reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

tylko, że wyniki pappa to nie wyniki nifty. To są dwa różne badania; więc z mojej perspektywy jedno nie wyklucza drugiego, a dobre pappa nie oznacza, że dziecko nie ma wad genetycznych np. zd. Oczywiście można pozostać przy samym usg (nawet bez pappa). Ale to np. nie na moje nerwy; ja wolałam wiedzieć jak wygląda genetyka.
Nifty tez gwarancji nie daje [emoji6]

reklama
Ale czy ja powiedziałam że ma nie robić?
Napisałam jak to było u mnie

Ostatnio mam wrażenie że strach cokolwiek napisać na tym forum bo może się nie spodobać
Ale ja Cię wcale nie atakuje. Jeśli tak to odebrałaś, to nie było to moją intencją. Po to chyba forum, żeby pokazywać różne punkty widzenia.

Nie wiem czy tak mogę 🤔. Na razie mam zapas bo kochana @Gonia0605 oddala mi swoją receptę i sobie wykupiłam ❤️
Podała mi swój PESEL ale nie zdążyłam wziąć na nią pożyczki 😂
Jesteś niemożliwa 😜
Niniejszym informuję, że @fredka84 podała mi swój adres do wysyłki, więc w razie nieoczekiwanych zobowiązań kredytowych, wiem gdzie jej szukać 😜

Dziękuję ale wizytę mialam wczoraj🙈 z wyników wychodzi ze jesy wszystko ok... Ale biopsję muszę koniecznie zrobić 🤷‍♀️ ale jakoś tak mi lżej na sercu. Następna wizyta jak będą wyniki biopsji. Teraz z niecierpliwością oczekuje wizyty u imunologa... Fakt muszę pół polski przejechać ale czuję że warto. Ze tym razem z jego zaleceniami wszystko się uda ❤️ i jeszcze w tym roku będę w ciąży ✊✊✊✊🙏🙏🙏🙏🙏 nie ma innej opcji

Dziewczyny kochane bo ja akurat sram ze strachu przed prenatalnymi badaniami, powiedzcie jakie badanie zrobić?
6 lipca mam genetyczne usg, pobranie krwi zrobię już w przyszłym tygodniu żeby na usg mieć już całość sytuacji…
Strasznie się boje, jak pewnie każda w tej sytuacji. Dziś mam 11 tydzień wg transferu, 10 plus 3 według miesiączki. Czy zrobić sanco, nifty czy co? Kompletnie się na tym nie znam 🥴
Ja bym poczekała co wyjdzie z Papa i posłuchała co na to lekarz. Jeżeli nie będzie wskazania to może to wystarczy. Też myślałam o lepszych testach, ale na tyle dobrze wyszło papa że zrezygnowałam.

Jesteś niemożliwa 😜
Niniejszym informuję, że @fredka84 podała mi swój adres do wysyłki, więc w razie nieoczekiwanych zobowiązań kredytowych, wiem gdzie jej szukać 😜
Oooo już wiem kto będzie kierownikiem wycieczki do @fredka84 na baby shower a później na pępkowe😁 Fredka teraz już się od nas nie odpędzisz 😁🤣🤣🤣🤣🙈

reklama
Do mnie dzwonią. Taka robota. U mnie zawsze jest kontakt do kliniki i oni dbaja o to, zeby jakis lekarz ske skontaktowal, niekoniecznie moj.
Za receptę w zyciu nie płaciłam. Nawet wysylaja mi ja maila jesli trzeba. Tak w klinice jak u gin. Ja niestety mam wrażenie, ze w PL zdziera sie wdzedzie i na czym sie tylko da. To nieludzkie i nie ma nic wspólnego z zarabianiem na siebie.
Ja też w życiu za receptę nie płaciłam. U mnie w mieście całe szczęście nie ma takiej mody. Z reguły od lat chodzę do jednego ginekologa, jestem jego pacjentką, regularnie zostawiam kasę, jeszcze mam płacić za wystawienie recepty?
Lekarz z kliniki to anioł, zawsze oddzwoni. Wiadomo nie od razu, kiedy ma czas. Nigdy za to nie płaciłam, ale też nie nadużywam tego kontaktu. Nie dzwoniłam do niego jak szalona bo beta była nisko, co on może poradzić? Wykonałam do niego dokładnie dwa telefony. Teraz przed transferem napisałam jednego sms, zadzwonił i wszystko wyjaśnił. Wystarczająco płacę za transfer, nawet wizytę specjalnie umówię dzień przed transferem aby sobie z nim porozmawiać, podziękować za opiekę i wtedy normalnie zapłacę.

Do góry