reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

magdusia gdzie jestes? jak tam
slyszalyscie cos gdzies kiedys na temat starych komorek tzw lizie

co do lizy to to nie jest określenie starej komórki tylko jest to proces rozpadu "obłonionych" elementów czyli zwykle komórek. Moje 2 zarodki w czasie rozmrażania uległy lizie, czyli rozpadły się niestety :(

reklama
mi wlasnie dwa okreslenia dal, ze stare lizy
magdus i jak sie czujesz?
mnie troche boli, mam jak juz pisalam 11 komorek. oby ladnie sie nam dzielily do pon
ja dostalam dostinex przez 3dni
luteina 4x2
dupek 3x1
encorton 1
acard 1
femibion 1
i mialam clexane napisane ale skreslik takze nie wiem czy mi to dal w trakcie czy nie
a ty co masz?

Palu teraz mnie pobolewa bardziej podbrzusze, ale nie ma tragedii
Zalecenia: dużo płynów
encorton 1 i 1/2tabl.
estrofem 2x1tabl
folik
Fraxiparine 1x ampułka(kolejne zastrzyki)
luteina 10tab.dziennie
no-spa 3x1 tabl w razie potrzeby

Cześć dziewczyny.
Widzę, że już po punkcji - super!
Z tego co poczytałam to chyba będziecie miały podane 5-cio dniowe zarodki. Chyba, że w poniedziałek będziecie miały transfer? Ja po punkcji bardzo często biegałam siku także jakbyście miały takie objawy to spoko no i brzuszek wielki to zostaje bardzo długo.
Trzymam kciuki za podziały i oby żołnierzyki się spisały.

Magdusia, palu nie taka punkcja straszna jak ja malują :) trzymam kciuki za zarodki. Ja w poniedziałek testuję... Już się tak nie denerwuję, bóle jak na @ mi przeszły póki co, czasem mnie coś zakłuje albo pociągnie. Dziś wzięłam się za delikatne porządki ale ewidentnie się to mojemu brzuchowi nie spodobało bo zaczął mocno ciągnąć, więc przestałam i się po prostu położyłam. Od wczoraj jestem naprawdę pełna nadziei :)

leciala Wam krew po punkcji? tzn nie ze leci ciurkiem tylko takie plamienia. ale widac, ze swieza krew. Troszke mi poleciala jak sie spinalam na kupke:) chyba wszystko jest ok?

palu - po punkcji plamienie często występuje. To skutek nakłucia jajników. Nie martw się tak wszystkim, potrzebujesz teraz spokoju. Życzę powodzenia we wtorek i pozytywnego teściku za ok. 2 tygodnie :tak:

reklama
Do góry