reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lotna mucha witaj w naszym cieplym gronie. :-)

myszka powodzenia w transferze i trzymam mocno kciuki zebys byla okraglutka :tak:

CO do endometrioey ,to sa rozne teorie. Mnie jedni lekarze mowili ,ze ciaza moze zniwelowac endometrioze a inni wrecz przeciwnie.

Mnie ten pasek od siostr tez interesuje, ale pewnie nie wysylaja za granice.

MILEGO DNIA DZIEWCZYNY!!!

reklama
mucha...na tej stronie jest adres mail, ja tam napisalam maila do nich podalam adres i siostry napisaly, ze przesla mi poczta ta tasiemke..
http://www.dominikanki.republika.pl/pasek_sw_dominika.html
ja tez lecze sie w wwie, tylko w Novum. zaczelas juz badania robic?

myszka...ja mocno 3mam kciuki &&&&&. kiedy masz transfer?

aga...mnie w Novum mowili, ze ciaza leczy endo i mozliwe, ze endo po ciazy juz nie powstanie...mnie przed in vitro powiedzieli, ze mozliwe, ze zrobia punkcje toribeli, zeby toszke te torbiele zmiejszyc, jajnik sie rozprezy i bedzie lepiej dzialal...:-)

jeszcze mam jedno pytanie, czy niektore badania do IVF moze przepisac lekarz rodzinny? jezeli tak to ktore?

miliaa Czy możesz podać mi maila do sióstr bo coś nie umiem go wypatrzeć na ich stronie.

Aisha Daj znać kochana co słychać. Trzymam kciuki

Witam nowe dziewczyny na forum , życzę powodzenia i w razie czego pytajcie o co chcecie.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.
Jeżeli wierzycie w zabobony to zaraz po transferze przyklejcie sobie na brzuch plaster (obojętnie jaki). Ze mną po transferze leżała dziewczyna, która powiedziała, że słyszała że to pomaga od jakiejś starszej kobiety. Także poprosiła pielęgniarkę o dwa plastry i prosiła aby się nie pytała po co. Pielęgniarka się śmiała ale dała nam.
Ja go trzymałam przez cztery dni bo mi siłą rzeczy już się odklejał. Mi to pomogło (chcę w to wierzyć), dziewczynie nie wiem bo nie wzięłam od niej namiaru.
:-)
Aisha_23 i jak tam? Jak wrócisz do domu daj znać.

lolitka
bardzo ci dziekuje za odpowiedz :) :) :) fajnie ze sie dobrze czujesz i az zazdroszcze (ale oczywiscie tak pozytywnie) czyli tarczyca mam sie nie przejmowac, anty TPO tez wyszlo ok naszczescie :))) mam nadzieje ze ten ostatni crio okaze sie szczesliwy :))) a enkorton bralas od kiedy ??? pytam sie bo mi lekarz zawsze wlaczal enkorton ok 5dni przed transferem i moze to za malo bylo po 1tab dziennie... a jeszcze mam takie pytanko przy ostatnim nieudanym transferze 11dpt zrobilam bete i progesteron wynik byl ok 10,30 nie wiem czy nie bylo za malo tego progesteronu??? jak myslisz??? przepraszam ze cie tam mecze :))) pozdrawiam cieplutko :)))

kosik
wsumie to nigdy nie mialam problemow z tarczyca, ale dawno nie mialam robionych tych hormonow... wiec myslalam ze cos z tarczyca nie tak... anty TPO wyszlo ok ft4 14,99 w normie sie miesci tsh tak jak wczesniej pisalam, prolaktyna 8,8 tez w normie wiec te hormony ok tylko ja mam to nieszczesne PCO i w tym jest problem choc wiem ze sa dziewczyny co pozaciazaly z tym schorzeniem a ja cos zalapac nie moge choc najgorszych tych hormonow nie mam szczupla jestem... mam nadzieje ze teraz sie uda :))) jak bym podchodzila to tak luty marzec
pozdrawiam cieplutko

Czasem wydaje nam się, że osiągneliśmy szczyt swoich najskrytszych marzen, tylko po to, by potem rzeczwistosc zepchela nas na samo dno.

Nie mam sil, niestety nie udalo sie. Ciaza zatrzymala sie w 5tygodniu, dostalam skierowanie na zabieg, ale na niego nie ide. Doktor powiedziala, ze ciaza jest tak mala, ze do miesiaca czasu czeka sie na krwawienie i macica powinna sie oczyscic sama. Serce mi krwawi... Bóg nie wysluchal moich prozb.

Aisha_23 Tak mi przykro kochana , brak mi słów. Miałam nadzieję ,że wszystko jednak będzie dobrze. Strasznie to niesprawiedliwe.
Wiem ,że nic nie może Cię teraz pocieszyć ale wiedz , że jesteśmy tu wszystkie z Tobą. Buziaki

Aisha_23 tak niecierpliwie czekałam na to, że dostaniemy od Ciebie dobre wieści... Tak mi przykro, że się nie udało :(((( Ściskam Cię mocno!

reklama
Do góry