reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wierzę w to że się uda naprawdę jestem jakoś negatywnie nastawiona do tego wszystkiego. Ale jakoś nie myślę wogole o tym. Dobrze że mam przypomnienie o lekach nastawione bo bym zapomniała o lekach heheh

reklama
Szefowo @Ruda08 😜żebyś nie miała za łatwo w prowadzeniu kalendarzyka : poproszę o zmianę terminu wizyty z 13 kwietnia na 6 kwietnia 🤭
Udało mi się upolować wizytę U świetnej dr w ramach pakietu jaki sobie opłacam z pracy . Ustaliłam z moim dr prowadzącym ze nie muszę przyjeżdżać specjalnie do kliniki i jak najbardziej usg mogę zrobić u innego ginekologa - mam nadzieje ze zobaczę wtedy juz to na czym najbardziej nam zależy …. ♥️ będzie to 26dpt …

Szefowo @Ruda08 😜żebyś nie miała za łatwo w prowadzeniu kalendarzyka : poproszę o zmianę terminu wizyty z 13 kwietnia na 6 kwietnia 🤭
Udało mi się upolować wizytę U świetnej dr w ramach pakietu jaki sobie opłacam z pracy . Ustaliłam z moim dr prowadzącym ze nie muszę przyjeżdżać specjalnie do kliniki i jak najbardziej usg mogę zrobić u innego ginekologa - mam nadzieje ze zobaczę wtedy juz to na czym najbardziej nam zależy …. ♥️ będzie to 26dpt …
Niecierpliwa jesteś to już wiem 🤪
Już poprawiam, bynajmniej się nie nudzę 😁

Ostatnio grubo u nas z pozytywnymi betami. Oby było tego jak najwiecej !! ❤️
Kogo wpisać do magicznego kalendarza porodów ? 🤩

Hej, wczoraj byłam na wizycie u swojego lekarza i dostaliśmy z mężem skierowanie na badanie kariotypu. Powiedzcie mi co w sytuacji jeśli to badanie wyjdzie źle? Czy to przekreśla szansę na posiadanie dziecka? Zawsze lekarz kieruje na takie badanie po nieudanym transferze?

Hej, wczoraj byłam na wizycie u swojego lekarza i dostaliśmy z mężem skierowanie na badanie kariotypu. Powiedzcie mi co w sytuacji jeśli to badanie wyjdzie źle? Czy to przekreśla szansę na posiadanie dziecka? Zawsze lekarz kieruje na takie badanie po nieudanym transferze?
My mieliśmy badanie kariotypu nawet przed stymulacja i pierwszym transferem,także podejścia chyba są różne,i ogólnie myśle ze to badanie jest bardzo często robione w klinikach. Jesli coś wyjdzie nie tak (na co nie ma się co nastawiać absolutnie oczywiscie),to myśle ze trzeba skonsultować wynik z Genetykiem,i tez można zrobic badanie zarodków przed transferem,różne są opcje. Także myśle ze to standardowa procedura takie badanie i nie masz się co stresowac na zapas!

My z mężem mieliśmy zlecone badanie kariotypow już na pierwszej wizycie. W ciazy nigdy nie byłam więc to chyba zależy od kliniki i lekarza prowadzącego.

My mieliśmy badanie kariotypu nawet przed stymulacja i pierwszym transferem,także podejścia chyba są różne,i ogólnie myśle ze to badanie jest bardzo często robione w klinikach. Jesli coś wyjdzie nie tak (na co nie ma się co nastawiać absolutnie oczywiscie),to myśle ze trzeba skonsultować wynik z Genetykiem,i tez można zrobic badanie zarodków przed transferem,różne są opcje. Także myśle ze to standardowa procedura takie badanie i nie masz się co stresowac na zapas!
No właśnie pierwsza myśl jest taka, że na pewno coś jest nie tak, bo skierowanie dał jak się nie udało, pewnie inaczej bym myślała, gdyby to było przed pierwszą procedurą.

U mnie było już 22dpt ☺️ przy takich betach jak masz pęcherzyk będzie na 100%, a serduszko wg mnie na 95%, czasem może się zdarzyć, ze lekarz poprosi o wizytę za 4-5 dni, niby do 30dpt serduszko już ma być :)

reklama
No właśnie pierwsza myśl jest taka, że na pewno coś jest nie tak, bo skierowanie dał jak się nie udało, pewnie inaczej bym myślała, gdyby to było przed pierwszą procedurą.
Mi się wydaje,i jak widać inne dziewczyny tez potwierdzają,ze to jest całkiem standardowe badanie,robione często nawet przed pierwszym podejściem.nic się nie stresuj i powodzenia

Do góry