reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Na endometrium ja zajadałam orzechy, łososia z biedronki i piłam czerwone wino. Lekarz mówił, że dla takiej diety, to nawet on chyba zacznie się starać :-)

Misia dziękuję za informację, napisałam do mojego lekarza i czekam na odpowiedź.. ja przyjmuję Lutinus 3x1,Duphaston 3x1 i Medrol 1,5 tab dziennie.. więc wydaje mi się że już sporo.. jakoś tak coraz więcej wątpliwości i obaw,a ja panikara jestem i od razu myślę o najgorszym...zamiast grzecznie czekać..

olamakota - bardzo mi przykro, przytulam Cię mocno, niestety to się zdarza, ale chyba nie możemy się poddać. Trzymaj się jakoś :)

Doniemka - mi się wydaje, że za niski ja mialam 227ng/ml, ale właściwie nie wiem czy nie za wysoki.

Tak zrobię - zapytam co dalej. @ teraz pewnie będzie straszna - ja zawsze miałam bardzo silne krwawienia :(((
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie.

Ja poszłam od razu po skończonej @. Powiem Ci,że ona nie była nawet taka zła. Tzn. była inna (trwała dłużej) ale poza tym wszystko jak zwykle. Doktorek powiedział, że tego pierwszego krwawienia po stymulacji, invitro itd.nie można traktować jak prawdziwej @ i dlatego nie można się spodziewać, że będzie taka jak zwykle. Ja poszłam na wizytę bo też chciałam wiedzieć czy wszystko jest ok, czy jajniki wróciły do normy. No i było ok. Cykl owulacyjny już nawet mam. Tylko co mi po tym...

ja biorę bardzo dużo luteiny do tej pory biorę 3*2 doustnie i 3*4 do c... Nawet się zastanawiałam nad tym czy nie za dużo, może zapytam się na następnym usg.

Doniemika- chyba ciut niski progesteron, ja ostatnio miałam 8,4 - lekarz powiedział, że jest ok, ale bez rewelacji. Ale nie stresuj się. Te dawki lekarstw co masz wcale nie są takie duże. Więc lekarz po prostu je podwyższy i będzie dobrze.

Misia1974 - dzięki za poradę. Ja wsuwam ostatnio orzechy, zwłaszcza brazylijskie, morele i biorę femibion natal classic, żeby poprawić swoje szanse na pozytywny wynik.

Olamakota - mam taką nadzieję, że gdzieś mi wciśnie.

A tak w ogóle to kolejne do IVF jest takie pod górkę ciutek ( najpierw brak leków u mnie w miejscowości, jutro jadę po nie do wroc, teraz problem z terminem wizyty), ale może przez to wynik końcowy będzie dobry chociaż :) Chociaż przez wyniki swoje jestem bardziej pozytywnie nastawiona do tematu niż poprzednio.

reklama
Pełna_nadzei83 - ty to w ogóle jesteś taki cud naturalny :).... dbaj o siebie i o maluszka. I jakieś witaminki sobie zaaplikuj może ( specjalne dla kobiet w ciąży). Tak na wszelki wypadek. Przezorny ubezpieczony jak to się mówi :)

Do góry