reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Pytanie z której dobry. Jeżeli z 5 dobry to super. Jeżeli z 6 to tez dobrze:-) z 7 doby już gorzej.
Ogółem 522 to dobry zarodek. 511 to świetny, 512 nadal bardzo dobry, 522 dobry, 523 rokujący, 533 moim zdaniem nierokujący. I tak z tych ostatnich rodzą się dzieci. I tak z tych pierwszych nie zawsze powstaje człowiek 💁‍♀️. Jaki potencjał się kryje czas pokaże…

Dziękuję za odpowiedź, 4 są z 5 doby, a 1 jest z 6 doby :-)

reklama
Dziękuję za odp.
Dwa poronienia zatrzymane. 6 i 8 tydzień. W obie ciąże zaszłam naturalnie podczas pierwszych 3miesięcy starań. Teraz rok.. I nic.
Mój partner ma prawidłowy kariotyp. Ja na swój wynik jeszcze czekam.
Nasienie: jest go bardzo mało, większość plemników nieruchomych o nieprawidłowej budowie (ponad 90%).
No to jeszcze chodzi mi po głowie histeroskopia. Jest wątek o poronieniach na Babyboom wejdź podpytaj dziewczyn.
Jeżeli nic nowego nie wniosą to warto pomyśleć o inseminacji.
Tylko inseminacji z separacją magnetyczną wtedy zostają plemniki z niskim uszkodzeniem chromatyny.
A jak to nie pomoze to IVF. Bywa, ze IVF staje się metodą diagnostyczną. Widać jakiej jakości są komórki, plemniki i zarodki.. i wtedy staje się wszystko jasne.

Witajcie dziewczyny
Długo się nie odzywałam, bo zaczyna mnie to trochę przerastać. Mamy wyniki z Fertigen Women i Men i u mnie wyszło przedwczesne wygasanie czynności jajników😞, jeszcze czekam na konsultacje z genetykiem, ale trochę się tym przyłamałam.. Nie wiem co dalej, ale będę walczyć ile starczy mi sił

Hej 🥰
Czekam na wizyte u lekarza prowadzącego, i raczej bez drugiej symulacji się nie obędzie, czuje że mam za mało zarodków do badań, a i nie mam jeszcze zgody od genetyka, bo chce badanie rodziców i rodzeństwa, także czekam dodatkowo na wyniki badań, do 28 dni powinny być ;-)
Długa droga przede mną, ale dam rade, trochę sie niecierpliwe ale co zrobić 8-)
Pierwsze słyszę żeby chcieli badania od rodziny by zbadać zarodki do transferu🤔, u nas wystarczyła wizyta u genetyka. Ciekawe

Witajcie dziewczyny
Długo się nie odzywałam, bo zaczyna mnie to trochę przerastać. Mamy wyniki z Fertigen Women i Men i u mnie wyszło przedwczesne wygasanie czynności jajników😞, jeszcze czekam na konsultacje z genetykiem, ale trochę się tym przyłamałam.. Nie wiem co dalej, ale będę walczyć ile starczy mi sił
Trzymaj się i nie poddawaj <3

No to jeszcze chodzi mi po głowie histeroskopia. Jest wątek o poronieniach na Babyboom wejdź podpytaj dziewczyn.
Jeżeli nic nowego nie wniosą to warto pomyśleć o inseminacji.
Tylko inseminacji z separacją magnetyczną wtedy zostają plemniki z niskim uszkodzeniem chromatyny.
A jak to nie pomoze to IVF. Bywa, ze IVF staje się metodą diagnostyczną. Widać jakiej jakości są komórki, plemniki i zarodki.. i wtedy staje się wszystko jasne.
Lekarz nie zaleca mi inseminacji że względu na małą skuteczność, tylko in vitro. A ja zastanawiam się m. in. nad ryzykiem ponownego poronienia.

reklama
Zostałam w Gamecie ;) nie mam do nich zastrzeżeń a czekać na euro.fertil albo klinikę na Islandii nie mam zamiaru. Muszę działać 😁
Twój też mogę zabrać 😂 będą trojaczki 🤔
Oj zaraz zaraz zostaw coś dla mnie 😁 ja też chcę któryś wolny brzuszek 😊
Grzecznie się po niego zgłaszam i moją gotowość na niego ogłaszam 🥰
Tak mi się zrymowalo 😁

Do góry