reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cena jest do 15 zarodków, ale na razie mamy tylko 5 uzbieranych, czy 5 czy 10 to tyle samo się płaci, dlatego chcemy aby było ich chociaż z 10, tym bardziej że u mnie i tak większa część odpadnie ;-)
I to chyba nie jest standardowe badanie na aneuploidie tylko również na translokacje, prawda?

reklama
A jaka to klinika? Chętnie poznam
Moje AMH to 1 z hakiem. Mam chłopca który dziś kończy trzy latka🙂. Chcieliśmy rodzeństwo i zaczęły się schody, w tamtym roku ciaza bliźniacza zakończona w 8 tyg. nie rozwijała się, później już nic nie było. Mało komórek, uzyskaliśmy z dwóch stymulacji 4 zarodki, po przebadaniu wszystkie chore.
Właśnie chciałam do Ciebie pisać jakie masz amh. Przecież 1 z hakiem to nie jest źle. U mnie wahało się od 1,78 do 2,78. A komórek produkuje zawsze tyle samo: 11-15. Także spokojnie masz jeszcze pare lat na starania ;)
A miałaś jakieś inne jeszcze nadania stwierdzające ten fakt ?

Znam przypadek kobiety, która miała w wieku 26/27 lat amh 0,30. 2 razy podeszli ivf, bez skutecznie. Zrobili sobie przerwę przed 3 ivf i zaszła w ciąże naturalnie. Teraz jest w 3 ciąży. Także to amh to wiesz …

Właśnie chciałam do Ciebie pisać jakie masz amh. Przecież 1 z hakiem to nie jest źle. U mnie wahało się od 1,78 do 2,78. A komórek produkuje zawsze tyle samo: 11-15. Także spokojnie masz jeszcze pare lat na starania ;)
A miałaś jakieś inne jeszcze nadania stwierdzające ten fakt ?

Znam przypadek kobiety, która miała w wieku 26/27 lat amh 0,30. 2 razy podeszli ivf, bez skutecznie. Zrobili sobie przerwę przed 3 ivf i zaszła w ciąże naturalnie. Teraz jest w 3 ciąży. Także to amh to wiesz …
Nie, pierwszy raz wyszło coś takiego, wiec może lekarz podejmie dalsza diagnostykę
Ale powiem Ci, ze trochę mnie pocieszyłaś😉 Dzięki 😘 A jaka to klinika? Ja jestem w Gyncentrum w Katowicach i dr Mercika

Nie, pierwszy raz wyszło coś takiego, wiec może lekarz podejmie dalsza diagnostykę
Ale powiem Ci, ze trochę mnie pocieszyłaś😉 Dzięki 😘 A jaka to klinika? Ja jestem w Gyncentrum w Katowicach i dr Mercika
Wyniki wynikami ale jak głowa nadrabia to nie ma problemu 😂 wiara jest bardzo ważna. Ja też wiem, że będę miała jeszcze dzieciątko albo dzieci ☺️.
Jeżeli będziesz sobie wmawiać, że w ciąże nie zajdziesz/ nie urodzisz dziecka bo masz niskie amh to tak będzie 🤷🏼‍♀️. Więc się nie poddajemy !!

Nie pamietam w jakiej klinice była .. 🫣
A o Twoim lekarzu słyszałam same dobre rzeczy także bym się nie martwiła. Poradzi sobie z Tobą 🤪

Ostatnia edycja:
Hej :)
A ja mam pytanie o cenę.
W listopadzie miałam pełną stymulację do IFV i transfer świeżego zarodka. Niestety było poronienie, a później problemy z dostaniem okresu. Zamrożonych mamy 2 zarodki. Teraz wreszcie będzie 2gi transfer (1 z mrożaczka). Jaka może być kwota bo nie wiem ile kasy wziąć :) wg. cennika kliniki wychodzi mi, że jakoś 5000zł ale coś mała ta kwota mi się wydaje. Czy przy swoim mrożaczku płaci się za embriologię standardową?

A ja mam pytanie o cenę.
W listopadzie miałam pełną stymulację do IFV i transfer świeżego zarodka. Niestety było poronienie, a później problemy z dostaniem okresu. Zamrożonych mamy 2 zarodki. Teraz wreszcie będzie 2gi transfer (1 z mrożaczka). Jaka może być kwota bo nie wiem ile kasy wziąć :) wg. cennika kliniki wychodzi mi, że jakoś 5000zł ale coś mała ta kwota mi się wydaje. Czy przy swoim mrożaczku płaci się za embriologię standardową?
5000 zł to mało za transfer mrożaka ? Jak dla mnie to gigantyczna kwota. Jestem po 10 transferach i nigdy tyle nie zapłaciłam. U mnie w klinice płaci się około 2 tys, jeżeli chcesz jakieś dodatkowe procedury (embrioglue, nacięcie otoczki, akupunktura) to się dodaje ale bez przesady ☺️

Wyniki wynikami ale jak głowa nadrabia to nie ma problemu 😂 wiara jest bardzo ważna. Ja też wiem, że będę miała jeszcze dzieciątko albo dzieci ☺️.
Jeżeli będziesz sobie wmawiać, że w ciąże nie zajdziesz/ nie urodzisz dziecka bo masz niskie amh to tak będzie 🤷🏼‍♀️. Więc się nie poddajemy !!

Nie pamietam w jakiej klinice była .. 🫣
A o Twoim lekarzu słyszałam same dobre rzeczy także bym się nie martwiła. Poradzi sobie z Tobą 🤪
Coś Ty, przełamanie trwa zawsze jeden dzień i na tym koniec, bierzemy się do roboty i lecimy z tym dalej😉 Będziemy jeszcze miały dzieci, wierze w to!

reklama
A ja mam pytanie o cenę.
jak dobrze pamietam u mnie swiezy transfer kosztuje 1000zl a mrożony 1500zl

Do góry