mala_Mi 80
Fanka BB :)
@Anittka ty chyba właśnie tych potrzebujesz?Dziewczyny ponawiam pytank9 czy ktoras potrzebuje Luteine czy Estrofen?Zostaly mi opakowania i szkoda wyrzucac
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@Anittka ty chyba właśnie tych potrzebujesz?Dziewczyny ponawiam pytank9 czy ktoras potrzebuje Luteine czy Estrofen?Zostaly mi opakowania i szkoda wyrzucac
Ja wiem, mam ogólnie wspaniała rodzinę. Taka mega fantastyczna i nie wymienilabym jej na inna za żadne skarby świata. Ale jak usłyszałam, ze poronic w 10tc to jest nic, bo koleżanka bratowej straciła ciążę w 22tc i to była prawdziwa strata, to aż nie mogłam oddechu złapać. Tyle, ze ja wiem, ze oni próbowali mnie w ten sposób pocieszyć, ze to nie było w złej wierze. Tak jak mówisz, nie wiedzieli jak się zachować.Moja bratowa poroniła aż 4 razy. Również mówiła o tym, ze jej nie wspieraliśmy. Ze nas to nie odeszło.
Prawda jest taka, ze w podobnej sytuacji trudno umieć się zachować. Tym bardziej, ze jeśli ktoś tego nie przeżył, to nie wie nic co się dzieje z kobieta.
Z drugiej strony, kiedy zmarł mój brat, to miałam wielkie pretensje do wszystkich, ze nie cierpią jak ja.
Życie … jest trudne.
Na pocieszenie powiem, ze mialam dokładnie to samo uczucie. Ogromny strach, lęk i pytanie samej do siebie czy warto znowu to przezywać?Dziewczyny a ja po pierwszym nieudanym transferze z pierwszej procedury zwyczajnie boję się podejść do następnego z drugiej procedury. Naprawdę się boję. Paraliżuje mnie normalnie.
Ja też tak się czułamtylko bym płakała. Piersi strasznie obolale. Ale transfer się odbył.Dziewczyny, dzisiaj 7 dzień jak biorę estrofem, oprócz nastroju depresyjnego, cały czas bym płakała,ale radzę sobie jogą, medytacja itp to tak mnie bolą sutki , nie mogę stanika założyć, czy to właśnie wina tego ze mam już wysoko estradiol?A mogą np nie dopuścić do transferu jak estradiol jest za wysoko ?
u mnie doktor mówiła , ze przy estradiolu 3000. transfer odwołanyDziewczyny, dzisiaj 7 dzień jak biorę estrofem, oprócz nastroju depresyjnego, cały czas bym płakała,ale radzę sobie jogą, medytacja itp to tak mnie bolą sutki , nie mogę stanika założyć, czy to właśnie wina tego ze mam już wysoko estradiol?A mogą np nie dopuścić do transferu jak estradiol jest za wysoko ?
To zależy jak zadecyduje lekarz, ja brałam do końca 14 tygodnia, najczęściej jest to 10, 12 albo 14 tydzień.Dziewczyny jak dlugo bierze się leki po udanym transferze?
Można zrobić . O 14 też pobierą, ale nie jestem pewna czy wyniki będą tego samego.dnia , bo oni próbki przesyłają do innego laboratorium.Dziewczyny czy w laboratorium Invicta w Gdańsku można zrobić badania hormonów nie będąc ich pacjentką? I do której godziny pobierają hormony? Czy godz. 14:00 nie będzie za późno?
A czujesz już ruchy ??Na pocieszenie powiem, ze mialam dokładnie to samo uczucie. Ogromny strach, lęk i pytanie samej do siebie czy warto znowu to przezywać?
Pierwszy nieudany transfer strasznie mnie „pozamiatał” dochodziłam do siebie prawie pół roku i w sumie do drugiego transferu trochę podeszłam „na sile”. Całe szczęście, ze podeszłam i aktualnie 18 tc . Dasz rade, bądź dobrej myśli, a przy każdym zwątpieniu przypomnij sobie moja historie i moj strach.