reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Immunologię mam zbadana, zarodkow nie. Jest ich tak mało, że nie jestem do tego przekonana. Moja obecna klinika jest poza tym przeciwna badaniom zarodkow, więc ewentualnie musialabym sie przenieść gdzieś indziej.
Jestem przykładem osoby, której nie udało się mimo pgt zarodków,ale to tylko moja uwaga , absolutnie nie odradzam, dzieki temu wykluczylismy wady zarodkow, ze one np mogly sie przyczynic :) histereskopie Ci już sprawdzali czy nie ma jakiś wodniaków mięśniaków?

Na pewno bedzie dobrze ;)
Ja tez mialam wymioty po myciu zebow. Czlowiek umyl zeby i juz trzeba byl zaczynac od nowa 😂
Co do spania w nocy to daj sobie troszke wyzej poduszke, żebyś nie lezala na plasko. Mi pomoglo
Ja od kilkunastu lat nie potrafię spać na płasko 🙈 zawsze milion poduszek 🙈 jakoś to ogarniam jak na razie ... Oddycham milion razy , łyczek picia , znów oddychanie picie i szybko zasypiam 🙈

My sie uparliśmy i hodowaliśmy do 5tej doby. Ale my mamy mało zarodkow, więc u nas to nie jest kluczowe...
Zaczynam tracic nadzieję. Od dwóch lekarzy w różnych klinikach słyszałam juz o kd, a przecież mam jeszcze swoje jajeczka. Nie wiem co myśleć. Może rzeczywiście ich jakość jest tak niska, że nie bedzie z tego dziecka. Z drugiej strony z 4 komórek 3 blastki, w tym 2x4.1.1.
Dlaczego kd? Zamiast gonić do Czech za zaoszczędzone środki zbadaj zarodki. Jeśli jesteś po niepowodzeniach to bym tak zrobiła. Pamiętaj zdrowy zarodek nie zawsze daje ciążę. Może trzeba zajrzeć do macicy ?

Jak na razie tak 😉 dziękuję że pytasz ❤️😘
Na dniach wizyta i się okaże czy wszystko dobrze 🙏🙏🙏🙏
Plamienia miałam tylko ten jeden dzień i już spokój był 🤷‍♀️🤦‍♀️

Ogólnie nie mogę spać wieczorami bo mi niedobrze 🙈 nie zwracam ale jak położę głowę do poduszki to mam wrażenie że razem będę 🤮🤮🤮🤮
Piersi dalej bolą ( chodź był dzień że nie bolały i już była schiza 🤦‍♀️)
No i ciągle wizyty w 🚾🚻 🙈
Od tygodnia Zębów nie mogę myć bo kończy się to 🤮🤮🤮 za każdym razem 🙈 właśnie się zbieram kupić jakąś paste owocowa , nie wiem . Jakąś żebym mogła normalnie zęby umyć 🙈

Teraz każdego dnia modlę się żeby zarodek z serduszkiem był widoczny na wizycie 🙏🙏🙏🙏 niby tam zarys był widoczny tylko ja jak przybliżyłam zdjęcie to też coś tam widzę , tylko pytanie czy sobie wkręcam czy naprawdę tam.jest ... Na karcie i formacyjnej z wizyty jest napisane że jest ... Tzn. widać zarys ...

Boje się że to będzie powtórka z rozrywki... Boje się tej wizyty 😔
W poniedziałek mam doszczepienie ... Nie wiem czy jest sens ... Bo jeśli ciąża nie rozwija się prawidłowo ... Nawet nie mam gdzie sprawdzić przed weekend 😔
Mocno wierze że nie kolejny raz nie zostanę wystawiona na taką próbę ... Że tym razem będzie dobrze i niedługo zobaczę pięknie pikacace serduszko i moje małe wielkie szczęście 🙏
Serce mówi jedno , a rozum po tylu niepowodzeniach podpowiada drugie 🤷‍♀️ i badz człowieku mądry 🙈
Zobaczysz ze będzie dobrze ♥️
Już Ci to pisałam ale napisze i tu …
Teraz jedyne łzy jakie zagoszczą na twojej twarzy to łzy szczęścia ☺️ Tego Ci życzę ze szczerego serducha i mocno mocno wierzę ze tak będzie 🫶✊🏻✊🏻✊🏻

