reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pytanie z której dobry. Jeżeli z 5 dobry to super. Jeżeli z 6 to tez dobrze:-) z 7 doby już gorzej.
Ogółem 522 to dobry zarodek. 511 to świetny, 512 nadal bardzo dobry, 522 dobry, 523 rokujący, 533 moim zdaniem nierokujący. I tak z tych ostatnich rodzą się dzieci. I tak z tych pierwszych nie zawsze powstaje człowiek 💁‍♀️. Jaki potencjał się kryje czas pokaże…

Dziękuję za odpowiedź, 4 są z 5 doby, a 1 jest z 6 doby :-)

reklama
Dziękuję za odp.
Dwa poronienia zatrzymane. 6 i 8 tydzień. W obie ciąże zaszłam naturalnie podczas pierwszych 3miesięcy starań. Teraz rok.. I nic.
Mój partner ma prawidłowy kariotyp. Ja na swój wynik jeszcze czekam.
Nasienie: jest go bardzo mało, większość plemników nieruchomych o nieprawidłowej budowie (ponad 90%).
No to jeszcze chodzi mi po głowie histeroskopia. Jest wątek o poronieniach na Babyboom wejdź podpytaj dziewczyn.
Jeżeli nic nowego nie wniosą to warto pomyśleć o inseminacji.
Tylko inseminacji z separacją magnetyczną wtedy zostają plemniki z niskim uszkodzeniem chromatyny.
A jak to nie pomoze to IVF. Bywa, ze IVF staje się metodą diagnostyczną. Widać jakiej jakości są komórki, plemniki i zarodki.. i wtedy staje się wszystko jasne.

Witajcie dziewczyny
Długo się nie odzywałam, bo zaczyna mnie to trochę przerastać. Mamy wyniki z Fertigen Women i Men i u mnie wyszło przedwczesne wygasanie czynności jajników😞, jeszcze czekam na konsultacje z genetykiem, ale trochę się tym przyłamałam.. Nie wiem co dalej, ale będę walczyć ile starczy mi sił

Hej 🥰
Czekam na wizyte u lekarza prowadzącego, i raczej bez drugiej symulacji się nie obędzie, czuje że mam za mało zarodków do badań, a i nie mam jeszcze zgody od genetyka, bo chce badanie rodziców i rodzeństwa, także czekam dodatkowo na wyniki badań, do 28 dni powinny być ;-)
Długa droga przede mną, ale dam rade, trochę sie niecierpliwe ale co zrobić 8-)
Pierwsze słyszę żeby chcieli badania od rodziny by zbadać zarodki do transferu🤔, u nas wystarczyła wizyta u genetyka. Ciekawe

Witajcie dziewczyny
Długo się nie odzywałam, bo zaczyna mnie to trochę przerastać. Mamy wyniki z Fertigen Women i Men i u mnie wyszło przedwczesne wygasanie czynności jajników😞, jeszcze czekam na konsultacje z genetykiem, ale trochę się tym przyłamałam.. Nie wiem co dalej, ale będę walczyć ile starczy mi sił
Trzymaj się i nie poddawaj <3

No to jeszcze chodzi mi po głowie histeroskopia. Jest wątek o poronieniach na Babyboom wejdź podpytaj dziewczyn.
Jeżeli nic nowego nie wniosą to warto pomyśleć o inseminacji.
Tylko inseminacji z separacją magnetyczną wtedy zostają plemniki z niskim uszkodzeniem chromatyny.
A jak to nie pomoze to IVF. Bywa, ze IVF staje się metodą diagnostyczną. Widać jakiej jakości są komórki, plemniki i zarodki.. i wtedy staje się wszystko jasne.
Lekarz nie zaleca mi inseminacji że względu na małą skuteczność, tylko in vitro. A ja zastanawiam się m. in. nad ryzykiem ponownego poronienia.

reklama
Zostałam w Gamecie ;) nie mam do nich zastrzeżeń a czekać na euro.fertil albo klinikę na Islandii nie mam zamiaru. Muszę działać 😁
Twój też mogę zabrać 😂 będą trojaczki 🤔
Oj zaraz zaraz zostaw coś dla mnie 😁 ja też chcę któryś wolny brzuszek 😊
Grzecznie się po niego zgłaszam i moją gotowość na niego ogłaszam 🥰
Tak mi się zrymowalo 😁

Do góry