reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny. Jestem w 11+5 tygodniu ciąży. Dzisiaj w nocy zaczął się delikatny ból brzucha. Mój lekarz wspomniał, że ból brzucha i kłucie jest jak najbardziej w porządku, ale to było na samym początku jak dowiedziałam się o ciąży, a zaraz zaczynam drugi trymestr.
Wujek Google tez wspomina o rosnącej macicy i maleństwie.
Jak to u was wyglądało? 🙈
Ja też miałam takie bóle przez połowę ciąży.

Hej dziewczyny. Jestem w 11+5 tygodniu ciąży. Dzisiaj w nocy zaczął się delikatny ból brzucha. Mój lekarz wspomniał, że ból brzucha i kłucie jest jak najbardziej w porządku, ale to było na samym początku jak dowiedziałam się o ciąży, a zaraz zaczynam drugi trymestr.
Ciągle coś bolało ale tak delikatnie, jakieś kłucia itp. jeśli nie boli jakoś mocno to się nie przejmuję.

Ciągle coś bolało ale tak delikatnie, jakieś kłucia itp. jeśli nie boli jakoś mocno to się nie przejmuję.
Zadecydowanie są to delikatne bóle. Praktycznie niczego już nie czuje, ale musiałam się upewnić jak to jest/było u was, żeby mieć spokojna głowę.
Dzięki za odpowiedź ☺️

Tak to rosnąca, powiększająca się macica, będą bóle tez i na późniejszym etapie. Ciagle będziesz rosnąć

Słuchajcie a czy te 36 godzin od zastrzyku do punkcji to ma być co do minuty? Bo ja z tego wszystkiego wzięłam zastrzyk 5 minut przed umówioną godziną i teraz się zastanawiam czy to może zrobić jakąś różnice? :(
Nigdy idealnie się nie wstrzelisz bo w klinice zawsze jest obsuwa 🤪 także na spokojnie. Według mnie 5, 10 min czy nawet godzina nie zrobi różnicy. Tym bardziej że nie mamy pewności że pęcherzyki akurat pękną po tym czasie. Nie da się tego wyliczyć co do minuty.

reklama
Do góry