reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kubek dla 14 miesięcznego dziecka

reklama
z tego pochylonego coraz lepiej, choc jeszcze mały nie bardzo wie jak trzymać go i pić, a z bidonu słabo. Nie wiem jak go zachęcić do pociągnięcia rurki ;/

Super fajnie ze sa postepy z kubeczkiem:)
A jesli chodzi o picie przez rurke to mysle ze przyjdzie z czasem, nasz synek nie umial pic przez slomke do pewnego magicznego dnia kiedy dostal sok ze slomka i os tego dnia sie udalo.Ale potrzebowal czasu wiec mozesz probowac co jakis czas.Nie wiem czy ten bidon ma szeroka rurke bo jesli tak to wydaje mi sie ze jeszcze trudniej moze mu sie na razie pic bo.wymaga to wprawy i sporej sily miesni twarzy.Ale jestem pewna ze z czasem wszystko opanuje!!!:)

niestety mały nie przekonał się ani do bidonu ani do doidy ;/ czy te kubki 360 st są dobre? bo już sama nie wiem. Póki co mały akceptuje tylko niekapek philips avent

Ja na początku sama zaciągałam, zaciskałam w środku słomki i dopiero podawałam - było łatwiej zassać i później już samo poszło. Drugi sposób to krótsze słomki (takie z soczków lub przecięte na pół) - szybciej jest picie i dziecko szybciej łapie zależność :) Powodzenia!

No właśnie ciężko mu zalapac ze trzeba ciągnąć z tej słomki ;/

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja na początku sama zaciągałam, zaciskałam w środku słomki i dopiero podawałam - było łatwiej zassać i później już samo poszło. Drugi sposób to krótsze słomki (takie z soczków lub przecięte na pół) - szybciej jest picie i dziecko szybciej łapie zależność :) Powodzenia!

reklama
reklama
Do góry