reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia Listopadówek

reklama
A ja dzisiaj na obiad robiłam:
PATELNIA Z MIĘSEM MIELONYM

50 dag mięsa mielonego
puszka czerwonej fasoli
10 dag ryżu
2 czerwone papryki
2 cebule
3 łyżki koncentratu pomid
sól, pieprz, papryka, olej

Cebule i apryki pokroić w kostkę. Olej rozgrzać, podsmażyć mielone, dodać cebulę, paprykę, fasolę, suchy ryż i koncantrat, podlać szkl wody. Smażyć ok 20 min, przyprawić do smaku.

MI smakuje bardzo... No i przede wszystkim, szybki obiad.:cool:

Na piknik polecam udka upieczone-można je zjeść na zimno,bagietka, masełko czosnkowe, do tego przygotuj sałatkę(np.sałata lodowa, pomidor, feta lub co tam lubisz) w pojemniku a sos do salatki weź oddzielnie, w jakimś słoiczku i polej przed podaniem.

zaproponujecie mi dziś coś na obiad ? bo nie mam kompletnie na nic ochoty.. jazdy żywieniowe chyba odeszły :) moze jak zaproponujecie cos smacznego albo coś co tez robicie dzis na obiada, to mi smaka narobicie ? :D

My dziś robimy pierogi ruskie :-) miało być leczo ale już wczoraj zniknął cały garnek, teraz się luby rekompensuje robieniem farszu :-)

oo narobiłąś mi smaka na pierogi :D ale to jutro mniamu mniamuuuuuuu dzieki wielkie :) bo dzis nas tesciówka zaporsiła na gołąbki :) a jutro pierogii mniamuuuu

Muffinki - baza :)

1 szklanka mleka, pół szklanki oleju, 2 jajka - mieszamy razem w jednej misce

w drugiej misce mieszamy: 250 g mąki, szklankę cukru oraz łyżeczkę proszku do pieczenia

piekarnik nagrzewamy do 190-200 stopni, gdy już piekarnik będzie nagrzany, krótko przed wstawieniem mieszamy produkty suche z mokrymi dość szybko, nie musi być dokładnie, po prostu kilka razy przemieszać łyżką i wlać do foremek, do pełna. Z podanych składników wyjdzie 12 szt dorodnych muffinek :-)

Jeśli chodzi o dodatki, to w zależności czy są "suche" czy "mokre", dodajemy je do odpowiedniej miski, ja dodaję np. takie - pół szklanki maku suchego, albo pół szklanki wiórek kokosowych, albo płatki migdałów plus aromat migdałowy, orzechy, rodzynki, kakao (ale jeśli dodajemy kakao np. 3 łyżki, o tyle mniej dajemy mąki), robiłam też cytrynowe z sokiem z jednej cytryny i startą skórką, z kawałkami czekolady, cynamonem, jabłkami.. co kto lubi :-D

Pieczemy 20 minut

reklama
Do góry