reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@mArusia33 dziekuje kochana że pamietasz i pytasz ♥️

Na dniach wizyta w klinice i decydujemy co i jak .
Mój doktorek jest za cyklem naturalnym ewentualnie troszkę wspomaganym .

Mam mieszane uczucia …

Jak kiedyś byłam pewna swoich zarodków tak teraz moja wiara mocno kuleje …

Nie nastawiam się już na nic …
Co ma byc to będzie …✊🏻✊🏻✊🏻

Oczywiście podczytuje forum … ale jeśli mam byc z wami fair nie potrafię tak szczerze szczerze cieszyć się waszym szczęściem… kiedy na twarzy i w sercu mam wyryty smutek …

Co jednak niezmienia faktu że życzę każdej jak najlepiej ✊🏻
to jest
bardzo zrozumiałe tym bardziej po takiej stracie noc miłego czytać jak kolejna z dziewczyn cieszy się swoją historią gdzie u Ciebie zawalił się świat i chociaż każdy wie że nikomu źle nie życzysz to emocje się w człowieku kotłują . Ściskam mocno ❤️❤️❤️

Dziękuję że pytasz ❤️ właśnie wracam od Małej. Jest coraz lepiej. Waży już gwiazda 2300, oddycha zupełnie sama nawet nie mamy w łóżeczku maseczki. Bezdechow coraz mniej. Dziś przy mnie zjadła całą porcje mleczka z butelki. Idziemy do przodu każdego dnia jest coraz lepiej😀❤️❤️ już nie mogę się doczekać kiedy wyjdzie do domu. Kiedy to bd nie wiem niestety. Ale jestem dobrej myśli i może na koniec lutego😀
no bo Patrycje to silne i nie zależne babki 😁 najważniejsze że wszystko idzie we właściwym kierunku a luty krótki to zleci szybko i będziecie się cieszyć sobą w domku ❤️

Stęskniłaś się? 💕🥰hihi
U mnie wszystko w porządku, aktualnie 24+3 tak wiec zaczęliśmy 6 miesiąc 🫶🏻

Chłopczyk rośnie zdrowo i tylko z niecierpliwością czekam na rozwiązanie (24.05) ✊🏻

W zeszłym tygodniu miałam niemiła sytuacje i trafiłam na izbę przyjęć bo pojawiło się plamienie, ale naszczescie wszystko w porządku i najprawdopodobniej pękło naczynko bo macica się rozrasta.

Trzymam kciuki za wszystkie kobitki tutaj. Uwierzcie ze marzenia się spełniają i każda z Nas zasługuje na to aby zostać mama 💕

Uwierzcie mi ze lata starań naprawdę potrafią dać w kość - zreszta komu ja to mówię. Nie jedna z Was stara się i o wiele dłużej niż ja. U nas trwało to ponad 3 lata, słyszeliśmy wiele mrocznych wiadomości ze nie doczekamy się swoich dzieci i warto rozważyć bank nasienia….
Ale jak widać cuda się zdarzają.
W brzuszku rośnie mój mały synek i wierze ze już niedługo będę trzymać go w ramionach.

Módlcie się i wierzcie bo nadzieja umiera ostatnia 🫶🏻💕
No chyba nie sądzisz że jak bym się nie stęskniła to bym nie pytała 😂😂😂masz już wybrany Szpital do porodu rodzisz u siebie w ZS czy jedziesz do nas na Goleniów 😁

No chyba nie sądzisz że jak bym się nie stęskniła to bym nie pytała 😂😂😂masz już wybrany Szpital do porodu rodzisz u siebie w ZS czy jedziesz do nas na Goleniów 😁
Chciałabym rodzic w Policach bo mam tam lekarza prowadzącego, ale nie wiem czy dojadę bo to całkowicie drugi koniec Szczecina.
Wiec w korkach nie ma szans żebym dojechała. Wtedy będę uderzać do najbliższego 🤣

