reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kwiatuszekq - teraz jeśli się uda to w Inviccie w Gdańsku zmieniłam z Invimedu z Gdyni!
nie martw sie na pewno wyniki będą ok:-)
mam jeszcze 2 pytania czy zniesione na pewno jest to że jak ktoś już miał wykonane 3x in vitro to już nie może podejść do programu??
i czy na tej wizycie kwalifikacyjnej robią badanie usg cytologię itd?czy to tylko rozmowa?
bo ja jestem umówiona najpierw na płatną wizytę i potem dopiero na tą z rządówki!

reklama
Benle bardzo mi przykro :-( Tulę mocno.

Ona, Lilia doczekacie się zakupów dla swoich maluszków :tak:, też kiedyś zadawałam to samo pytanie co Wy... mój synek już za 1,5 m-ca będzie po drugiej stronie brzuszka a jeszcze całkiem niedawno to wszystko wydawało się dla mnie nierealne. Dziewczyny trzeba wierzyć bo wiara czyni cuda i marzenia się spełniają :tak:
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

madzialenak - mam nadzieję, że to co piszesz już nie długo się sprawdzi. W październiku mam mieć crio (mam nadzieje, że już nie stanie mi na drodze) i obecnie jestem na takim etapie, ze mój dzień jest wypełniony od 6.00-23.00. Cały czas coś robię, żeby czas mi szybciej zleciał i żebym za bardzo nie myślała ile mi czasu jeszcze zostało do tego crio.

Dziękuje za te miłe słowa i pozdrawiam.

kwiatuszek - dziękuję Ci za te wszystkie szczegółowe informacje, słyszałam dużo dobrego o Twoim lekarzu:-)
My jeszcze nie byliśmy na Polnej( chciałam się na razie zorientować jak to wygląda), bo mieliśmy teraz w lipcu podejść do procedury, ale się nie udało...teraz przyjmuje hormony i chcemy spróbować za miesiąc, nie chce na razie mieszać, będę myśleć jak nie wyjdzie, teraz liczę, że nie będę musiała rozważać innych opcji...niestety mamy marne szanse na kwalifikację z powodu niskiego amh, które jeżeli nie pomyliło się labolatorium, wykluczy nas z dofinansowania...Do tego amh robiłam prawie rok temu, więc pewnie jeszcze bardziej spadło...Powtórzę badanie jak teraz ivf nie wyjdzie.

martaczi na pewno jest skreślony ten artykuł o wykluczeniu par , które już trzy razy podchodziły do procedury, czytałam że zdecydowali się go wykreślić, bo i tak nie mieliby jak to zweryfikować

laski ale nie bylo do tej pory prowadzone zadne rejestry o in vitro chyba ze kliniki bez waszej wiedzy sobie wymienia dane
ja tez teraz za ta wizyte placilam ale za ta w sierpniu juz nie bede
nie robili mi usg cytologie mialam akurat swoja aktualna a czy w sierpniu beda robic to nie wiem
dzis dzwonilam na polna caly dzien bo chcialam o cos dopytac ale nie dodzwonilam sie niestety jutro bede probowac znow
bo doktor ma urlop tak bym do niego dzwonila

Hey ;-) dziewczyny mam pytanie bo wy bardziej w temacie...

Od 21dc biorę gonapeptyl 0,1
Od 8dc gonal 150

Po 6dniach brania gonalu estradiol mam ok 358 i z jednej strony 8 a z drugiej 7 pęcherzyków,mają średnio 10mm...czy to dobry wynik,może coś jeszcze wyrosnąć? ;-) zapomniałam zapytać o endo...

Hope84 pieknie naprodukowalas,poki co razem 15 i jeszcze moze bedzie wiecej,co do estradiolu,to na kazdy dojrzaly pecherzyk przypada min.200 estradiolu,u mnie na 7 pecherzykow bylo 1500 estradiolu,fakt pobrali mi wtedy tylko 4 komorki,ale to juz inna sprawa.
U ciebie maja po ok.10 mm.to spokojnie dobija i bedzie jak nalezy :)

Cześć dziewczynki dawno mnie nie było tutaj bo jak pisałam wypadłam z gry na trzy miesiące ale dziś ogłaszam że wracam po moje mrożaczki :) (swoją drogą mam nadzieję że mnie pamiętacie i tęskniłyście choć troszkę ) ;)
Po terapii 3 miesięcznej antykami czekam na wizytę która odbędzie się w czwartek :)
Nic nie nadrabiałam jeszcze z waszych postów i nie wiem czy dam rade ogarnąć 3 miesięczną przerwe ale postram się choć troszkę,strasznie jestem ciekawa co u was się zmieniło
Pierwsza wiadomość jaka wpadła mi w oko to post Molly Kochana tak się cieszę że jesteś w ciąży!!!! strasznie mocno Ci gratuluję!!!
Wszystkie gorąco całuję i idę nadrabiać zaległości ;)

reklama
Tequlia doskonale cie pamietam kochana,widzisz ja tez sie spory czas nie udzielalam,rowniez wypadlam z akcji;) nic mi sie nie chcialo.
Narazie poki co,pingwinek sie zadomowil,pragne by zostal na zawsze,w poniedzialek ide go podejrzec,co tam wyprawia :)
P.s. Z tego co zauwazylam,po stronie ciezarowek,to te "mrozone" mocniej sie trzymaja,chyba im ciepelko pasuje :) ;)

Do góry