reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jestem po criotransferze dwóch 4 dniowych zarodków, pierwsze badanie beta hcg zrobiłam 12dpt wynik 63,74 kolejne 15dpt beta 461,60 od 19 dnia po transferze mam lekkie plamienia powtórzyłam bete 20dpt 269,1
Czy przy tak niskim poziomie hcg jest możliwe że tylko jeden z zarodków obumarł a drugi rozwija się prawidłowo ?

reklama
Smutna - jedź do szpitala! Albo lekarza! W szpitalu widziałam przypadki spadającej bety, a z maluchami było ok - ale był to stan zagrażający poronieniu.

Bete robiłam wczoraj dzwoniłam do lekarza kazał odstawić luteine i tyle , nie do końca mam do niego zaufanie może skonsultuję się jeszcze z innym ginekologiem.

smutna to lepiej nie odstawiaj leków, skonsultuj sie z innym lekarzem a poza tym zrób jutro kolejna betę to zobaczysz jak to będzie wyglądało. tak jak misia pisze jeszcze nie wszystko starcone. trzymam za ciebie kciuki zeby okazało sie to tylko chwilowe zachwianie i tak jak piszesz może jeden maluszek został i to dlatego.

Misiu mam do ciebie pytanie mianowicie jakie leki dostawałaś w szpitalu kiedy trafiłaś tak z krwawieniem? robili ci jakieś badania poza usg?

Hola - brałam swoje leki. Tylko pierwszego dnia dawali mi w kroplówce nospę i relanium. Dziś na wizycie mój doktór powiedział, że niewiele więcej da się na tym etapie ciąży podać.
Ja mam siedziec nadal w domu do 16 tyg. ciąży. Mam już troche dość oglądania Sądu rodzinnego, "Ostrego dyżuru" i ttv. Ale cóż ...
Jest nagroda - maluch ma już rączki, nóżki i nawet paluszki.
Koś pytał o leki. Douphaston i luteina utrzymana do czasu aż utworzy się łożysko, a odstawiony mam estrofen - Pan doktor powiedział, ze jako androlog boi sie nadmiaru estrogenów w przypadku, gdyby był chłopiec.

Misia i Różyczka wspaniałe wiadomości, takie informacje są nam potrzebne. Super, że Wasze maluszki dobrze się rozwijają. Niech nadal rosną zdrowo w brzuszkach u swojej mamusi :-)

Smutna witaj, na tym forum zdarzały się już przypadki, że beta spadła a maluch był cały i zdrowy. Moim zdaniem nie powinnaś jeszcze odstawiać leków tylko powtórzyć betę i za kilka dni pójść na usg. Dziwny ten Twój lekarz, bez potwierdzenia karze Ci odstawiać leki, nie rozumiem.

reklama
Do góry