A co u Ciebie? 🫶🏻

Cześć dziewczynki!
Nie jestem tu nowa, ale muszę przyznać, że nie było mnie 100 lat na tym wątku (dokładnie 3 lata). Pewnie wiele tu nowych osób ;) To pokrótce się przestawię: mam 3 dzieci, wszystkie z in vitro. Nigdy nie zaszłam w naturalną ciążę, mamy stwierdzoną niepłodność idiopatyczną. In vitro robiłam dwa razy - pierwsze 12 lat temu (córki bliźniaczki) i prawie 4 lata temu (też córka). Mam w klinice Novum jeszcze 3 zarodki - 8AA każdy. Trzy miesiące temu postanowiłam zrobić plastykę brzucha ze zszyciem mięśni brzucha, ponieważ rozeszły mi się mięśnie po ciążach. Ten zabieg jest jednoznaczny z zakończeniem „biznesu” macierzyńskiego. I UWAGA! kilka dni temu okazało się, że jestem w ciąży! W naturalnej ciąży, w której nigdy przenigdy nie byłam 🙈 Pierwsza reakcja to panika, bo jestem po poważnej operacji brzucha. Ale też zdumienie i niedowierzanie, ponieważ mimo stwierdzonej niepłodności od momentu zabiegu zachowaliśmy środki ostrożności. Niech mi ktoś wytłumaczy ten CUD, bo ja sobie go nie mogę w głowie ułożyć. Los jest tak pokręcony! Słyszałam o takich historiach, ale każdemu powtarzałsm, że mnie te historie nie dotyczą, bo żadne blokady nigdy nie spadły. No to spadły i to z hukiem!!! Okazuje się że to już 6 tc i 1 d, bije serce. A do mnie nadal to nie dociera.
Piszę to do Was ku pokrzepieniu serc, bo CUDA mogą dotyczyć każdej z nas. Byłam w Waszej sytuacji i brałam udział w dyskusjach z wypiekami na twarzy, często ze strachem i niepokojem. Ale ulgę przynosiło mi to forum :) Trzymam kciuki za Was wszystkie.
Mitotaj gratulacje, piękna i pokrzepiająca historia. 😊❤️

Ja nadal "ulepszam" swój organizm, biorę między innymi zastrzyki polecane przez Dżoanę i Q10. Czy coś z tego wyjdzie zobaczymy.

Chciałabym rodzic w Policach bo mam tam lekarza prowadzącego, ale nie wiem czy dojadę bo to całkowicie drugi koniec Szczecina.
Wiec w korkach nie ma szans żebym dojechała. Wtedy będę uderzać do najbliższego 🤣

A co u Ciebie? 🫶🏻
Proponuję Goleniów 😁sporo lekarzy ze Szczecina opieka cudowna nawet porodówka została nagrodzona za najlepszą 😁no ale wiadomo jak będą już skurcze to do Goleniowa też kawałek 😂u nas ok mała zaraz 9 miesięcy . Boże kiedy to zleciało 🙆wróciłam do vitro ale narazie robię porządek ze sobą w sensie anemię mam i nie dobór żelaza tabletki na wywołanie dał bo nie miałam 4 miesiące a jak dostałam to skąpo 🤷

Dziewczyny pomóżcie !!
Wykupiłam gonal f 900 , wracając od lekarza nie włożyłam do do lodówki tylko do szafki z lekami... Po dobie dopiero wzięłam opakowanie do ręki aby je przeczytać i tam było napisane Przechowywać w lodówce i włożyłam..
Czy ten lek się nie popsuł ?

reklama
Ja po 7 latach starań ,brania leków, stymulowania cykli, inseminacjach i teraz transferze IVF chyba dalej nie dowierzam 🫣🫣 i zrobiłam przez 5 dni test sikany co rano i widzę, że jest 2 kreseczka i miałam betę parę dni temu, którą powtórzę jutro rano i wiecie co ? To trochę jak w matrixie heh tyle lat czekałam, płakałam, błagałam Boga a teraz kiedy w sumie podeszlismy z totalnym wyjeb***** do tego wszystkiego wydając kupę kasy, byłam mega przeziębiona..widzę cuda i naprawdę czuje się jakby to wszystko działo się obok mnie. Nie należy tracić nadziei🤗❤️ teraz zaczyna sie stres dot przyrostu bety heh.. zawsze cos! Wrzucam dzisiejszy poranny i z 5 dni.. cuda się zdarzają ❤️

Załączniki

• 20230205_074800.jpg
    20230205_074800.jpg
    760,1 KB · Wyświetleń: 95
  • 20230205_074932.jpg
    20230205_074932.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 97
Do góry