reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hje dziewczyny :) ja już jestem umówiona na transfer w poniedziałek o 14:20 :) ale się cieszę że to już! i widzę że sakmi też w poniedziałek ma transfer :) to będziemy razem testowac :)

anna_ trzymam kciuki za ten szczęśliwy poniedziałek

Kurcze dzisiaj mam gorszy dzień
:-( wczoraj spadła mi temperatura ciała, luteinka dzisiaj też jakoś luźno weszła i obawiam się, że coś się dzieje a dzisiaj to jest już 8dpt i we wtorek beta.
Trzymajcie kciuki za moje dzieciaki.

Lula2000 Ja miałam histeroskopię ponieważ lekarz zauważył polip na 1 wizycie. Czekałam do 2 dc żeby to potwierdzić i okazało się że jest. Więc przy usuwaniu polipa miałam od razu sprawdzone jajniki , budowę macicy i drożność jajowodów. Faktycznie to trochę kosztowało ale przynajmniej byłam spokojniejsza.

Bety72 Nie denerwuj się tą temp , dziewczyny już kilka razy pisały , że to nie ma znaczenia przy lekach jakie bierzemy.
Mam pytanie , tak w zasadzie to czemu bada się progesteron. Pytam się ponieważ mi nigdy po transferach lekarze nie kazali tego sprawdzać.

anna_ , sakmi1 - To super wiadomości. Poniedziałek już blisko.
Ja dopiero w środę będę wiedzieć kiedy transfer , ale podejrzewam że w sobotę albo niedzielę.

Ostatnia edycja:
Jo.M. mi lekarz kazał zbadać być może ze względu na mój wiek, nie wiem. Jednak progesteron ma duży wpływ na zagnieżdżenie się zarodka jak też podtrzymanie ciąży. Kiedyś miałam badany progesteron przy inseminacjach w 23dc i był niski i wyniki te pokazywałam lekarzowi i być może dlatego kazał mi zrobić. Tak przynajmniej napisał w karcie-zaleceniach po transferze, że 7.12. tj 6dpt mam go zbadać.
sakmi1 - za Ciebie też trzymam kciuki

Hej dziewczyny, to juz koniec resztek mojej złudnej nadziei. beta ledwo powyżej 6 w 11dpt. Kazali odstawić wszystkie leki, do 7 dni powinna pojawić się @. Wyć się chce. Teraz będę musiała się jakoś pozbierać do kupy, a ciężko będzie...
Trzymam za Was kciuki kochane!!

kajka78- witaj , no i przykro mi wiem co czujesze sama to przechodze.... nie jets latwo ale trza walczyc dalej niema innej opcji, ja jak 10 dpt dostalam okres to myslalam ze to moj koniec juz ...... ale jednka chce walczyc !!!1 musze!!!1 trzymaj sie :)

bety72- ja mailam opsesje caly czas chodzila mierzylam temperature i mi walilo juz torche , a moja temperatura nie spadla poniezej 37,4 a odstawialm leki i okres dostalam niema co sie tym sugerowac !!! mi dopiero 4-5 dzien cyklu spadla :/

Ostatnia edycja:
kajka78 Bardzo mi przykro , moje gadanie teraz Cię nie pocieszy ale zobaczysz , że jeszcze los się do nas uśmiechnie. Ściskam

reklama
kajka78 bardzo mi przykro:(. 3maj się jakoś, nie poddawaj się, walcz dalej!!a zobaczysz że każdej z nas wkońcu zwycięstwo jest pisane!!

Ewa_81 a jak u Ciebie beta?? bo miałaś dziś chyba powtarzać?

Jo.M
ja też robiłam progesteron w 7dniu po transferze ja napisałam swój wynik i zapytałam lekarza o czym to świadczy i po co? a on mi odpisał: Wynik świadczy o prawidłowym wchłanianiu sie luteiny - poziom
progesteronu jest wystarczający do podtrrzymania ewentualnej ciąży. Nie
świadczy ani o powodzeniu ani o niepowodzeniu procedury.

dziewczyny ciągle was podczytuje i trzymam za ws wszystkie kciuki!!!!

Do góry