reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
zrobiłam dzisiaj betę (w pon była 6903.4 a dzisiaj 11145,6 - ostatni przyrost 85,7% teraz 61,5%). Wizyta u lekarza dopiero w piątek bo na jutro nie miał miejsc :(

zrobiłam dzisiaj betę (w pon była 6903.4 a dzisiaj 11145,6 - ostatni przyrost 85,7% teraz 61,5%). Wizyta u lekarza dopiero w piątek bo na jutro nie miał miejsc :(
Noooo ale po co robisz tą betę ?
Ona już na tym etapie nie przyrasta tak jak na początku. Nie rozumiem po co się tak katujesz. Teraz się tylko zamartwiasz. Wiem co mowię, mam za sobą 11 transferów 🤷🏼‍♀️

Noooo ale po co robisz tą betę ?
Ona już na tym etapie nie przyrasta tak jak na początku. Nie rozumiem po co się tak katujesz. Teraz się tylko zamartwiasz. Wiem co mowię, mam za sobą 11 transferów 🤷🏼‍♀️
Już skończyłam z betami. Chciałam tą ostatnią zrobić żeby lekarz wiedział jaka jest i więcej robić nie będę bo tylko ryczeć mi się chce

A jeszcze mam pytanko do osób, które poroniły. Mam za sobą 2 poronienia i przy obu badałam betę co 2 dni. Jak tylko nie było już takiego przyrostu to momentalnie przechodziły mi mdłości a dzień lub dwa później krwawiłam. Traz beta nie ma takiego przyrostu (nie ma nawet 66%) a mdłości są nadal. Może już dochodzić do poronienia ale jakieś objawy ciąży jeszcze są czy zawsze przy poronieniu objawy się momentalnie kończą ?

A jeszcze mam pytanko do osób, które poroniły. Mam za sobą 2 poronienia i przy obu badałam betę co 2 dni. Jak tylko nie było już takiego przyrostu to momentalnie przechodziły mi mdłości a dzień lub dwa później krwawiłam. Traz beta nie ma takiego przyrostu (nie ma nawet 66%) a mdłości są nadal. Może już dochodzić do poronienia ale jakieś objawy ciąży jeszcze są czy zawsze przy poronieniu objawy się momentalnie kończą ?
kobieto przecież Ty nie ronisz…. Bhcg rośnie a Ty chcesz już się żegnać z ciaza

kobieto przecież Ty nie ronisz…. Bhcg rośnie a Ty chcesz już się żegnać z ciaza
pytałam ogólnie a nie akurat teraz w moim przypadku, ale skoro pytania to taki problem to już pytać nie będę. Wydawało mi się, ża na tym forum powinnyśmy się rozumieć nawet z durnymi pytaniami i być bardziej empatyczne bo wszystkie to przeżywamy. Ale się jednak myliłam :/

pytałam ogólnie a nie akurat teraz w moim przypadku, ale skoro pytania to taki problem to już pytać nie będę. Wydawało mi się, ża na tym forum powinnyśmy się rozumieć nawet z durnymi pytaniami i być bardziej empatyczne bo wszystkie to przeżywamy. Ale się jednak myliłam :/
ja w swojej ciąży po in vitro nie zrobiłam ani jednej bhcg, odpręż się i ciesz się tym stanem a nie szukaj problemu gdzie go nie ma. Nie masz podstaw by myśleć o poronieniu bo na tym etapie już tylko usg prawdę powie. Ja swoje pierwsze usg miałam zaplanowane miesiąc po transferze, dałam radę - Ty tez dasz

reklama
Cześć Dziewczyny. Jestem na cyklu sztucznym, przygotowanie do FET, od 2dc mam zlecony estrofem 3x1. Niestety wczoraj, w 6dc zmiotło mnie z planszy i nie przyjęłam wieczornej dawki. Czy to jest zbrodnia totalna, czy jest szansa, że nic złego się nie wydarzy? Czy powinnam to jakoś nadrobić i dzisiaj wziąć 4 dawki?
Ja przy poprzednim transferze zapomnialam dwa razy i na kontroli endometrium okej😀 ja od jutra biore estrofem bo dzis mam 1dc🥳

Kiedy masz kontrole?☺️

Do góry