reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zrobiłam dziś badania zlecone przez lekarza na następną wizytę którą mam w czwartek. Mocz pH 7.5. bakterie w moczu 822,30 /µl. Miała któraś problem w ciąży z bakteriami w moczu ? Wizyta dopiero w czwartek a ja już się martwię ;( zrobię jutro posiew moczu ale 3-5dni na wynik to nie wiem czy będę miała wyniki na czwartkowa wizytę

reklama
Zrobiłam dziś badania zlecone przez lekarza na następną wizytę którą mam w czwartek. Mocz pH 7.5. bakterie w moczu 822,30 /µl. Miała któraś problem w ciąży z bakteriami w moczu ? Wizyta dopiero w czwartek a ja już się martwię ;( zrobię jutro posiew moczu ale 3-5dni na wynik to nie wiem czy będę miała wyniki na czwartkowa wizytę
Pij sok z żurawiny😀mi lekarz kazał pić właśnie żeby nie było bakterii w moczu😀w aptece można kupic.ja do herbatki dolewalam😀

Ja miałam przez pół ciąży bakterie w moczu 🫣 jednorazowo antybiotyk plus furagina

Musisz się dowiedzieć dlaczego się nie nadawały, jeśli powiedzą że niedojrzałe to od razu mówię ,że skopali stymulację, mi skopali i się dr przyznał:) na 11 oocytow miałam 6 niedojrzałych, jeśli serce Ci podpowiada żeby zmienić lekarza to zmień, ja teraz zmieniam klinikę po drugim nieudanym transferze , bo nie trafiłam tam na lekarza , który by mi odpowiadał. Z całego serca życzę Ci aby jutro wszystko skończyło się szczęśliwie i żeby Twój kropek został z Tobą ♡♡♡
Zmieniasz klinikę? A co z ostatnim zarodkiem? Przenosisz do innej kliniki?

Mysle ze to mogł byc jeden z czynników
u mnie z 20 ocytów 6 bylo niedojrzałych ale to jest po czesci pewnie tez loteria
kazda z nas inaczej reaguje na stymulacje ale lekarz widzac "efekty" powinien zareagowac
przedłużeniem stymulacji cos dolożyc ekstra ja w sumie na stymulacje dosc dobrze reagowałam
nie mialam żadnych dolegliowsci jak tu niektore z nas pisza
nie doszlo tez do hiperstymulacji transfer miałam tydzien po punkcji (punkcje w poniedziałek transfer w niedziele jestem z krakowa moja klinika jest parens i dr janeczko
doswiadczony ginegolog chociaz bardzo oszczedny w słowach
jak teraz sie nie uda to nie wiem czy zostane w parensie ale to sie jescze okaze

reklama
Nie rozumiem tego oznaczenia, czy masz tam jakieś normy?
Ja miałam przez takie bakterie bardzo duży problem, ale trafiło mi się coś złośliwego i aż trafiłam do szpitala i było 5 antybiotyków. Zdecydowanie polecam Ci posiew, bo to Ci skróci czas choroby. Najwyżej jak nie będzie wyników to się umówisz z lekarzem, że dasz znać na SMS czy telefonicznie i wystawi Ci receptę. Nie chcę cię straszyć, bo może to jest mało bakterii. Jak jest mało to to jest fizjologiczne i w niczym nie zaszkodzi. Ale jeśli to jakis stan zapalny to dobrze o to zadbać.

Do góry