reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ogólnie żałuję że poszłam wczoraj ... Mogłam poczekać i iść do lekarza do którego chciałam iść.... A że mi odwołali wizytę w poniedziałek , nie chciałam czekać do marca to zapisałam się do babki u której robiłam prenatalne ... Okropna !!! Nie można się odzywać , tylko ona mówi , maska na nosie , nie pod bo każą na !! I dziecko musi z nią współpracować ... 🤦‍♀️ Ogólnie wszystko jest dobrze tylko niektórych rzeczy nie mogła zmierzyć ... Ale 6 marca mam swojego lekarza i wiem że mi wszystko dokładnie zbada... A już 23 ( za miesiąc ) zapisałam się na echo ...
Niektórzy lekarze powinni mieć zakaz wykonywania zawodu, ja w swoim życiu natrafiłam już na tylu niekompetentnych lekarzy, nieempatycznych, niemiłych. W 15 tyg ciazy wylądowałam na sorze z anginą. Tak zostałam potraktowana, ze nie zamierzałam tego zostawić bez odzewu. I napisałam skargę do rzecznika praw pacjenta. I teraz czekam na ich ostateczne pismo . Wiem, ze pewnie nic się nie zmieni dostanę odpowiedz ze przepraszają etc, ale warto reagować.

Czekam . Ciągle czekam.
Na jutro mam termin porodu Z Om. Idę do lekarza i zobaczę co mi powie.
Codziennie poszukuję się zwiastunów porodu i nic🙉.
A jak u was ???
Ciężkie są te pierwsze tygodnie??
Najgorsze to czekanie...
My jesteśmy w domu od poniedziałku. Mała jest bardzo grzeczna, spi i je. Prawie nie płacze. Karmie swoim mlekiem trochę butelka, trochę z piersi bo musimy wiedzieć ile zjada bo spi przy cycu. Także karmienie co 3h - muszę ją wybudzać, taki śpioszek z niej. Oby jak najdłużej była taka grzeczna, nie ma co narzekać 😀
Trzymam kciuki za Was, zeby było szybko po bólu 🥰

Możliwe że tak jest. Szukam już przyczyn we wszystkim bo czuje się naprawdę okropnie.
Wiele kobiet oddałoby wszystko by mieć takie dolegliwości. W końcu przejdą. Możesz isc do lekarza to coś przepisze na mdłości. Są tez różne produkty na mdłości. Nigdy nie odstawilabym leków gdyby od tego zalezaloby utrzymanie ciąży.

Dzień dobry 🙂
Proszę o poradę Pań po transferze. Jakie leki i w jakich dawkach bierzecie ? Ja biorę estrofem, duphaston i luteine. Estrofem i duphaston brałam już przed transferem 3x1 tabletka. Transfer się udał, Jestem w 6 tc. Problem jest taki że mam okropne, całdniowe mdłości. Nic nie mogę jeść i cały czas wymiotuje. Jestem strasznie słaba. Mam już synka też po in vitro i pierwsza ciąża też tak wyglądała. Teraz dopiero skojarzyłam że mdłości mogą być przez wysoki poziom progesteronu i estrogenu. W pierwszej ciąży jak tylko odstawiłam w 12tc leki to odrazu przeszło.
Proszę powiedzieć jakie stosujecie leki i w jakich ilościach?
Dodam jeszcze że u nas Problem jest ze strony męża a ja jestem zdrowa. Czy muszę dlatego brać tyle leków?
Witam, ja jestem po transferze. Przez pierwsze 3 dni czułam się źle, dziś za to mogę góry przenosić nic mnie ni boli i nie ciągnie. Jeśli chodzi o leki to tak wygląda mój dzień:
Rano ze śniadaniem Encorton, potem zastrzyk w brzuch Flexiparine, do połknięcia Estrofem i Duphaston i dopochwowo Cyclogest.
Na południe - Duphaston
Wieczorem - Estrofem, Duphaston i Cyclogest.
Też u nas problem ze strony męża i też mamy już synka z in vitro.
Biorę tyle leków, że boli mnie żołądek ale zobaczymy co będzie dalej.
Gratuluję :)

Możliwe że tak jest. Szukam już przyczyn we wszystkim bo czuje się naprawdę okropnie.
Każda ciąża jest inna.
Raz samopoczucie lepsze , raz gorsze. Jeśli mdłości są duże nie należy doprowadzać do pustego żołądka jeść troszkę mniejsze porcje ale częściej. Dojadać bananami , jogurtami. Na cyklu sztucznym dopiero po pierwszym trymestrze zaczyna się z leków schodzić, bo obecnie nie produkujesz swojego progesteronu i jest dostarczany tylko i wyłącznie sztucznie.
Spytaj lekarza w aptece są chyba nawet jakieś leki na mdłości, może trochę złagodza dolegliwości.
I nudnej ciąży;)

Najgorsze to czekanie...
My jesteśmy w domu od poniedziałku. Mała jest bardzo grzeczna, spi i je. Prawie nie płacze. Karmie swoim mlekiem trochę butelka, trochę z piersi bo musimy wiedzieć ile zjada bo spi przy cycu. Także karmienie co 3h - muszę ją wybudzać, taki śpioszek z niej. Oby jak najdłużej była taka grzeczna, nie ma co narzekać 😀
Trzymam kciuki za Was, zeby było szybko po bólu 🥰
No to super Ci się trafiło ;)
Najważniejsze że obie dobrze się czujecie i malutka rośnie;)

reklama
Witam, ja jestem po transferze. Przez pierwsze 3 dni czułam się źle, dziś za to mogę góry przenosić nic mnie ni boli i nie ciągnie. Jeśli chodzi o leki to tak wygląda mój dzień:
Rano ze śniadaniem Encorton, potem zastrzyk w brzuch Flexiparine, do połknięcia Estrofem i Duphaston i dopochwowo Cyclogest.
Na południe - Duphaston
Wieczorem - Estrofem, Duphaston i Cyclogest.
Też u nas problem ze strony męża i też mamy już synka z in vitro.
Biorę tyle leków, że boli mnie żołądek ale zobaczymy co będzie dalej.
Gratuluję :)
Trzymam kciuki 🥰🥰🥰

Do góry