reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Bombel w naszym kochanym mieście zawsze wymyślą coś arcy wspaniałego:) miało by to sens gdyby każda para mogła skorzystać z dodatkowych pieniędzy na leczenie ale jak oni maja kilka groszy- no bo w porównaniu z całymi kosztami leczenia to tak to wygląda- no to z czym do ludzi??? ja to się tylko jednego obawiam- ze jakiś kretyn wymyśli ustawę zakazującą invitro w Polsce i będzie trzeba jeździć bóg wie gdzie i za koszmarne pieniądze:(((

reklama
Hej dziewczyny!
Joweg fajnie, że zajrzałas do nas, oby ten czas szybko zaczął lecieć-pozdrowionka
Ja jestem po wizycie i od dziś mam dodany gonal i menopur -nastepna wizyta we środę :-)
Ale Was dużo do testowana 13.12- oby ten dzień był dla Was szczęśliwy i żeby kazda z Was zobaczyła 2 kreski upragnione albo wysoką betę:tak:

jestem 2 dzien na gonalu dzis 3dc w pn wizyta i kolejne pewnie leki.. nie wiem czy to od gonalu ale chce mi sie wymiotowac i jest mi slabo;/
magdusia widze, ze chyba tak samo lecimy:)
lula jest cos takiego przy inv, ze moze jak juz jest blastocyta to nie chce sie to jajeczko otworzyc i wyskoczyc i wbic sie w endo i u mnie w klinice lekarz laserowo nacina, zeby moglo wyjsc i sie zagniezdzic

Ostatnia edycja:
danii - ja sądzę, że u mnie też chodzi słaby zarodek, ale troche mi tak chodzi coś po głowie, że może jest jakaś inna przyczyna. Jeśli laparoskopia i histeroskopia nie są bardzo inwazyjne i ryzykowne to może warto tam zajrzeć? (choć mój lekarz twierdzi, że ryzyko i inwazja zawsze jakaś tam jest)

lolitko - czemu uważasz, że wcześniej niż po trzech ivf nie ma co o tych zabiegach myśleć?

Jo.M - a skąd wiedziałaś, że masz polipy? Wyszło na USG?

Palu - a nie wiesz czy nacinają też takie młode 3dniowe zarodki?

Hej hej :tak:
Jo.M., sakmi - zleci Wam już szybciutko :-)
Bety72 - to super wiadomość, trzymam kciukaski żeby wszystko było ok :tak:
aniołeczek i bombel - faktycznie mało tych pieniążków, ale lepszy rydz niż nic :tak:Nawet jak kilku parom to pomoże to też super. Niektóre parki przez lata by nie uzbierały, może to dla nich jedyne wyjście.
Ja dzisiaj zaniemogłam. Jak po pracy się położyłam na kwadransik to zwlec się z łóżka nie mogłam, taka byłam nieprzytomna :-)
Buziaki Dziewczynki!

lula - mysle ze nie ma co z gory zakladac ze cos tam jest. o ile nie mialas oczywiscie problemow ginekol. w przeszlosci nie ma podstaw do zakladania ze sa jakies badziewia. nie dosc ze sie placi za to, to jeszcze wartosc dodana prawie zadna. a jednak sa to procedury inwazyjne - i jak nie mialas nic to po tych procedurach cos mozesz miec (np blizny sie porobia). dopiero pozniej, w dalszej diagnostyce warto zobaczyc bo moze plusy przewyzszaja minusy. ale zeby robic to jako standard pry zaraz 1 podejsciu czy 2 to ja bym odradzala

no i jak myślałam wizyta jeszcze w sobote i jesli pęcherzyk pęknie to w poniedziałek transfer. strach wraca jak za pierwszym razem. prawdopodobnie lapoaroskopia nie ma nic do inv.

dziewczyny jak zrobić ten suwaczek tu?

reklama
Do góry