reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lolitko - dziękuję za twoje słowa
ja w zasadzie to wszystko wiem, tylko pomału się załamuję i to jest w tym wszystkim najgorsze...i zabardzo to niemam pomysłu jak sobie z tym poradzić..
a badania jak trzeba będzie to powtórzę

reklama
LOLITKA wlasnie o to chodzi ze nic takiego nie mam przeciwciala zrobilam z glupoty po nieudanych criotransferach celiakia wyklucznona robilam jeszcze transglutaminaze wyszla ok powiedzial mi lekarz ze te przeciwciala tez moga byc u zdrowych kobiet i wychodzi na to ze to jakies uczulenie tylko te przeciw gladynie mi wyszly inne byly ok i nie wiem czy czasem juz nie zaczac tego encortonu juz sama nie wiem co zrobic zeby zwieksyc szanse :(

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, tyle kurde bombardujecie info z tymi dofinansowaniami, że już nie nadążam...
Ja dzisiaj byłam na kolejnym podglądanku - endometrium dalej za cieńkie - 7,5mm. Doktor czeka na 9mm.
Zwiększył mi estrofem na 3x1 i kolejna wizyta w piątek. Już bym chciała wiedzieć...
chcę zrobić przed transferem tsh. Czy jeszcze coś innego powinnam zrobić? Jakiś estradiol albo co? Sorki, że pytam ale wolałabym wiedzieć na co zwrócić uwagę przed pierwszym crio (jeśli oczywiście się odbędzie)

Giza &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. Daj znać. Dalej u M? Ja dzisiaj byłam u niego a na korytarzu spotkałam dr Cz... Jakoś tak miło mnie tam traktują nie wiem czy tak wszystkich traktują czy ja po tym szpitalu mam jakieś szczególne przywileje:-)

mimi - nie wiem co ci doradzic. chyba jedyne co moge to jednak ten profilaktyczny encorton. ja sama tez biore- nie zaszkodzi a moze pomoc w takich badziewiach wlasnie jak przeciwciala (napewno nie wszystkie ale chociaz czesc)
ja biore 5mg, bo nie wiem czy mam jakies przeciwciala. ty mozesz wziasc 7.5 do 10mg wiedzac o tych przeciwcialach, choc to moje zgadywanie tylko czy moze pomoc. dawki do 10mg nie szkodza

Kurcze to może jeszcze jest szansa żeby mi spadło. Jutro umawiam się do innego endokrynologa bo ten obecny to porażka. Przez półtora miesiąca miałam 0,09 następnie 2,04 no i dziś te nieszczęsne 3,84 tak mnie leczy. Do in vitro najlepiej chyba aby było w okolicach 1 ?

No więc ja jestem w tej samej sytuacji. W kwietniu TSH miałam na poziomie 1,04, a na dzień dzisiejszy 2,77. Od razu pobiegłam do endokrynologa, który mi wyjaśnił, że TSH tak mi skoczyło, ponieważ euthyrox nie działa tak jak powinien jak bierze się inne lekarstwa. A ja brałam w tym samym czasie czyli 30 min. przed śniadaniem zarówno euthyrox jak i colon-c. A colon-c bardzo obniża działanie innych lekarstw. Od razu zwiększyła mi dawkę z 50 na 75. A poza tym powiedziała, że euthyrox lepiej się wchłania jak się go popija wodą niegazowaną z kilkoma kroplami cytryny. Jak bierzesz jakieś inne lekarstwa to musiałabyś powiedzieć o tym lekarzowi, może w tym jest problem, że tak Ci skoczyło. Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Powodzenia.

reklama
Do góry