*Lena2013*
Zaangażowana w BB
Bardzo dobra masz ustawę szkoda, ze ja jej nie czytalamDzięki ;-) No ja już nie badam więcej, ustawa nie przewiduje ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzo dobra masz ustawę szkoda, ze ja jej nie czytalamDzięki ;-) No ja już nie badam więcej, ustawa nie przewiduje ;-)
Fragmentacja dna też?Od meza , poszerzyliśmy diagnostyke i wszystko jest Ok.
Wiec problem jednak był po stronie dawczyni
Zrób dzisiaj betę albo w poniedziałek, to przyrost juz musiałby wyjsc ,więc jeszcze szansa jestNawet jeśli to martwi mnie to, że za słowo żeby przetrwalo Trzeba było czekać do tego 12 dpt!!!!
A nie lepiej podejść do transferu i spróbować??Tak, normalnie uznają 40% ale nam przyznali 50%
Zdecydowalismy o kolejnej dawczyni i w pierwszym tyg listopada będzie punkcja
Ja nigdy nie byłam w ciazy wiec obawiam sie ze moj pierwszy transfer nie da ciazy
No i pierwszy transfer bardzo często się udajeA nie lepiej podejść do transferu i spróbować??
Nie szkoda trochę kasy ?? Przecież może się udać
Podobno Czechy mają duża skuteczność.
Oczywiście ze na tak wczesnym etapie nie ma co się testami sugerować i tak jak wspomniałaś obserwacje czy ciemnieją należy wykonać na testach tej samej firmy i jak wspomniałaś w podobnej porze .& @*Lena2013*
Ja też miałam świeży transfer, ale wcale nie było jakiejś bety wywalonej w kosmos... no ale ja badałam 14dpt. I wg mojej kliniki wszystkie bety w okolicach 100-300 tego dnia mogą dobrze rokować. Więc myślę, że 5dpt to bym pewnie cienia jeszcze nie widziała, zwłaszcza że miałam w tym dniu plamienie implantacyjne dopiero...Kierowałam się głównie informacjami stąd: Link do: In vitro i rozwój zarodków po transferze – przebieg | Klinika Bocian
Testy domowe mam też z różnych etapów i trzeba by naprawdę trzymać się cały czas tej samej firmy, żeby zobaczyć ewolucję + ta sama pora dnia, itp.
Poza tym to kwestia indywidualna...
Dla porównania - mam kontakt z dziewczyną, która była ze mną w sali, punkcja 15 minut wcześniej, transfer godzinę wcześniej. Jedyna różnica: korzystano z zamrożonego nasienia. No i jej beta jest o 1 dzień bardziej zaawansowana niż moja ;-) , więc do implantacji mogło dojść wcześniej.
Spokojnie, to nie jest jeszcze ciśnienie, które zagrazaloby dziecku. Zbadaj koniecznie mocz na obecność białka.Dziewczyny jestem przerażonadziś 16+6tc. Mam problemy z ciśnieniem biorę 3x1dopegyt od w dni po południu ciśnienie mi skacze do wartości 150/90 dzwonilam do położnej zwiekszylam dawkę tego leku rano biorę 2 tabletki. Kazała pięć mi wodę z cytryną więc tak robię i obserwować wagę no i właśnie waga mi spada około 1kg spadławizyta dopiero za tydzień a ja się boje najgorszego
To może wina nasienia?Wiecie.. ja jestem po punkcji dawczyni w ostravie..mielismy 11 ocytow.. finalnie 1 zarodektylko 1 zarodek
Szok i niedowierzanie. Nie wiem co sie wydarzyło.. bo miałam info ze dawczyni jest młodziutka i ze z jej komórek sa juz dzieci na swiecie.
Zdecydowalismy sie zbadać ten uzyskany i wczoraj otrzymałam telefon ze w całym rym nieszczęściu jest zdrowy
Co nie zmienia faktu ze jesteśmy rozczarowani klinika bo gwarancja była minimum dwóch zarodków …
W czwartek robię badania wszytkie. Dziękujęzmartwiła mnie ta utrata wagiSpokojnie, to nie jest jeszcze ciśnienie, które zagrazaloby dziecku. Zbadaj koniecznie mocz na obecność białka.