reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kubuś 28 tc+2, 770 g

reklama
No więc miałam dzwonić ok 11 do ordynatora,ale tak się złozyło, że to ordynator zadzwonił do mnie i powiedział, że Kubusia przenoszą do Centrum. Mają tam mu porobić bardziej specjalistyczne badania, poza tym Centrum jako klinika ma jeszcze lepszy sprzęt. Tak więc ok 18 ruszamy z R do Warszawy. Mam nadzieję, że teraz to już tylko do przodu będzie. Gabrysia, ktora leżała z Kubusiem na OIOMie po leczeniu w centrum wróciła na namiocie tlenowym, a nie mogła zejść z respi. Myślę, że nasz Kubulek skoro był tyle na własnym oddechu i schodził z respi zostanie szybko postawiony na nogi.

Ile czasu Kubiś spędził już na respi?

1raz- dwie doby, 2 raz- 6, 3 raz-12 teraz 4 intubacja i 2 doba respi.

Dziewczyny byłam u Kubusia i okazało się, że nie jest tak źle jak to przedstawili lekarze w Białej. Kubulek ma zmieniony respi na oscylacyjny (ferrari wśród respiratorów), parametry oddechowe są bardzo dobre, jest na 70% tlenu nie wiem tylko jakie ma ustawione ciśnienie (jutro na spokojnie zię zapytam). Lekarka pobrała mu mnóstwo krwi do badań wszelakich, jest po RTG, mają zamiar przebadać Kropka wzdłuż i wszerz. jestem już trochę spokojniejsza, bo do momentu rozmowy z lekarką to myślałam, że zejdę na zawał. Ogólnie jestem dobrej myśli.

Mamuśka, ty idź spać.
Ty już nie myśl za wiele..

Ps. Wieeem, trudno nie myśleć, ale czasem trzeba. będzie dobrze, nie ma po prostu innej opcji.
Posłuchaj starszej, siwej, pomarszczonej wiedźmy..;-)

reklama
Jeśli 74 to Twój rok urodzenia, to (niestety;-)) młodsza jesteś..:tak:
Mi sąsiadka dziś powiedziała..."wieeeesz..ładnie wyglądasz...takie masz ładne krągłości:szok: "Tu mi ręke na biedro połozyła:-)
Chrzanię co miała na myśli..ważne, że moje ego na baczność stanęło;-)

Kubuś, zatkaj uszy!!!!!!!!;-)

Do góry