reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Przez przypadek natknęłam się na ten wątek. Moje zdanie jest takie, dopóki oddawanie komórek jest na zasadzie bycia dawcą charytatywnym (opłacanie jedynie samych badań i procesu pobrania jajeczek) jest wszystko ok (moim zdaniem). Jeśli dochodzą korzyści finansowe (słyszałam, że w Polsce za oddanie komórek jajowych się płaci) to już jest najzwyklejsze sprzedawanie i jest już nieetyczne.
Nie wiem czy potrafiłabym zdobyć się na zostanie dawczynią, ale na pewno nie chciałabym się przyjaźnić i kontaktować z biorczynią. Myślę, że nie chciałabym widzieć jak dziecko z tej komórki dorasta, bo znając siebie wiem, że byłoby dla mnie trudne.

reklama
Aisha trzymam kciuki, mam nadzieję ze będzie wszystko dobrze:tak:
myszka za Ciebie równiez kciuki zaciśnięte, zyczę powodzenia:-)

hej dziewczynki witam te nowe i te stare nie wiem czy ktos mnie jeszcze tu pamieta :-)
gratuluje tym co sie udalo i trzymam kciuki mocno za te ktore podchadza do transferkow

lolitka
mam do ciebie pytanie co do tsh 1,34 ulu/ml niby w normie sie mieszcze ale powiedz mi czy to ok jest wynik co do transferu lekarz powiedzial ze tak, ale wole sie jeszcze ciebie poradzic... mam ostatnie mrozaki wiec chce byc pewna a przynajmniej wszystko zrobic zeby teraz miec jeszcze wieksze szanse na powodzenie z gory dziekuje. a tak w ogole to jak sie czujesz??? ja sie pozbieralam i wkoncu wracam po moje mrozaki bo troche juz polezaly tam :))))

miliaa- Za pasek się nie płaci, mnie siostry tylko poprosiły o to żebym je poinformowała mailowo jak zajdę w ciążę. Ja już ten pasek mam z 3-4 lata.

Aisha_23- Trzymam kciuki za jutrzejsze usg,powodzenia !

Ostatnia edycja:
mimi - wynik superancki wiec smialo mozesz podejsc do transferu..... kurde - mam nadzieje ze sie Tobie uda.
u mnie wsio dobrze - synek sie rozwija dobrze, ja przechodze ciaze bez zadnych dolegliwosci teraz. zycze Ci tego samego juz wkrotce

milaa - z endo jest trudniej zajsc w ciaze wlaczajac ivf, ale nie ma co o tym myslec. u mnie wsio dobrze a zajelo mi to dluzej niz kobitkom z endo. co ten z gory se upatrzyla dla ciebie to sie okaze...

lotna mucha, myszka - witajcie na forum :-) mucha ale sobie śmieszny nick wymyśliłaś :-D
Tak jak pisały dziewczyny, nie ma się czego bać, procedura trochę trwa ale jak już się zacznie to szybko leci. Na pewno jest bardzo dużo emocji i te emocje bardzo pozytywnie nastrajają. Życzę, żeby udało się za pierwszym razem.myszka - A dużo masz mrozaczków? Odnośnie kwasu foliowego to gdzieś kiedyś wyczytałam, że czasem kwas foliowy źle działa na układ pokarmowy i niektóre dziewczyny muszą przyjmować coś osłonowego. Nie wiem, czy to prawda, ale może coś w tym jest, bo taki metaliczny smak oznacza, że coś tam może przeszkadzać.

lotna - ciekawa jestem jaką klinikę wybraliście - nam udało się w novum
mala_zdw - gratuluję maleństwa w brzuszku i życzę Wam zdrówka :tak:

aisha - o której godzinie masz jutro usg? Oczywiście trzymam kciuki, żeby dzieciaczek ładnie podrósł i żeby było piękne serducho! A co do witamin to mi się wydawało, że w każdym organizmie ciężarnej kobiety wzrasta zapotrzebowanie na witaminy. Ja biorę femibion.
mi mi - mi endokrynolog powiedziała, że do zajścia w ciąże tsh powinno być ok 1, także Twoje jest ok. A oznaczałaś pozostałe hormony i masz w ogóle jakieś problemy z tarczycą. Ja mam niedoczynność + hashimoto. Miałam w sierpniu tsh niecałe 1 ale po stymulacji do in vitro wzrosło mi do 2,35. Lekarka powiedziała, że organizm może mieć różne zapotrzebowanie na hormon tarczycy. Wtedy brałam euthyrox 50, potem na zmianę z 75, a przed samym transferem, jak był ten wynik 2,35 kazała mi codziennie brać 75. Jutro idę zrobić tsh, ft3 i ft4 i zobaczymy co dalej. A kiedy będziesz miała crio? Trzymam kciuki, żeby te ostatnie śnieżynki były najsilniejsze!

No nie będę ukrywała że liczę na was bardzo:tak: jakoś ostatnio mam wrażenie że jak o tym gadam to już mnie wszyscy maja dosyć a ja potrzebuje rozmowy.
Przyznam że nie wiem dlaczego mam niedrozne jajowody, prawdopodobnie drożny był od początku tylko jeden, a po ciąży pozamacicznej się zatkał i po zawodach. Tak przynajmniej usłyszałam od lekarza. Zreszta to też wyszło jakoś dziwnie, bo zarodek obumarł i się wchłonął...może to też jest powód ?

Nad klinika długo się zastanawialiśmy, nie mam znajomych po in vitro, a może o tym nie wiem, w każdym razie wybraliśmy Invimed, poleciła mi ją moja ginka którą poznałam będąc w szpitalu, swoją drogą super babka.
Zobaczymy jak będzie, wizytę mamy we wtorek to będę wiedziała wiecej bo na tych wynikach to ja się nie znam :tak:

Zaintrygowaly mnie te tasiemki, już tu o nich czytałam ale nie mogę tego znaleźć :sorry:

Dziewczyny co do tego paska Św. Dominika to też go mam, dostałam od koleżanki:-) Wstyd sie przyznać, ale lezy gdzieś w szufladzie:zawstydzona/y: Muszę go odrzebać i nosić przy sobie,pomodlić się, bo kto wie moze pomoze, trzeba w to wierzyć, bo wiara czyni cuda:tak: I rzeczywiscie za niego się nie płaci, sostry wysyłają go za darmo:tak:

kosik zostały nam dwa mrożaki, jeden z 2 doby, drugi z 3 doby , jeden klasy a/b, drugi klasy b . najbardziej boję się czy po rozmrażaniu przeżyją :(

reklama
Do góry