Możesz brać nospe rozkurczowoDziewczyny, wczoraj była wizyta u lekarza i jak wiecie za tydzień kolejna by potwierdzić ewentualnie puste jajo. Dziś strasznie mnie boli brzuch. Co byście robiły ? Jakieś tablety przeciwbólowe ? Na IP chyba nie ma sensu jechać bo i tak chyba nic nie mogą zrobić przy pęcherzyku w 1.5
reklama
Aguleczka29
Fanka BB :)
No wzięłam już dziś dwie nospy i mało to pomogło.Możesz brać nospe rozkurczowo
Bardzo piękna beta, będzie pięknie!! ❤❤❤Dziewczyny nie wytrzymałam i dziś rano zrobiłam betę
Przed chwilą dostałam wynik 95.3 w 7 dpt. 5 dniowej blastocysty , chyba dobrze ?
Możesz wziąć paracetamol. Aż tak boli, że nie możesz wytrzymać? Moze dostaniesz okres...No wzięłam już dziś dwie nospy i mało to pomogło.
Aguleczka29
No aż tak boli.. okres pomimo brania tabletek ? Nie wiem kiedy dochodzi do samoistnego poronienia jajka płodowego. Chyba jeszcze za wcześnie na to. Nie mam pojęciaMożesz wziąć paracetamol. Aż tak boli, że nie możesz wytrzymać? Moze dostaniesz okres...
Coffe18
W moim przypadku tabletki odstawione w poniedzielek ( w czwartek jajo 16 mm i lekarka mówiła ze pusto w pn wizyta u innego lekarza i dalej pusto ) . W piątek plamienia . We wtorek dostałam pierwsza dawkę lekow na wywołanie poronienia które No wiele nie dały . W czwartek udałam się na izbę (mam tam znajomych lekarzy ) zostawili mnie na wywołanie . Niestety skończyło się łyżeczkowaniem. Lepiej by było jak by się organizm sam oczyścił ale No na niektóre rzeczy nie mamy wpływu .No aż tak boli.. okres pomimo brania tabletek ? Nie wiem kiedy dochodzi do samoistnego poronienia jajka płodowego. Chyba jeszcze za wcześnie na to. Nie mam pojęcia
Dopóki nie masz na 100% potwierdzonego jaja to brałabym tylko przeciwbólowe dozwolone w ciąży . Jeśli jednak boli aż tak bardzo to polecam wybrać się na izbę … nigdy nic nie wiadomo . Ale ja akurat z tych które wolą jechać 2 razy za dużo niż raz za mało …
Ostatnia edycja:
Ja pustego jaja nie miałam to nie wiem jak to wygląda ale jeśli chodzi o okres pomimo brania tabletek to ja tak miałam po nieudanym transferze. Rano wzięłam duphaston I Cyclogest a o 12 w południe ból i przyszedł okres. Nie musiałam robić bety.No aż tak boli.. okres pomimo brania tabletek ? Nie wiem kiedy dochodzi do samoistnego poronienia jajka płodowego. Chyba jeszcze za wcześnie na to. Nie mam pojęcia
Paracetamol możesz brać w ciąży więc póki co zostaje paracetamol albo IP.Ja pustego jaja nie miałam to nie wiem jak to wygląda ale jeśli chodzi o okres pomimo brania tabletek to ja tak miałam po nieudanym transferze. Rano wzięłam duphaston I Cyclogest a o 12 w południe ból i przyszedł okres. Nie musiałam robić bety.
Aguleczka29
Byłam w toalecie i widziałam na wkładce już trochę krwi. Pytanie brzmi w takim razie czy czekać aż zacznę krwawić i za kilka dni jechać na USG sprawdzić czy się oczyściłam ? Na bardzo duży ból muszę się nastawić ?W moim przypadku tabletki odstawione w poniedzielek ( w czwartek jajo 16 mm i lekarka mówiła ze pusto w pn wizyta u innego lekarza i dalej pusto ) . W piątek plamienia . We wtorek dostałam pierwsza dawkę lekow na wywołanie poronienia które No wiele nie dały . W czwartek udałam się na izbę (mam tam znajomych lekarzy ) zostawili mnie na wywołanie . Niestety skończyło się łyżeczkowaniem. Lepiej by było jak by się organizm sam oczyścił ale No na niektóre rzeczy nie mamy wpływu .
Dopóki nie masz na 100% potwierdzonego jaja to brałabym tylko przeciwbólowe dozwolone w ciąży . Jeśli jednak boli aż tak bardzo to polecam wybrać się na izbę … nigdy nic nie wiadomo . Ale ja akurat z tych które wolą jechać 2 razy za dużo niż raz za mało …
reklama
Ja bym została w domu i poczekała aż skończy się krwawienie. Ja poronilam w 8 tyg. Dostałam tabelki na wywołanie. Trochę bolało. A później silny skurcz i wyleciało to co powinno. Ja nie brałam żadnych przeciwbólowych. Jak skończyło się krwawienie poszłam na kontrolę czy się oczyściło.Byłam w toalecie i widziałam na wkładce już trochę krwi. Pytanie brzmi w takim razie czy czekać aż zacznę krwawić i za kilka dni jechać na USG sprawdzić czy się oczyściłam ? Na bardzo duży ból muszę się nastawić ?
Na Twoim miejscu chyba bym odstawiła progesteron. A nie możesz skontaktować się z lekarzem?
Podziel się: