reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Byłam w toalecie i widziałam na wkładce już trochę krwi. Pytanie brzmi w takim razie czy czekać aż zacznę krwawić i za kilka dni jechać na USG sprawdzić czy się oczyściłam ? Na bardzo duży ból muszę się nastawić ?
Dobrze było by pogadac z lekarzem .
Jak już wspomniałam ja 4 dni po rozpoczęciu plamienia poszłam na usg i wtedy tez dostałam tabletki - Ale to po odstawieniu progesteronu . U ciebie pewnie rozpoczęło się samoistne .
Bardzo mocno cię sciskam i przykro mi 😞

reklama
Ja bym została w domu i poczekała aż skończy się krwawienie. Ja poronilam w 8 tyg. Dostałam tabelki na wywołanie. Trochę bolało. A później silny skurcz i wyleciało to co powinno. Ja nie brałam żadnych przeciwbólowych. Jak skończyło się krwawienie poszłam na kontrolę czy się oczyściło.
Na Twoim miejscu chyba bym odstawiła progesteron. A nie możesz skontaktować się z lekarzem?
Niby mogę tylko czy odpisze ? Powiem tak puki co mam lekarza z kliniki którego ogólnie już nie polecam.Kiedys się bardziej starali o wszystko go mogłam zapytać a teraz porażka. Ostatnio pisałam do niego o becie i że przyrata ale wartości niskie i kiedy mam przyjść na USG to nie raczył odpisać. Na szczęście w tej klinice już nic nam nie zostało.

Niby mogę tylko czy odpisze ? Powiem tak puki co mam lekarza z kliniki którego ogólnie już nie polecam.Kiedys się bardziej starali o wszystko go mogłam zapytać a teraz porażka. Ostatnio pisałam do niego o becie i że przyrata ale wartości niskie i kiedy mam przyjść na USG to nie raczył odpisać. Na szczęście w tej klinice już nic nam nie zostało.
Ja bym do niego napisała. A jeśli nie odpisze to czekałabym na rozwój wydarzeń. Nic innego nie ma sensu robić skoro zaczęło się krwawienie to na pewno się rozkręci.

Uff przebrnelam przez mase postów.
Czytam, że już powoli przygotowujecie się do świąt. Ja jeszcze jestem na etapie porządków. Wyrzucam co mi się nie przyda. Jakoś pozbierać się nie mogę ostatnio.

Jeśli chodzi o paracetamol to słyszałam różne opinie. Podobno lepiej wziąć Pyralginę bo jest przebadana od wielu lat na kobietach w ciąży. W szpitalach dają raczej peralgine.

Super ♥️

Ja sobie dzisiaj siknelam na test - nie wiem czy za wcześnie, czy nie... Ale biało i trochę się boję, że jednak będzie doopa blada :/
A od wczoraj ciągną mnie jedynie jajniki.

Zdecydowanie za wcześnie.. Mi bladzioch wyszed przy tej becie.. takze nie martw się na zapas.. będzie wszystko dobrze, ja w to wierzę i zaciskam mocno kciuki !

Zdecydowanie za wcześnie.. Mi bladzioch wyszed przy tej becie.. takze nie martw się na zapas.. będzie wszystko dobrze, ja w to wierzę i zaciskam mocno kciuki !
Też w to chcę wierzyć , nawet robiłam dziś jajka sadzone i tak dziwnie mi się dwa złączyły końcówkami mówię ooo będą bliźniaki ( oczywiście z przymrużeniem oka ) 😊
Zobaczymy w poniedziałek, chociaż lekarz kazał robić 12dpt.

Dalej wierzę w magię świąt i grudnia 😇

Też w to chcę wierzyć , nawet robiłam dziś jajka sadzone i tak dziwnie mi się dwa złączyły końcówkami mówię ooo będą bliźniaki ( oczywiście z przymrużeniem oka ) 😊
Zobaczymy w poniedziałek, chociaż lekarz kazał robić 12dpt.

Dalej wierzę w magię świąt i grudnia 😇
[/QUOTE

Życzę Ci tych bliźniaków z całego serca ❤️ mysle ze jak zrobisz w poniedzialek to już coś będzie:) a potem powtórzysz za dwa dni i zobaczysz jak pieknie przyrasta !

reklama
Do góry