną z mam z klubu spotykamy się raz u mnie raz u niej, nasze chłopaki się bawią, a my gadu-gadu :) Także polecam wyjść z domu, poszukać rozrywki dla siebie i dziecka :)

reklama
My coraz częsciej mamy spotkania Kur Domowych. Gromadzimy się w kurniku jednej z nas, i tak cały dzień spędzamy, gotujemy, sprzątamy, idziemy na spacery. A jutro u innej. I tak staramy się często :) Dzieciaki zadowolone, my zadowolone, same plusy :)

Do góry