reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kubek dla 14 miesięcznego dziecka

reklama
dam znać. Czytałam że najłatwiej nauczyć małego pić ze słomki poprzez podanie owoców wyciskanych z tubki (aby dostać coś dobrego mały musi się trochę namęczyć). Jutro będę testować :)

U nas sprawdził sie kubek Doidy ale musisz kontrolować uważnie, bo dziecko potrafi sie zachłysnąć jak za mocno przechyli. Fajne sa tez kubki firmy Nuby. Maja przeróżny asortyment z podziałem na wiek i opisem o wadach i zaletach danych kubków. Polecam szczegolnie te z elastyczna rurka, sprawdzają sie w domu ( maja system niekapka) i na zewnątrz gdyż wyposażone sa w zamknięcie. Rurki sa łatwe w myciu a do tego mozna je wymieniać gdy sie zużyją.

póki co mały chce się bawić tym kubkiem a nie pić z niego... Hmm nie wiem jak go zachęcić aby z niego pił a nie próbował rzucać go na podłogę :)

Moze na poczatku trzeba mu troche pomoc zeby zobaczyl do czego sluzy "to cos", wlac cos co bardzo lubi pic.Na pewno z czasem sam nauczy sie go obslugiwac. My poczatkowo podczas jedzenia "podstawialismy synkowi" do buzi powoli, z czasem sam lapal kubek i pil bez problemow.Mysle ze synek szybko zalapie o co chodzi,a na razie szuka innych zastosowan:biggrin2: powodzenia, dajcie znac o postepach:)

reklama
Do góry