BetaBeta
Fanka BB :)
miliaa - niekoniecznie masz zwalona tarczyce. to 2 rozne rzeczy - odpowiedni poziom hormonow potrzebny do ciazy a normalne zycie. jesli nie masz guzkow na tarczycy, jesli antyciala sa ok itd to przy tsh ok 3 spokojnie mozna zyc bez lekow. ale do ciazy tsh musi byc nizsze wiec dlatego mowie ze teraz musisz brac leki a po ciazy w zaleznosci od tego czy cos tam masz lekarz zadecyduje. u nmnie jest tak samo jak u ciebie - tsh mialam 3.3, bez guzkow, f4 i f3 w dolnej ale normie, antyciala ok i lekarze nie chcieli mnie leczyc bo tez mowili ze wsio w normie a to dupa prawda. sie podleczylam i to dopiero teraz sama - przed ostatnim podejsciem w ktorym w koncu zaszlam w ciaze wiec widzisz jak wazne jest to uregulowanie.
anty nie dzialaja na tarczyce. stymulacja do ivf dziala - w momencie jak zaczniesz byc stymulowana tsh podskoczy jeszcze bardziej a potem ciaza podbije tsh jeszcze wiecej wiec moze byc dosc wysokie. wiec lecz sie
Lolitka,
podpowiedz mi please które wyniki powtórzyć żeby sprawdzić jak się ma poziom mojej tarczycy po kilkumiesięcznej próbie obniżania.
Wypadłam z tematu i nie wiem czy znów robić i f3 i f4 i tsh i coś tam jeszcze było...
Rany, nie mam głowy do kolejnego podejścia a powinnam powoli zacząć planować.