reklama
maddlena
Fanka BB :)
A ja dzisiaj na obiad robiłam:
PATELNIA Z MIĘSEM MIELONYM
50 dag mięsa mielonego
puszka czerwonej fasoli
10 dag ryżu
2 czerwone papryki
2 cebule
3 łyżki koncentratu pomid
sól, pieprz, papryka, olej
Cebule i apryki pokroić w kostkę. Olej rozgrzać, podsmażyć mielone, dodać cebulę, paprykę, fasolę, suchy ryż i koncantrat, podlać szkl wody. Smażyć ok 20 min, przyprawić do smaku.
MI smakuje bardzo... No i przede wszystkim, szybki obiad.
PATELNIA Z MIĘSEM MIELONYM
50 dag mięsa mielonego
puszka czerwonej fasoli
10 dag ryżu
2 czerwone papryki
2 cebule
3 łyżki koncentratu pomid
sól, pieprz, papryka, olej
Cebule i apryki pokroić w kostkę. Olej rozgrzać, podsmażyć mielone, dodać cebulę, paprykę, fasolę, suchy ryż i koncantrat, podlać szkl wody. Smażyć ok 20 min, przyprawić do smaku.
MI smakuje bardzo... No i przede wszystkim, szybki obiad.
AnnaJ007
Fanka BB :)
Na piknik polecam udka upieczone-można je zjeść na zimno,bagietka, masełko czosnkowe, do tego przygotuj sałatkę(np.sałata lodowa, pomidor, feta lub co tam lubisz) w pojemniku a sos do salatki weź oddzielnie, w jakimś słoiczku i polej przed podaniem.
Magda86Poznań
Fanka BB :)
slina cieknie...
martula1985
Fanka BB :)
Muffinki - baza
1 szklanka mleka, pół szklanki oleju, 2 jajka - mieszamy razem w jednej misce
w drugiej misce mieszamy: 250 g mąki, szklankę cukru oraz łyżeczkę proszku do pieczenia
piekarnik nagrzewamy do 190-200 stopni, gdy już piekarnik będzie nagrzany, krótko przed wstawieniem mieszamy produkty suche z mokrymi dość szybko, nie musi być dokładnie, po prostu kilka razy przemieszać łyżką i wlać do foremek, do pełna. Z podanych składników wyjdzie 12 szt dorodnych muffinek :-)
Jeśli chodzi o dodatki, to w zależności czy są "suche" czy "mokre", dodajemy je do odpowiedniej miski, ja dodaję np. takie - pół szklanki maku suchego, albo pół szklanki wiórek kokosowych, albo płatki migdałów plus aromat migdałowy, orzechy, rodzynki, kakao (ale jeśli dodajemy kakao np. 3 łyżki, o tyle mniej dajemy mąki), robiłam też cytrynowe z sokiem z jednej cytryny i startą skórką, z kawałkami czekolady, cynamonem, jabłkami.. co kto lubi
Pieczemy 20 minut
1 szklanka mleka, pół szklanki oleju, 2 jajka - mieszamy razem w jednej misce
w drugiej misce mieszamy: 250 g mąki, szklankę cukru oraz łyżeczkę proszku do pieczenia
piekarnik nagrzewamy do 190-200 stopni, gdy już piekarnik będzie nagrzany, krótko przed wstawieniem mieszamy produkty suche z mokrymi dość szybko, nie musi być dokładnie, po prostu kilka razy przemieszać łyżką i wlać do foremek, do pełna. Z podanych składników wyjdzie 12 szt dorodnych muffinek :-)
Jeśli chodzi o dodatki, to w zależności czy są "suche" czy "mokre", dodajemy je do odpowiedniej miski, ja dodaję np. takie - pół szklanki maku suchego, albo pół szklanki wiórek kokosowych, albo płatki migdałów plus aromat migdałowy, orzechy, rodzynki, kakao (ale jeśli dodajemy kakao np. 3 łyżki, o tyle mniej dajemy mąki), robiłam też cytrynowe z sokiem z jednej cytryny i startą skórką, z kawałkami czekolady, cynamonem, jabłkami.. co kto lubi
Pieczemy 20 minut
reklama
jeśli chodzi o Muffinki to szczerze polecam ten przepis, robię według niego i zawsze wychodzą a pachną tak że nawet przeciwnicy czekolady się skuszą
Muffiny czekoladowe, które skuszą każdego przepis | Kotlet.tv
Muffiny czekoladowe, które skuszą każdego przepis | Kotlet.tv
Podziel się: