Odważna jesteś z tym zapytaniem. Mój nie chce słyszec jak mówie, że może komórka młoda by dała radę. Argumentuje to że chce tylko moje geny, mój charakter itp. O dawcy nawet nie wspomniałam, bo pewnie by sie załamał, a jednoczesnie może zgodził "dla mnie z miości" ale wiem ile by to go kosztowało, a kto wie czy przetrwałby nasz związek z takim "obciązeniem" dla niego.Dla mnie to nie jest kontrowersyjne, sama to rozważałam a nawet zapytałam męża co on na to
I początkowo nawet się zgodził ale potem zmienił zdanie.
Nigdy go nie zdradziłam więc pewnie bym nie umiała.
Ostatecznie zamiast zdrady zdecydowaliśmy się na dawcę ale i tak nic z tego nie wyszło
reklama
U mniejst podobnie. Zwykła wizyta 180 zł a ja już się jest w ciąży i ma bycpNie wiem za co chyba za to że zaszłam w ciążę bo wcześniej płaciłam 170 a tu nagle 250 na wtorek umówiłam sobie ginekologa na NFZ może uda mi się wyszarpać badania na fundusz i może chociaż 1 lek na refundację.. Kurcze 1420 zl idwa tyg temu zaplacilam za leki a za tydzień mi się cześć kończy i na nowo trzeba kupić muszę śrubować coś kombinować tym bardziej że już nie pracuje ani w jednej ani w drugiej pracy
U mnie jest podobnie. Zwykła wizyta 180 a jak już się jest w ciąży to 250. Ale doktor o wszystkim uprzedza. Za dwa tygodnie będę mieć przed wizyta ktg i ciekawajestem ile więcej zapłacęNie wiem za co chyba za to że zaszłam w ciążę bo wcześniej płaciłam 170 a tu nagle 250 na wtorek umówiłam sobie ginekologa na NFZ może uda mi się wyszarpać badania na fundusz i może chociaż 1 lek na refundację.. Kurcze 1420 zl idwa tyg temu zaplacilam za leki a za tydzień mi się cześć kończy i na nowo trzeba kupić muszę śrubować coś kombinować tym bardziej że już nie pracuje ani w jednej ani w drugiej pracy
1-2% to nie tak zle, moj maz tyle mial a po suplach do 9% skoczylo. lekarz mowil ze tych plemnikow jest tyle ze nawet z tych 2% % da sie wybrac, wiec to nie jest jakas mega przwszkoda, wazne zeby komorki jajowe jakies zdrowe byly. ja mialam wlasnie z tym problem a 2% procent meza to wogole nie bylo przedstawiane jsko problem. no chyba ze fragmentacja wysoka to wtedy srednioTak... byłam przez moment w ciąży
mój mąz ma morfologie 1-2%, to się waha i nieruchawe plemniki..
jak brał tone supli to był moment że wyniki były całkiem ok.
Kurcze słabo rośnie jak na te dawki leków. Ale idziesz krótkim protokołem z dawkami flare up ( chyba tak to die nazywa) za male dawki były i zrekrutowalo się mało komórek. Jakie masz AMH i jaki wiek? No chyba ze amh niskie i lepiej może nie być.Wczoraj wczoraj 240, przedwczoraj 217.
margaretka89
Fanka BB :)
Amh 2,3, 31 latKurcze słabo rośnie jak na te dawki leków. Ale idziesz krótkim protokołem z dawkami flare up ( chyba tak to die nazywa) za male dawki były i zrekrutowalo się mało komórek. Jakie masz AMH i jaki wiek? No chyba ze amh niskie i lepiej może nie być.
Orchidea33
Fanka BB :)
Ja bym sie chyba bala zapytac, ze go bardzo zranie. Moze bylabym zaskoczona odpowiedzą ale nie wyobrazam sobie, ze dziecko nie byłoby "tylko" nasze. Oczywiście nie potepiam nikogo kto z tego korzysta. Nie pomyslcie tak. Po prostu mi byloby ciezko i chyba mimo wszystko balabym sie, ze w przyszłości w jakiejś mega złości/jakis problemów moglby to wypomniec.Odważna jesteś z tym zapytaniem. Mój nie chce słyszec jak mówie, że może komórka młoda by dała radę. Argumentuje to że chce tylko moje geny, mój charakter itp. O dawcy nawet nie wspomniałam, bo pewnie by sie załamał, a jednoczesnie może zgodził "dla mnie z miości" ale wiem ile by to go kosztowało, a kto wie czy przetrwałby nasz związek z takim "obciązeniem" dla niego.
Fragmentacja ok. Po suplach miał 4% to był szczyt, ale brał ogromne ilości i długo, aż wątroba miała dość.1-2% to nie tak zle, moj maz tyle mial a po suplach do 9% skoczylo. lekarz mowil ze tych plemnikow jest tyle ze nawet z tych 2% % da sie wybrac, wiec to nie jest jakas mega przwszkoda, wazne zeby komorki jajowe jakies zdrowe byly. ja mialam wlasnie z tym problem a 2% procent meza to wogole nie bylo przedstawiane jsko problem. no chyba ze fragmentacja wysoka to wtedy srednio
Jak tylko zmniejszył, od razu spadało do 1%
Ja juz stara jestem. Miałam tylko 4 dojrzałe komórki. W żartach kiedys lekarz powiedział, że dla mnie dobry byłby 20 latek, a dla niego 20 latka, wtedy może bysmy sie rozmnozyli.
Nie jest to super AMH jak na ten wiek ale niskie nie jest.. nie zawsze estradiol idzie w parze z obrazem usg. Może maja dobre przeczucie, ale wydaje mi się to ryzykowne. Z drugiej strony potrzebna tylko jedna dobra komórka tylko to trudny temat bo dla jednej komórki wydać około 6tys. Na krótkim protokole zawsze jest mniej komórek niż na długim a stymulację można prowadzić do 12 dni czyli 3dc zaczynasz i kończysz ok 14dc. Jaka to klinika?Amh 2,3, 31 lat
reklama
4% to spoko wynik szczegolnie ze one sa nowe, co 3 miesiace chyba jest nowa produkcja wiec chyba doktor przesadza z tym ze takie zle te plemniki. ja bym zostala przy dna meza przy takich wynikachFragmentacja ok. Po suplach miał 4% to był szczyt, ale brał ogromne ilości i długo, aż wątroba miała dość.
Jak tylko zmniejszył, od razu spadało do 1%
Ja juz stara jestem. Miałam tylko 4 dojrzałe komórki. W żartach kiedys lekarz powiedział, że dla mnie dobry byłby 20 latek, a dla niego 20 latka, wtedy może bysmy sie rozmnozyli.
Podziel się: