reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

zula - a ile ty go bierzesz i jak dlugo? jesli bierzesz encorton tylko od dnia stymulki do przez 3-4 tygodnie, to nie slyszalam jeszcze zeby komus on zaszkodzil w jakis sensie. nawet konserwatywni lekarze z bialego nie przepisuja go ale mowia ze nie szkodzi (a nie przepisuja bo nie wierza ze zbytnio pomaga)

reklama
juta - o matko, ale Ci skoczyło :szok: Dobrze, że odłożyłaś transfer. Mnie w ciągu 3 m-cy spadło z 2,33 do 0,7.

zula - endokrynolog zwiększył mi dawkę z 50 do 75. Colon biorę tylko jeden raz dziennie przed obiadem (a brałam 2 razy dziennie przed śniadaniem i obiadem), do tego debretin po obiedzie. Mój lekarz powiedział, że euthyrox nie wchłania się tak dobrze jak powinien jak się bierze inne lekarstwa. A colon-c to już jest takie paskudztwo, że strasznie obniża wchłanianie się euthyroxu.

Gizas biedna jesteś :-( Zawsze coś po drodze musi się przypałętać.
lolitka sierpień się zbliża w zastraszającym tempie :tak:

Ja brałam encorton po owulacji, nic mi sie nie działo po nim.

Wczoraj zadzwoniłam do Kliniki w której mam mieć in vitro i popytałam trochę co i jak. Badania jak mam to nic sie nie dzieje. Ale trochę mnie zasmuciło że po kwalifikacji będe na każde USG jeździć do Krakowa - taki kawał drogi. A u mnie z urlopem krucho- bo już mnie od miesiąca wysyłają a ja zwlekam...no chyba że mi doktor zwolnienie lekarskie da, co by było najlepsze:-)
a Wy po invitro miałyście wolne czy pracowałyście??

aga a nie dałoby się dogadać, żebyś robiła część usg u swojego ginekologa? Mi pozwolili, ale jak na razie i tak muszę ciągle do nich jeździć :wściekła/y: Ja będę miała wolne :tak:

Będę gadać z moim ginkiem, zobaczymy czy sie uda - ale do gina dopiero za tydzień idę jak tylko mąż zrobi i odbierze wyniki, a poźniej do Krakowa do rejestracji...oby wogóle się zakwalifikować, mój gin mówi że się kwalifikujemy więc jestem dobrej myśli.:-)
A z wolnym to już sama nie wiem co robić - czy przesunąć urlop, czy najwyżej poprosić o chorobowe. Praca niby nieciężka ale stresująca i to bardzo czasami.Zobaczymy ...

aga - transfer miałam w czwartek, w poniedziałek poszłam do pracy. Za jakiś czas mam mieć crio i mam zamiar załatwić sobie L-4 do bety.

reklama
yplocka ja nic nie wiem na ten temat, niestety nie pomogę :sorry2:

Niedawno miałam mega mocne kłucie w jajniku, czy to możliwe, że to tak szybko działa? W sumie po 4 dniach mam mieć usg, więc coś będzie widać, ale aż mnie zgięło :-p

Do góry