Jestem przykładem osoby, której nie udało się mimo pgt zarodków,ale to tylko moja uwaga , absolutnie nie odradzam, dzieki temu wykluczylismy wady zarodkow, ze one np mogly sie przyczynic :) histereskopie Ci już sprawdzali czy nie ma jakiś wodniaków mięśniaków?
Tak, miałam juz histeroskopię. Z drugiej strony badanie zarodkow dało by nam jakieś informacje. Boję się, że mimo wieku moje komórki sa bardzo słabej jakości.. :(

Dlaczego kd? Zamiast gonić do Czech za zaoszczędzone środki zbadaj zarodki. Jeśli jesteś po niepowodzeniach to bym tak zrobiła. Pamiętaj zdrowy zarodek nie zawsze daje ciążę. Może trzeba zajrzeć do macicy ?
Diagnostykę mam całą zrobioną, brakuje tylko testu era i badania zarodkow. Podejdę do transferu ostatniego zarodka i później podejmę decyzję. Doszłam juz do sciany. Ci raz częściej myślę, że nigdy nie zostanę matką.

Diagnostykę mam całą zrobioną, brakuje tylko testu era i badania zarodkow. Podejdę do transferu ostatniego zarodka i później podejmę decyzję. Doszłam juz do sciany. Ci raz częściej myślę, że nigdy nie zostanę matką.
A macie dzieci wspólnie? I ile liczysz wiosen? Wiesz co na forum już były takie przypadki i dziewczyny zostawały mamami, więc więcej wiary kobitko, te myśli są do dupy i tez je miewam, ale nie wolno się poddawać! Walcz o swoje szczęście, musi spotkać się tyle rzeczy w jednym czasie że dla mnie to cud, mi jeszcze nie było pisane zostać mama co nie znaczy że nią nie zostanę , takiej myśli się trzymaj ♡

reklama
Jak na razie tak 😉 dziękuję że pytasz ❤️😘
Na dniach wizyta i się okaże czy wszystko dobrze 🙏🙏🙏🙏
Plamienia miałam tylko ten jeden dzień i już spokój był 🤷‍♀️🤦‍♀️

Ogólnie nie mogę spać wieczorami bo mi niedobrze 🙈 nie zwracam ale jak położę głowę do poduszki to mam wrażenie że razem będę 🤮🤮🤮🤮
Piersi dalej bolą ( chodź był dzień że nie bolały i już była schiza 🤦‍♀️)
No i ciągle wizyty w 🚾🚻 🙈
Od tygodnia Zębów nie mogę myć bo kończy się to 🤮🤮🤮 za każdym razem 🙈 właśnie się zbieram kupić jakąś paste owocowa , nie wiem . Jakąś żebym mogła normalnie zęby umyć 🙈

Teraz każdego dnia modlę się żeby zarodek z serduszkiem był widoczny na wizycie 🙏🙏🙏🙏 niby tam zarys był widoczny tylko ja jak przybliżyłam zdjęcie to też coś tam widzę , tylko pytanie czy sobie wkręcam czy naprawdę tam.jest ... Na karcie i formacyjnej z wizyty jest napisane że jest ... Tzn. widać zarys ...

Boje się że to będzie powtórka z rozrywki... Boje się tej wizyty 😔
W poniedziałek mam doszczepienie ... Nie wiem czy jest sens ... Bo jeśli ciąża nie rozwija się prawidłowo ... Nawet nie mam gdzie sprawdzić przed weekend 😔
Mocno wierze że nie kolejny raz nie zostanę wystawiona na taką próbę ... Że tym razem będzie dobrze i niedługo zobaczę pięknie pikacace serduszko i moje małe wielkie szczęście 🙏
Serce mówi jedno , a rozum po tylu niepowodzeniach podpowiada drugie 🤷‍♀️ i badz człowieku mądry 🙈
No nie jest to wszytsko proste i jeśli ktoś ma za sobą poronienia to dobrze wie , że ten pierwszy trymestr do badań prenatalnych jest bardzo ciężki.
Pierwsze wizyty na usg to już co najmniej dwa dni wcześniej nie spałam.
Potem robi się troszeczkę lżej, ale.ja chociaż jestem w 6.m-cu to ciągle wypatruje krwi na majtkach ;;
Trzeba wszytsko jednak próbować i mieć nadzieję,że wszystko się dobrze skończy.

Do góry