reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kubuś 28 tc+2, 770 g

Sylwetka, ja też długo sie trzymałam, bo Emek i Mała już od kilku dni z katarem. Dzisiaj i mnie wzięło. Nie dajmy sie choróbskom. Najważniejsze, że Synuś robi postępy.

reklama
byłam u lekarza, obejrzał gardlo, osluchał, powiedział, że pastyllki na gardło i fervex powinny wystarczyć, bo to dopiero początek. Moje chłopaki na razie się trzymają, profilaktycznie mam podawać rutinoscorbin (Dużemu) i bioaron C (mniejszemu). Mam nadzieję, że infekcję zdusimy w zarodku

Z Kubusia jest już kawał chlopa:-) Startował z 700 gram a na licznik weszlo wlaśnie 3500:-) Wczoraj miał robione echo serca- jest dobrze, chociaż serduszko ma tendencje do galopowania. Struny głosowe po respi też juz wracają do normy i w końcu słychać dźwięki wydawane przez mojego Synia. Teraz tylko czekamy na całkowite odstawienie wspomagania

Ostatnia edycja:
niestety z domkiem chyba jeszcze poczekamy:-( Kubulek idzie do przodu (to jest najwazniejsze), ale powoli. ciągle jeszcze potrzebuje okresowo wspomagania infantem. Z jednej strony nie mogę się już doczekać kiedy bedziemy wszyscy razem, ale z drugiej- do szpitala w Bialej mamy 120 km, a nie chciałabym, żeby po powrocie do domu wieźć Kropka spowrotem do szpitala.

A tak przy okazji mój Synio robi ostatnio za gwiazdę filmową:-) Nasz Ordynator startuje w wyborach, kandyduje do Senatu i mozna zobaczyć Kubusia w jego spocie wyborczym. Co prawda Kubuś występuje w roli drugoplanowej, ale wyglada swietnie;-)

reklama
tak się zastanawiam czy dzisiaj zacząć od lepszych czy gorszych wiadomości... Gorsza wiadomość to ta, że Kubulek znowu na antybolu, ciągle huśtawka z płucami. Z infanta schodzi jedynie na fizjoterapię układu oddechowego. Modlę się żeby ruszyło znowu do przodu, i obyło się bez respi. Nastąpiła zmiana mleka z prenanu na nutramigen (luźne stolce) a teraz dobra wiadomość:-) Badanie okulistyczne wykazało cofnięcie retinopatii :-) następne badanie okulistyczne za 3 tygodnie. Mam nadzieję, że z oczkami już tak zostanie. Poza tym Kubuś rośnie jak na drożdżach - dzisiejsza waga 3600 gram, a na oddziale zwany jest Monterem-aktywistą bo nagminnie ściąga sobie z nosa infanta, tudzież próbuje go rozmontować na głowie:-)

Do góry