reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja tez już łapie schiza 😒
Mimo ze stymulację zacznę z końcem stycznia ( jak dobrze pójdzie)
Bo narazie obkurczają moja torbiel
Endometrialna
Cały czas mi w głowie siedzi czy będą dobre jajeczka i czy uzyskam zarodki
a czym obkurczaja? Ja podchodzilam do pierwszego ivf z 2 torbielami czekoladowymi. Najpierw bylam 3 miesiace wprowsdzona w menopauze. Efekt - 1 komorkanw 3ciej dobie, transfer, ciaza. Corka ma prawie 5 lat ❤️
Glowa do gory!

Jest taki test jak bee redy albo receptywnośc endonometrium , sprawdza okno implantacyjne cxy nie jest przesunięte. Ale to koszt około 2 tyś.
Z tego co pamietam @annemarie miała chyba taki problem ,że właśnie szybko po transferze okres przychodził, może ci coś podpowie.
Ja jestem świeżo po biopsji endometrium. Robi sie 5dpo i 7 dpo. Badają wtedy komórki nk i to daje jakieś pojęcie o oknie implantacyjnym, ale nie jest to test ERA. U nas koszt łączny to prawie 3tys. Czekam na wyniki. Samo badanie nie jest zbyt miłym doswiadczeniem, ale da się znieść bez znieczulenia.

Wczoraj wzięłam pierwszym zastrzyk bemfola i dziś już ból głowy i czuję się tak otumaniona jak po lekach na alergie[emoji85][emoji85] Masakra. Jak ja w robocie wytrzymam [emoji1787][emoji1787]

a czym obkurczaja? Ja podchodzilam do pierwszego ivf z 2 torbielami czekoladowymi. Najpierw bylam 3 miesiace wprowsdzona w menopauze. Efekt - 1 komorkanw 3ciej dobie, transfer, ciaza. Corka ma prawie 5 lat ❤️
Glowa do gory!
Implant Reseligo/ działanie farmakologicznej menopauzy, rolnej dla chorujących na raka, bo visanne jest za słabe
Moja torbiel endometrialna miała 7x8 cm
Żeby było zabawnie została wykryta zaraz po laparoskopii u zupełnie innego lekarza 👀
Po 2 tyg od podania tego implantu spadła do 5,5x6💪Wiec lekarz jest dobrej myśli ze jak przyjdę na kontrole w styczniu to zaczynamy ✊
Gratuluje córki ❤️

8 to wcale nie jest zły wynik, ja miałam 8 z czego mamy 4 blastki tzn. Zostały 3 i to całkiem niezle 🙂 4AA 4AB i 5BA.
Pierwszy transfer bez dodatkowych badań, po niepowodzeniu zrobiłam badania genetyczne i wyszła mi mutacja z niecierpliwością czekam na drugi 🙂
my mrozimy i zbieramy jeszcze więcej.
Lekarz chyba nie wierzy w jakość moich komórek.
Do tego chce doczekać aż minie 3 mies od przejścia Covidu, który jego zdaniem masakruje plemniki

reklama
Ja tez zmagałam się z bólem głowy. I to takim ohydnym, na którego leki nie działały :(
Mi na razie jeszcze aż tak ten ból nie przeszkadza. Jestem przyzwyczajona do bolesnych migren. Jakoś dam radę, ale najgorsze to otępienie. Już rozumiem koleżanki z mgłą pokowidową[emoji33]

Ostatnia edycja:
Do góry