reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy któraś z was miała gonapeptyl daily podczas stymulacji i jeśli tak to jaki miałyście trigger ( ten ostatni zastrzyk) ?
Dopiero dzisiaj się zorientowałam, że do następnej stymulacji mam menopur + gonapeptyl daily ( a leki już leżą w lodówce 🥴)
I właśnie chodzi o ten gonapeptyl. On jest agonista gnrh. Od początku mówiłam lekarce, że chcę double trigger i się zgodziła. Ale ja miałam na myśli kombinację hcg + właśnie agonisty a to się stosuje w stymulacjach z antagonistą typu cetrotide. I zaczęłam się zastanawiać, jaki double trigger ona miała na myśli przy takich lekach 🤔
Czyżby nastąpiło jakieś nieporozumienie i znowu nie będę miała double triggera 🥺 Normalnie się załamię i nie podejdę do tej stymulacji 😭😭😭

reklama
Hej Dziewczyny,
Mam pozostałości leków jeśli któraś by byla zainteresowana. 100zl za kazde op
2x Lubion25mg(Prolulex-7 zastrzykow) wazny do 10.2021

2xCrinone 8% (15aplikatorow) wazny do 12.2021 i 04.2022

Załączniki

• IMG20210718221749.jpg
    IMG20210718221749.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 62
  • IMG20210718221756.jpg
    IMG20210718221756.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 55
  • IMG20210718221907.jpg
    IMG20210718221907.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 54
  • IMG20210718221953.jpg
    IMG20210718221953.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Cierpliwość powoli się kończy bo tak jakby nic nie czuję i nic się nie dzieje. Śmieszne to, a może nie ale już powoli odczuwam taki niepokój, stres... Jak to u Was było? coś szczególnego poczułyście? czy też do momentu bety nic znaczącego?
A no i to mój pierwszy transfer.
Ja jestem 18 dpt i przez minimum 3 dni ok. 6 dpt miałam wszystkie objawy na miesiączkę łącznie z plamieniem i bólem brzucha. Odpukać Beta rośnie prawidłowo, objawów ciążowych brak oprócz wrażliwych piersi. U mnie już 9 dpt test z moczu wykazał ciążę.

Dziewczyny czy to prawda że koenzym q10 podwyższa komórki nk? Przeczytałam tak na forum na fb i zaczęłam się martwić. Ogólnie mam za wysokie komórki NK a miałam brać koenzym na polepszenie komórek przed in vitro 😒😱🤔

Dziewczyny czy to prawda że koenzym q10 podwyższa komórki nk? Przeczytałam tak na forum na fb i zaczęłam się martwić. Ogólnie mam za wysokie komórki NK a miałam brać koenzym na polepszenie komórek przed in vitro 😒😱🤔
Brałam przed stymulacją a po punkcji badałam NK i nie były wysokie. Tylko, że jestem na sterydzie 🤔

Dziewczyny czy któraś z was miała gonapeptyl daily podczas stymulacji i jeśli tak to jaki miałyście trigger ( ten ostatni zastrzyk) ?
Dopiero dzisiaj się zorientowałam, że do następnej stymulacji mam menopur + gonapeptyl daily ( a leki już leżą w lodówce 🥴)
I właśnie chodzi o ten gonapeptyl. On jest agonista gnrh. Od początku mówiłam lekarce, że chcę double trigger i się zgodziła. Ale ja miałam na myśli kombinację hcg + właśnie agonisty a to się stosuje w stymulacjach z antagonistą typu cetrotide. I zaczęłam się zastanawiać, jaki double trigger ona miała na myśli przy takich lekach 🤔
Czyżby nastąpiło jakieś nieporozumienie i znowu nie będę miała double triggera 🥺 Normalnie się załamię i nie podejdę do tej stymulacji 😭😭😭
Ja miałam gonapeptyl daily, menopur a na koniec rekovelle.

Dziwne … robiłam praktycznie wszystkie badania w Syne vo. Zawsze bez umawiania 🤷🏼‍♀️. Zadzwoń i się zapytaj :)
A oni wysyłają NK to Łodzi. Poprzednio tak miałam. Iiii ja też bym nie eksperymentowała z progiem ;)

Biere 💁🏼‍♀️
Powiedz mi jeszcze na infolinię dzwonić czy jest jakiś numer bezpośrednio do danej kliniki ???

reklama
Pytałam o to Pa.śnik.a, mówił żeby po punkcji przestać brać po prostu.
I ze zyski z brania są większe niż potencjalne ryzyko wzrostu NK.

Do góry