reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny prosze pomozcie... nie odzywalam sie dosc dlugo i pewnie czesc z Was mnie nie pamieta. Bylam po dwoch nieudnych transferach. We wrzesniu mialam miec trzeci ale w biopsji endo wyszlo zapalenie i kilka mcy je zwalczalam. Teraz mialam transfer 9.02.
15.02 (6dpt) zrobilam bete i wyszla 33.92, prog 42
Dzis zrobilam powtórna (8dpt) i mam bete 152.2, prog 55.7
Czy ten wyskok bety nie jest za duzy?? Powiem szczerze, ze z jednej strony sie ciesze ale z drugiej zaczelam sie martwic, ze przyrost jest bardzo wysoki! Miala ktoras z Was podobnie? Albo wie jak na to patrzec? Szczerze mowiac to zielona jestem w tym. Pierwszy raz mam dodatnia bete 🙈
Nie jest za duzy:) :) gratuluje:) ja tez sobie wkrecalam ze mialam za duze przyrosty bety, czytalam o jakis dziwnych chorobach itp i sie niepotrzebnie nakrecalam, potem lekarz na wizycie tylko nakrzyczal na mnie ze mam nie czytac takich glupot w internecie 😂😂

reklama
Nie jest za duzy:) :) gratuluje:) ja tez sobie wkrecalam ze mialam za duze przyrosty bety, czytalam o jakis dziwnych chorobach itp i sie niepotrzebnie nakrecalam, potem lekarz na wizycie tylko nakrzyczal na mnie ze mam nie czytac takich glupot w internecie 😂😂
No moja tez powiedziała: nie jest duzy. Duzy to tysiace. Prosze sie nie stresowac tylko zrobic za pare dni ponownie.
Wiec nie stresuje sie :) w necie to mozna nabawic sie niezlych chorob 🙈

W testdna jest Pakiet Trombofilia. Warto bo mi wyszlo tez mthfr. (Zapomnialam dodac ale to ma wiekszosc populacji).
Potwierdz pcos i daj znac, wysle Ci te suple wszystkie ktore bralam przed 4 stymulacja i wg mnie wszystko razem dalo efekt.
A, robilas krzywa cukrowo- insulinowa i pokazywalas P asnikowi? Ja robilam i dostalam metformine
Robiłam ale 4 lata temu i wydaje mu się że chyba jest okej

Załączniki

• 16451052545928036224601971894836.jpg
    16451052545928036224601971894836.jpg
    778,3 KB · Wyświetleń: 44
W testdna jest Pakiet Trombofilia. Warto bo mi wyszlo tez mthfr. (Zapomnialam dodac ale to ma wiekszosc populacji).
Potwierdz pcos i daj znac, wysle Ci te suple wszystkie ktore bralam przed 4 stymulacja i wg mnie wszystko razem dalo efekt.
A, robilas krzywa cukrowo- insulinowa i pokazywalas P asnikowi? Ja robilam i dostalam metformine
A Ty masz potwierdzone pcos czy nie ????

Robiłam ale 4 lata temu i wydaje mu się że chyba jest okej
Ja bym powtorzyla, wyslala mailem do Pasnika i poprosila o recepty na metformine (jesli bedziesz robic kiedys kolejna stymulacje?)
Bo wtedy bedzie pozytywny wplyw metforminy na komorki jajowe. Brac minimum 3 miesiace.
Ja po tych 3 procedurach, od razu po 4 punkcji zaszlam w ciaze naturalnie - wczesniej kilka miesiecy bralam metformine i zastrzyki selen i q10, ovarin (przy pcos sie bierze), i do stymulacji bralam clexane co tez przy mutacji w trombofilii pozytywnie wplywa na komorki.
Do tego wit c czysta, e, d3 krople 4000.

reklama
Ja bym powtorzyla, wyslala mailem do Pasnika i poprosila o recepty na metformine (jesli bedziesz robic kiedys kolejna stymulacje?)
Bo wtedy bedzie pozytywny wplyw metforminy na komorki jajowe. Brac minimum 3 miesiace.
Ja po tych 3 procedurach, od razu po 4 punkcji zaszlam w ciaze naturalnie - wczesniej kilka miesiecy bralam metformine i zastrzyki selen i q10, ovarin (przy pcos sie bierze), i do stymulacji bralam clexane co tez przy mutacji w trombofilii pozytywnie wplywa na komorki.
Ja zawsze mam neoparin do każdego
Ja nie liczę się u pasnika tylko u dr sydora

Do góry