reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto w trakcie in vitro (ivf)?

Tez tak mysle tylko czy nie dostane opierniczu..ze znowu samowolka..jutro robie tsh I wtedy chyba zaczne brac ten steryd ale moze w malych ilosciach. Od kiedy bralas encorton przed crio transferem? Ktory dzien cyklu?

reklama
Ja bralam od 10dc ale ja miałam problemy z immunologia. Z tego co słyszałam to powinno się włączać wtedy co progesteron (5 dni przed jeśli blastocysta lub 3 dni jeśli 3dniowe zarodki). Jak będziesz na kontroli endometrium to zagdaj lekarza raz jeszcze o ten encorton, powiedz mu ze będziesz się czuć pewniej ze sterydem.

Bylam przedwczoraj na kontrolnym usg i transfer w poniedzialek..Wiec miedzy czasie wizyty nie bedzie juz. A przez tele nie podadza mi info. Jechac musialabym kawal spory a nie mam jak :(

Bylam przedwczoraj na kontrolnym usg i transfer w poniedzialek..Wiec miedzy czasie wizyty nie bedzie juz. A przez tele nie podadza mi info. Jechac musialabym kawal spory a nie mam jak :(
A prosze powiedz mi jeszcze czy przy rozmrazaniu zarodka oni nacinaja go zawsze? I stad wieksza kasa niz za swiezy transfer..?

A prosze powiedz mi jeszcze czy przy rozmrazaniu zarodka oni nacinaja go zawsze? I stad wieksza kasa niz za swiezy transfer..?
Tsh z dzis 1.79 przy dawce 75 letrox. Wiec od jutra zwiekszam na 100 I encorton w dawce minimalnej 5mg rano.
Za to od 2 tyg zawroty glowy oslabienie zrobilam prywatnie badania i sie okazalo ze zelazo za niskie bo 44 a norma to 50-175...eh zawsze cos musi mi wyskoczyc :( Dostalam zelazo na recepte.
Martwie sie czy odlozyc transfer czy w pare dni zelazo podskoczy chociaz do granicy normy. Lekarka mowila ze anemii nie twierdza.

U mnie w klinice nacinanie zarodka jest na życzenie, nie przy każdym crio to robią rutynowo, ale to nie przeszkadza a jest szansa, że może pomóc.
Trzymam kciuki żeby teraz się udało!!! ✊✊✊

Dzieki. Ja to inaczej sie juz nie nastawiam.
Ale poprosze o naciecie..bo to moje ostatnie podejscie.wiec musze dolozyc wszelkich staran by w koncu sie udalo I bez problemow urodzic.

reklama
Dzieki. Ja to inaczej sie juz nie nastawiam.
Ale poprosze o naciecie..bo to moje ostatnie podejscie.wiec musze dolozyc wszelkich staran by w koncu sie udalo I bez problemow urodzic.
Sprawdzilam faktury I tam napisane ze transfer wraz z ah takze przy crio robia zawsze tutaj. Ale przy swiezym transferze niestety nie bo cena nizsza..dziwne bo mogli by zapytac czy zycze sobie z ah.czy bez. Tymbardziej ze to koszt 600zl wiec powinno I'm zalezec.

Do góry