reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Roxi - jak tam u Ciebie. Mam nadzieje ze zrobili ci betke. Napisz koniecznie bo my czekamy niecierpliwie na wiesci od Ciebie.
gieniek :szok: OMG jak ten czas leci nie moge uwierzyc ze ty juz na polowkowe idziesz z bliznikami a pamietam Twoje testowanie takby to bylo wczoraj:-D Powodzonka. Mam nadzieje ze badanie cie uspokoji juz zupelnie i bedziesz mogla przestac sie martwic o swoje malenstwa. Powodzonka.
Lady Sena wytrwalosci i powodzenia zycze niech czas do testowania leci szybciutko i bezstresowo. &&
Agapl- jak tam samopoczucie czy to juz w ten poniedzialek na podgladanko idziesz????

Pozdrawiam wszystkie dziewczynki.

reklama
gienek niestety cała ciąża to stres a w naszym przypadku podwójny, ale jesteśmy silne babki i dużo wytrzymamy. Badanie to tylko formalność, dzieciaczki rozwijąją się dobrze i badanie nie wykarze żadnych wad i tego się trzymajmy.
Wiesz co moja koleżanka w styczniu urodziła śliczną zdrową córeczkę a jak była na badaniu w 12 tygodniu to jakby świat się dla niej zawalił ponieważ poinformowano ją że dziecko nie ma kości nosowej, że prawdopodobnie będzie miało zespół downa i mało tego, że ma wadę serduszka bo zastawka niby się nie zamykała, a na koniec lekarka powiedziała jej, że dziecko nie przeżyje porodu albo umrze od razu po. Masakra. Zmieniła lekarza przeszła wszystkie badanie genetyczne itd. i okazało się , że z dzieciaczkiem wszystko dobrze. Teraz malutka skończyła 7 m-cy jest przeurocza a co najważniejsze zdrowa.
Opisałam Ci tą sytuacje z tego powodu, że nie warto brać wszystkiego do siebie tylko udać sie do innego lekarza i sprawdzić czy tak jest faktycznie. Wiem łatwo mówić ale postaraj się nie stresować i myśl pozytywnie :-)

Madzialenak, gieniek - a dziekuje, jakos leci.... Fatalnie sie czuje, dobija mnie ta niemoc... Slabo mi sie robi, ciagle niedobrze, codziennie wstaje I licze, ze bedzie ok.... Dzis moze, moze.... :) genius bylam prywatnie na skanie w 12 tyg I babeczka powiedziala, ze absolutnie nie mam sie przejmowac, byla zdziwiona, ze wpisali mi ryzyko 1:100 u mniejszego maluszka, ktory akurat sie rozciagnal I okazalo sie ze jest wiekszy....
w nastepny czwartek mam skan, a potem polowkowe pod koniecwrzesnia. No zobaczymy...
Roxi - I jak???

Dzieki Onlyone - szkoda ttylko ze sie slabiutko czujesz. Nie moge uwierzys ze ty tez juz o polowkowym piszesz:-) Niesamowite jak ten czas goni.
Ja od jutra zaczynam wyciszanie, z tym ze tym razem zastrzyki a nie spray do nosa jak ostatnim razem.

Madzielanek - fantastyczna hisoria jak w sam raz dla naszych zaciazonych staraczek:-) wlasnie tak tojest z kompetencjami naszych lekarzy niestety nie wszyscy maja odpowiednia wiedze i sprzet i dobre wyczycie sytuacji to niestety odbija sie pozniej na przerazonych biednych rodzicach i na pewno na nienarodzonych dzidzusiach.
A ty na kiedy przewidujesz transfer swoich sniezynek???

Tosia - ja w AM w Białymstoku - wzięliśmy 2 tyg urlopu i tam pojechaliśmy, bo jednak różnica w cenie była spora... a teraz mój lekarz to nawet w Warszawie przyjmuje i leki wysyła pocztą... wiem, ze z całej Polski ludzie do niego jeździli, bo cenowo to naprawde atrakcyjnie było.... ale tam jest taki minus, że mrożą tylko blastocysty, więc nie mieliśmy żadnego mrozaczka....
a u Was jaki jest powód podchodzenie do INV??

Agula u nas diagnoza to złe nasienie M. A dokładnie mamy bardzo słaby ruch i morfologię 0%. Przy pierwszym in vitro mieliśmy z 7 podobno super komórek tylko 3 zarodki w 3 dniu ale w klasie D i C. Ja nie miałam zbadanego AMH a mnie tu dziewczyny uświadomiły, że to bardzo ważne badanie... Także teraz czekam bo podejście miałam w lipcu i startujemy w nowej klinice myślę, że z końcem tego roku. :tak:

Roxii jak betka?

Lady Sena kciuki trzymam :tak:

reklama
Elala, masz racje, czas szybko leci. Niedawno wydawalo nam sie nasze crio takie odlegle....
Tak, mam w poniedzialek podgladanko.Samopoczucie ja na razie dziekuje, dobrze. Staram sie za duzo nie myslec.
Fajnie,ze zaczynasz juz wyciszanko, Twoj wielki dzien rowniez zbliza si wielkimi krokami :-)

Roxii, nadal trzymam &&&&&&&&&&&&&&&

Do góry