reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kajka78 - mimo tego co napisalas, ja wierze ze sie uda ;) jest dobrze, naprawde. Nie trac nadziei. Ja stracilam i mi wstyd. A okazalo sie ze test ciazowy wyszedl pozytywny. Nie wiem jak dalej sie to u mnie potoczy ale obiecalam sobie ze nie bede trracic nadziei. Wierze ze zakonczy sie dobrze i urodze zdrowe dziecko. I ty tak mysl. Powtarzaj sobie to w myslach. ROb sobie wizualizacje jak zarodki pomyslnie sie u Ciebie rozwijaja i jak im tam dobrze. O tak. Wlasnie tak masz myslec ;)

sakmi1 - ja podchodzilam do IVF w Oxford Fertility Clinic w UK. Ty jestes w PL?

danii powiedz im co o tym myslisz, to jest bardzo nieprofesjonalne podejscie i nie powinno miec miejsca , szczegolnie jesli chodzi tu o tak wazne informacje, w tak waznym okresie zycia.

A u mnie bez zmian, kolejnego testu dzis nie robilam, zrobie jutro. Zaczely mi sie mdlosci, baardzo silne:dry: ale ciesze sie bardzo, moga trwac i 9 mcy. Moj maz ubral mi dzis choinke, nastrajam sie na swieta;-)

reklama
dziewczyny ja już jestem po nieudanym iv i dlatego nie wiem jak teraz bedzie ? mam mrozaczka wiec wykorzystam ale nie wiem kiedy może byc transfer po okresie.

Lolitko - co jakiś czas zaglądam co słychaćw twoich staraniach, a tu widzę jesteś w ciąży. Jak mi buzia się uśmiechnęła jak to zobaczyłam!
Często myślałam o Tobie. To Ty dawałaś mi najwięcej siły w moich staraniach i tak ogromnie się cieszę z Twojej ciąży. Chociaż moja Madzia nie jest z in vitro i w końcu nautra nas obdarzyła tym szczęściem to Napisz w jakiej klinice i u jakiego lekarza miałaś to szczęście.
Pozdrawiam wszystkie starające się!
Nigdy nie traćcie nadziei!

basia - milo ze zajrzalas i ze pamietasz za co dziekuje. tak, po dlugich bitwach sie w koncu udalo (zeby nie zapeszac bo to polowka). moje podejscie szczesliwe bylo w artemidzie w bialym u domitrza. ale to nie lekarzowi przypisuje sukces ale embriologowi, Sw. Dominikowi i samej sobie za extra rzeczy ktora zrobilam:)

jak sie czujesz kochana? jak madzia? myslisz juz o kolejnym?:)

kajka
- te badania ni ci nie wniosa procz zametu. radze nie robic - poczekac chociaz 5 dni po transferze

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki.

Jak wyglada miesiaczka po nieudanym in vitro tzn jest bardziej skapa czy raczej obfita ???
Trwa dluzej niz "zwykla " czy krocej ???
Z gory dziekuje za odpowiedz.

Lolitka - jutro będzie 7 doba po transferze, na karcie informacyjnej dot. całego zabiegu inv mam napisane dokładnie kiedy mam zrobić te badania i poinformować o tym klinikę. Coś mi lekarz mówił o sprawdzeniu funkcjonowania jajników, ale nie pamiętam dobrze o co chodziło, tyle pytań miałam do niego że już sama się zakręciłam. Progesteron i estradiol rozumiem, ale co po co hcg. Może faktycznie tak jak pisała JoM chcą sprawdzić czy nie zmienić dawki leków. Nie wiem. Tak czy siak muszę jutro zrobić te badania. CO będzie to będzie.
juditka - Będę starała się myśleć pozytywnie :-):-):-)

no 7 doba po transferze to trza bete robic, jesli mialas blastki. ja zrozumialam ze wczesniejszego posta ze ty dopiero 3dpt a juz robic masz bete i inne. dawek lekow nie zmienia - niezaleznie od wynikow

Lolitka - 3 to ja miałam zarodki podane :-), więc chyba dlatego kazali robić już badania bo zarodki były 5 dniowe.
Mam nadzieję, że przetrwam jutro jakoś ten dzień. Najgorszy będzie moment sprawdzenia wyników w necie. Oby były łzy szczęścia a nie smutku..

lolitka wlasnie dopiero zobaczylam Twoja sygnature...jejku kochana ile Ty przeszlas!!!!!! Gratuluje Ci z calego serducha!!!!!! Oby dzidzia rosla jak na drozdzach!!! danii powinni byli zadzwonic a jak nie to odebrac tel!-skoro sie umawiali...eh zero porfesjonalizmu...
A laknienie no pewnie i od tego progesteronu:) kajka no przedsmak tego co nas czeka przez 9 miesiecy;) danii ja sie nie kusze na testy wczesniej, robie we wtorek 13.12 tak jak kazali...boje sie robic cokolwiek inaczej.Co ma byc to bedzie, czy 12, czy 13, jak juz tyle czasu wytrzymalam to i te kilka dni dam jakos rade:))choc nie powiem- ciezko jak cholera;) Milego wieczoru dziewczyny, do nastepnego!

reklama
Kajka trzymam za Ciebie jutro kciuki, nie stresuj sie i myśl pozytywnie.
Aisha to ja jak wytrzymam zrobię test w ten sam dzień co Ty, będzie raźniej :-) aczkolwiek powiem wam szczerze, że słabo u mnie z nastawieniem, jakoś się bardziej przygotowuję na porażkę, ja już w życiu tyle przeszłam, że niby czemu teraz miało by mnie coć dobrego spotkać. Chyba byłam bardzo złym człowiekiem w poprzednim życiu.

Do góry