reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No tak pewnie o to chodzi, ale z drugiej strony jak ma poronić to poroni bez względu na to czy zrobią USG czy nie. Ale pewnie boją się, że potem tak kobiety mówią, że lekarz pogrzebał i straciła ciążę :(
Ogólnie tak strasznie dużo kobiet przechodzi poronienie, a tak mało się o tym mówi. Ja jak poronilam to nie mogłam się nadziwić reakcji rodziny. Jakby tematu nie było, a jak już coś próbowali mówić to bagatelizowali mój ból jakby miało mi to w czymś pomóc.
no niestety tak jest ze w ludziach jest znieczulica szczególnie w tych których to nie dotyczy 🙄

Dziewczyny, dzisiaj 7 dzień jak biorę estrofem, oprócz nastroju depresyjnego, cały czas bym płakała,ale radzę sobie jogą, medytacja itp to tak mnie bolą sutki , nie mogę stanika założyć, czy to właśnie wina tego ze mam już wysoko estradiol?A mogą np nie dopuścić do transferu jak estradiol jest za wysoko ?

Dziewczyny, dzisiaj 7 dzień jak biorę estrofem, oprócz nastroju depresyjnego, cały czas bym płakała,ale radzę sobie jogą, medytacja itp to tak mnie bolą sutki , nie mogę stanika założyć, czy to właśnie wina tego ze mam już wysoko estradiol?A mogą np nie dopuścić do transferu jak estradiol jest za wysoko ?
na sztucznym nie może być za wysoki, tylko po stymulacji są takie „kwiatki”. Mi nie badali w ogóle estradiolu na cyklu sztucznym tylko usg i wielkość endometrium.

Nie zawsze robi się wysoki estriadiol.
Też tak miałam, ale pocieszę Cię tylko za pierwszym razem. Nie mogłam po schodach wchodzić bo mnie cycki bolałay.
Potem brałam kilka razy i już tak nie było.

No tak pewnie o to chodzi, ale z drugiej strony jak ma poronić to poroni bez względu na to czy zrobią USG czy nie. Ale pewnie boją się, że potem tak kobiety mówią, że lekarz pogrzebał i straciła ciążę :(
Ogólnie tak strasznie dużo kobiet przechodzi poronienie, a tak mało się o tym mówi. Ja jak poronilam to nie mogłam się nadziwić reakcji rodziny. Jakby tematu nie było, a jak już coś próbowali mówić to bagatelizowali mój ból jakby miało mi to w czymś pomóc.
Moja bratowa poroniła aż 4 razy. Również mówiła o tym, ze jej nie wspieraliśmy. Ze nas to nie odeszło.
Prawda jest taka, ze w podobnej sytuacji trudno umieć się zachować. Tym bardziej, ze jeśli ktoś tego nie przeżył, to nie wie nic co się dzieje z kobieta.
Z drugiej strony, kiedy zmarł mój brat, to miałam wielkie pretensje do wszystkich, ze nie cierpią jak ja.

Życie … jest trudne.

reklama
Mi nie badali estradiolu do transferu tylko endometrium interesowało mojego lekarza

Do góry