reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kubuś 28 tc+2, 770 g

reklama
no więc jestesmy po dzisiejszej wizycie u Kubusia. Krasnal waży 1550g, wczoraj miał podawana krew bo znowu się lekko zanemizował i już dzisiaj wyniki morfologii były dobre. rozmawialiśmy z lekarką odnośnie tej punkcji. Bakteria, którą mu wynaleźli była w wymazie z gardła, w krwi nic nie wykryli. (zapisałam sobie nazwę tej bakterii, ale mąż gdzies kartkę zapodział więc wściekam się ale zaraz postaram się ją zlokalizować). Punkcja bedzie wykonana w ostatecznosci, na razie mamy się nie denerwować bo Mały bardzo dobrze reaguje na antybiotyk, który mu wprowadzili.

Chyba jednak bez punkcji się nie obędzie. Jutro Kubuś ma mieć konsultację neurologiczną i będzie decyzja. Lekarka cały czas mówi, że raczej chodzi o wykluczenie niz potwierdzenie choroby. Chcą mieć pewnośc, że niczego nie przegapili. Od dzisiaj do Krasnala zaczęła przychodzić rehabilitantka w celu ćwiczenia układu oddechowego, Kubuś rośnie jak na drożdżach- uwielbia jeść. Z trawieniem też wszystko ok.

Sylwetko, w jakim szpitalu mały lezy? jestem naprawde pod wrażeniem opieki!
Dzielny mały krasnalek pedzi wręcz do przodu w rozwoju:) Do mamy chce:)

Franiowa Mamo, Kubuś lezy w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym w Białej Podlaskiej. Ktos na górze czuwał nad nami bo w naszym szpitalu nawet mi usg nie zrobili. dopiero jak mi ciśnienie przy lekach skoczyło do 200 i pojawił sie bialkomocz to nasi "specjalisci" odeslali mnie do szpitala woj. w Siedlcach, a tam lekarz sie za głowę złapał. W przeciągu godziny jechalam karetką do Białej, bo w siedlcach powiedzieli mi ze ciąć mogą w pięć minut, ale nie mają sprzętu żeby uratować dziecko. To było szczęście w nieszczęściu, bo Biała to jeden z 7 oddziałów w Polsce im WOŚP. Mają wszystko - i sprzęt i specjalistów,

Ostatnia edycja:
reklama
O Białej P słyszałam ogromnie dużo dobrego. Jeszcze zanim urodził się Franiu był taki reportaz w tv o tym szpitalu i oddziale dla wczesniaków. Przesymapatyczny a zarazem b egzotyczny pan dr sie wypowiadał:) Dobrze kojarzę?
Jak dobrze, że się wam tak udało:)

Do góry