reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wg cennika u mnie w klinice sam transfer mrożonych zarodków kosztuje 2100 zł. Nie wiem tylko czy jest to jedyna rzecz za jaką się płaci przy transferze czy są jeszcze jakieś dodatkowe (obowiązkowe) opłaty jak np. rozmrożenie zarodka, albo coś innego co nie przychodzi mi do głowy (nie chodzi o scratching ani embryo glue - to akurat wiem :D )

Wg cennika u mnie w klinice sam transfer mrożonych zarodków kosztuje 2100 zł. Nie wiem tylko czy jest to jedyna rzecz za jaką się płaci przy transferze czy są jeszcze jakieś dodatkowe (obowiązkowe) opłaty jak np. rozmrożenie zarodka, albo coś innego co nie przychodzi mi do głowy (nie chodzi o scratching ani embryo glue - to akurat wiem :D )
to tak,jak u mnie: 2100 Transfer,plus 500 embryo glue, w sumie właśnie dziś sobie z ciekawości to liczyłam,no i wyszło mi ze transfer z lekami po transferze,plus badania bety i wizyta już na usg to będzie jakoś 4,5 tys. I to chyba tyle

Hej :)
A ja mam pytanie o cenę.
W listopadzie miałam pełną stymulację do IFV i transfer świeżego zarodka. Niestety było poronienie, a później problemy z dostaniem okresu. Zamrożonych mamy 2 zarodki. Teraz wreszcie będzie 2gi transfer (1 z mrożaczka). Jaka może być kwota bo nie wiem ile kasy wziąć :) wg. cennika kliniki wychodzi mi, że jakoś 5000zł ale coś mała ta kwota mi się wydaje. Czy przy swoim mrożaczku płaci się za embriologię standardową?

Hej, ja mam w cenniku transfer od 3000-4000 pln, więc myślę że 5000 pln wystarczy :-) :)

A jaka to klinika? Chętnie poznam
Moje AMH to 1 z hakiem. Mam chłopca który dziś kończy trzy latka🙂. Chcieliśmy rodzeństwo i zaczęły się schody, w tamtym roku ciaza bliźniacza zakończona w 8 tyg. nie rozwijała się, później już nic nie było. Mało komórek, uzyskaliśmy z dwóch stymulacji 4 zarodki, po przebadaniu wszystkie chore.
Krakovi (w Krakowie jak nazwa sugeruje:)) dr Wyroba się specjalizuje w tym temacie. Klinika nowa ale lekarze z duzym doświadczeniem. Poza tym atmosfera jest tu taka ze to chyba tez sprzyja zachodzeniu w ciąże😂 wszyscy mega mili i empatyczni. Mam porównanie np do Parens gdzie się czułam jakbym była w fabryce a nie u lekarza

Ja jestem akurat u innego lekarza tam, sle tez sobie bardzo chwale. Wszystko co do tej pory zdecydował u mnie działa i może to przypadek a może trafne decyzje

To zalezy od kliniki. Ja z rozmrożeniem, Atosibanem, znieczuleniem płaciłam coś okolo 6-7 tys.
Ale to jest przepaść, mowimy o 3 krotnie wyższej kwocie…chyba ze za punkcję płacisz sporo mniej i gdzieś się to zrównuje. Transfer się robi w znieczuleniu? Myślałam ze to w miarę bezbolesna cześć…mam się nastawić na ból?:) nic mi lekarz o znieczuleniu nie mówił, tylko nospe mam wziac na godzinę przed

reklama
Ale to jest przepaść, mowimy o 3 krotnie wyższej kwocie…chyba ze za punkcję płacisz sporo mniej i gdzieś się to zrównuje. Transfer się robi w znieczuleniu? Myślałam ze to w miarę bezbolesna cześć…mam się nastawić na ból?:) nic mi lekarz o znieczuleniu nie mówił, tylko nospe mam wziac na godzinę przed
To jest w miarę bezbolesna rzecz :-) Też nigdy nie słyszałam o znieczuleniu... 🧐

Do góry