reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Implant Reseligo/ działanie farmakologicznej menopauzy, rolnej dla chorujących na raka, bo visanne jest za słabe
Moja torbiel endometrialna miała 7x8 cm
Żeby było zabawnie została wykryta zaraz po laparoskopii u zupełnie innego lekarza 👀
Po 2 tyg od podania tego implantu spadła do 5,5x6💪Wiec lekarz jest dobrej myśli ze jak przyjdę na kontrole w styczniu to zaczynamy ✊
Gratuluje córki ❤️
wydaje sie, ze lekarz wie co robi. Badz dobrej mysli 🙂

reklama
my mrozimy i zbieramy jeszcze więcej.
Lekarz chyba nie wierzy w jakość moich komórek.
Do tego chce doczekać aż minie 3 mies od przejścia Covidu, który jego zdaniem masakruje plemniki
Wydaje mi się że szkoda mrozić komórki ale to jest tylko moje zdanie...szkoda że ich nie zapładnia to ta sama cena ..a badanie plemników można tak jak my wykonać teraz próbne i zobaczyć co wyszło...

Ja jestem świeżo po biopsji endometrium. Robi sie 5dpo i 7 dpo. Badają wtedy komórki nk i to daje jakieś pojęcie o oknie implantacyjnym, ale nie jest to test ERA. U nas koszt łączny to prawie 3tys. Czekam na wyniki. Samo badanie nie jest zbyt miłym doswiadczeniem, ale da się znieść bez znieczulenia.
To ja mialam era test koszt 1000 euro
Zasysanie endometrium - masakra!!!

Nie chce zapeszać ale dzisiaj powoli wracam do żywych. Chociaż przed wczoraj tez było lepiej a wczoraj masakra i dramat. Psychicznie tez słabo. W środę wizyta. Jak będą dobre wiesci to muszę popracować triche nad ochota do życia bo covid mnie tak przygasić i zniszczył ze jestem wrak.

Czy któraś z Was ma endometrioze ...? Czy udało się pomimo tego uzyskać ciążę ?
Tak ja mam / miałam endometriozę. Przeszłam zabieg usunięcia torbieli endometrialnej. Zostało mu pół jajnika prawego. Ale endometrioza zaczęła się roznosić. Nie mogłam zajść w ciążę. Próbowaliśmy in vitro. 1 stymulacja 4 podejścia z 2 zarodkami i nic zero ciąży.
Ostatnie podejście koniec listopada 2019.
W kwietniu zaszłam naturalnie w ciążę. Syn będzie miał za miesiąc rok.
Na ostatnim usg było czysto.

reklama
Dziewczyny :( czy któraś z Was miala krwawienie implantacyjne? Ja 9dpt, od wczoraj plamienie, bole typowo menstruacyjne. Jestem załamana.. Zawsze tak mam przed miesiaczką.

Do góry