reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nic Ci nie powiedzieli? No jak to? Jak masz wytrzymać do środy. Nam wszystko mówili zaraz po punkcjach. A jak się czujesz po znieczuleniu? I jak brzuch? Nie boli? ❤️
Dzisiaj było aż 5 punkcji i wszystkie mojego lekarza, więc trochę się tam działo... I jak wychodziłam, to jeszcze nie zdążyli wprowadzić do systemu tej informacji, a on sam nie pamiętał dokładnie.
Po znieczuleniu czuję się dobrze, bardzo szybko byłam gotowa do wstania. Brzuch bolał zaraz po, ale chyba teraz jest dobrze, po powrocie do domu pojadlam, pospałam, właśnie się obudziłam ;)

Chodzę jak lekarz sobie życzy, mam ponad 200km więc nie robię tego z własnego wyboru.
Rozumiem.
Pytam, bo wcześniej chodziłam po sugestii lekarza co 2-3 tyg., raz dotrwałam do 2 a raz do 3 wizyty. Wiem, że niektóre kobiety chodzą, co tydzień. Zastanawiam się, czy warto kontrolować sytuację tak często czy właśnie zdać się na opinię lekarza i nie panikować. Tyle, że trudno o wewnętrzny spokój.

Pierwsze USG jest w klinice czy u "swojego" ginekologa?

Ostatnia edycja:
Dzisiaj było aż 5 punkcji i wszystkie mojego lekarza, więc trochę się tam działo... I jak wychodziłam, to jeszcze nie zdążyli wprowadzić do systemu tej informacji, a on sam nie pamiętał dokładnie.
Po znieczuleniu czuję się dobrze, bardzo szybko byłam gotowa do wstania. Brzuch bolał zaraz po, ale chyba teraz jest dobrze, po powrocie do domu pojadlam, pospałam, właśnie się obudziłam ;)
To dobrze, że samopoczucie ok. Trzymam kciuki za dobry wynik. Ja już też siedze jak na szpilkach, dziś też pęcherzyki 22-24 mm, progesteron w pt 1.49, z dziś jeszcze nie mam. Z racji że estradiol w pt był 960, to dzis zastrzyk z ovitrelle (wcześniej jak miałam estradiol w kosmos 7/11 tys - był gonapeptyl). Co dostałaś na końcówkę? Ovi czy gonapeptyl? Trzymaj się...

Rozumiem.
Pytam, bo wcześniej chodziłam po sugestii lekarza co 2-3 tyg., raz dotrwałam do 2 a raz do 3 wizyty. Wiem, że niektóre kobiety chodzą, co tydzień. Zastanawiam się, czy warto kontrolować sytuację tak często czy właśnie zdać się na opinię lekarza i nie panikować. Tyle, że trudno o wewnętrzny spokój.

Pierwsze USG jest w klinice czy u "swojego" ginekolog
Ja mam cały czas wizyty w klinice. 3 weryfikację były na telefon 4ta z usg i teraz 5. Poprzednio było tak samo. Nie wiem w jakim celu, może takie mają wytyczne od dyrekcji żeby kasy więcej wyciągnąć?!
Pamiętam że poprzednim razem po 2gim usg w klinice miałam już iść normalnie do ginekologa żeby założyć kartę ciąży.

reklama
Cieszę się, że doszło do punkcji i że czujesz się dobrze 💚 trzymam kciuki za 🥚🥚🥚🥚😍

Do góry