reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale to zdecydowanie za szybko .. to jak 5 dpt 5 dniowca. Sprawdź najszybciej za 2 dni :)
A to nie za wcześnie test? Jednak 3dniowy Kropuś...
Ja bym spróbowała jeszcze w 12dpt. 3 dniowy zarodek później wychodzi, więc może teraz to jeszcze za wcześnie żeby beta wyszła.

Rozum mówi to co Wy, lekarz prowadząca też. Powtórzę na pewno w poniedziałek. Nie kumam tylko po co klinika chce te wyniki 7dpt. To stresujące :/

Tak, od 14dc biorę 0,6 fraxiparyne i Acard 150, w razie wystąpienia okresu Acard 75mg i bez zastrzyków.
Pierwsza ciąża nie była na lekach i doszłam do serduszka, druga obstawiona lekami i też klapa.
Dziewczyna ktora z clexane urodzila 3 dzieci - dopiero po 2 poronieniach zaszla i utrzymala ciaze - tez straty byly w okolicach 8 tyg.
A co mowi Ci lekarz ? Sugeruje jakies dodatkowe badania przed kolejnym staraniem? Tarczyce i hormony masz zbadane? Co masz zbadane na dzis?

Popatrz sobie na te strone o poronieniach bb: to baza info jakie badania robily dziewczyny w przypadku poronien

Mam porobione dosłownie wszystko co można zbadać i wszystko super poza tą trombofilią :-/
To jesli masz to absolutnie wszystko przebadane i wiadomo ze genetycznie nie jestescie obciążeni kariotypy ok, to moze faktycznie ivf i zbadac zarodki czy sa zdrowe. Jesli nie ma juz sie do czego przyczepic.

reklama
Witajcie Dziewczyny
Dawno mnie tu nie było… nasze starania o rodzeństwo zbliżają się ku końcowi
Po kolejnej już punkcji uzyskaliśmy 4 zarodki, po przebadaniu tylko jeden może być dopuszczony do zapłodnienia…, ale No właśnie występuje w nim jakaś mozaikowość, mamy podjąć decyzje czy chcemy spróbować go zapłodnić
Nie rozmawiałam jeszcze z lekarzem, tylko z genetykiem klinicznym, i się tak zastanawiamy nad tym wszystkim..
Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii, słyszałyście o takich ciążach ?

Do góry